سه نرم افزار قرآن و سلامت رونمایی شد

تهران- ایرنا- سه نرم افزار فرهنگ نامه قرآن و سلامت، دانشنامه تخصصی قرآن و سلامت و فرهنگ موضوعی سلامت در تفاسیر رونمایی شدند.

به گزارش معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت امروز از سه نرم افزار فرهنگ نامه قرآن و سلامت، دانشنامه تخصصی قرآن و سلامت و فرهنگ موضوعی سلامت در تفاسیر و همچنین کتاب دستنامه دین و سلامت با حضور سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور رونمایی کرد.

این مجموعه محصولات فناورانه حوزه سلامت به همت کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت و با همکاری دیگر نهادهای قرآنی کشور طراحی و تولید شده است.

هدف از تدوین و تولید این نرم افزارها «تسهیل دسترسی پژوهشگران به اطلاعات قرآنی در ابعاد مختلف سلامت» است. مبنای این اطلاعات، منابع علمی موجود در بانک اطلاعاتی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم است.

لاری در این مراسم گفت: در توصیه‌های بهداشتی آنجایی که می‌خواهیم مردم را اقناع کنیم، می‌بینیم برخی افراد را باید از طریق فطرت در مسیر سلامت هدایت کرد، در این مسیر می‌بینیم که تلفیق آموزه‌های دینی و معنوی و سلامت خود را بیش از پیش نشان می‌دهد.

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: البته در این مسیر باید سرعت را افزایش دهیم و محتواهای علمی‌تری را به مرحله تولید برسانیم تا در نهایت به سبک زندگی سالم منجر شود. تصویب «سند راهبردی کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت»، رقم زننده اتفاقات خوبی است که بر مبنای آن، سیاستگذاری‌ها و اهداف سند را گام به گام پیش خواهیم برد.

لاری با بیان این‌که هدف کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت، پیش بردن امور با روشی علمی، قرآن بنیان و با نگرش کلی و فراگیر است، عنوان کرد: در این مسیر باید با استفاده از پژوهش‌های روش‌مند و متون علمی صحیح و درست، از ترویج عجولانه محتواهای سطحی و غیر علمی، پیشگیری شود و مانع نگاه طب‌سازی، تجاری و شغل‌سازی در حوزه «سلامت و دین» شویم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، تصریح کرد: باید در مسیر استفاده از معارف تابناک قرآن کریم در حوزه سلامت به صورت روش‌مند وارد شد و در این مسیر به همکاری‌های بین بخشی به منظور هم‌افزایی بیشتر نیاز است. ایران این ظرفیت را دارد و این دردناک است که دیگر کشورها در این زمینه از ایران جلوتر باشند. شیوع بیماری کرونا خود زمینه‌ای است تا همان‌گونه که در حوزه واکسن و امور درمانی و بهداشتی پیشتاز هستیم، در این زمینه نیز حرفی برای گفتن داشته باشیم.

در ادامه این مراسم از سه نرم افزار «قرآن و سلامت» و «کتاب دستنامه دین و سلامت» رونمایی شد.

تولید این سه نرم افزار با عناوین «فرهنگ نامه قرآن و سلامت»، «دانشنامه تخصصی قرآن و سلامت» و «فرهنگ موضوعی سلامت در تفاسیر» توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با انعقاد تفاهم نامه همکاری میان این پژوهشگاه و دبیرخانه کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت، از آذرماه سال ۱۳۹۷ توسط پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم آغاز شد.

این نرم افزارها پس از تبادل نظر و هماهنگی‌های کارشناسی میان پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دبیرخانه توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت در آبان‌ماه جاری به بهره برداری رسیده و در قالب دو فرمت Android و Windows در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد.

۱۸ تا ۲۴ آبان ماه طبق مصوبه شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه‌ها «هفته قرآن و عترت دانشگاه» نام گذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha