به گزارش روز سهشنبه ایرنا، به گفته مقامات امنیتی بسیاری از فعالان و نخبگان سیاسی با جاسازی بمبهای پیشرفته مغناطیسی و سلاحهای پیشرفته که تنها در اختیار چند کشور است، کشته شدهاند که این ظن دست داشتن آمریکا و برخی کشورهای غربی در ترورهای افغانستان برای خاموشی صدای مردم و ایجاد وحشت بین آنها را تقویت میکند.
در هفدهم آبان ماه «یماسیاوش» خبرنگار و مجری برنامههای سیاسی سابق طلوع نیوز در انفجاری در منطقه «مکرویان چهارم» در شهر کابل کشته شد و پس از آن نهادهای امنیتی افغانستان اعلام کردند که مواد انفجاری استفاده شده برای انفجار خودرو این فعال رسانه ای پیشرفته و تنها در اختیار چند کشور است .
در چنین وضعیتی مقامات بلند پایه دولتی افغانستان نیز تائید کرده اند که گروه طالبان پس از امضای توافقنامه صلح با آمریکا سیاست ترور و حذف شخصیت های سیاسی، فعالان رسانهای و بخشهای مختلف جامعه را در پیش گرفته تا از این طریق ترس و وحشت ایجاد کنند.
«احمد ضیا رفعت» استاد دانشگاه و رییس سابق کمیسیون رسیدگی به شکایت های انتخاباتی افغانستان در توئیتی نوشت گزینه های آمریکا برای نخبگان سیاسی افغانستان ،سکوت،مهاجرت و یا کشته شدن است .
وی افزود:حمله طالبان به دانشگاه کابل،تلاش دو ساله آمریکا برای خوشنامی این گروه را بر باد داد.
معاون کمیسیون حقوق بشر افغانستان نیز روز جمعه در نشست امنیتی هرات گفت که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون بیش از هفت هزار و ۶۰۰ غیرنظامی در جنگها کشته و زخمی شدهاند.
«محمد نعیم نظری»، معاون کمیسیون مستقل حقوقبشر افغانستان افزود:از این تعداد دوهزار و 342 نفر کشته شده اند که بیش از 600 نفر از این افراد زن و کودک بوده اند.
کمیسیون حقوق بشر افغانستان پیش از این هم در گزارشی اعلام کرده بود که در شش ماه سال جاری میلادی 533 غیر نظامی در نتیجه قتل های هدفمند و برنامه ریزی شده کشته شدند.
براساس گزارش کمیسیون حقوق بشر افغانستان بیشترین ترور در استانهای کابل و قندهار صورت گرفت که در قندهار ۱۲۲ تن از جمله هفت زن و ۷۲ غیرنظامی کشته شده اند.
وزارت کشور افغانستان در گزارشی اعلام کرد که شبکه حقانی که بخشی از گروه طالبان است، در پشت این ترورها قرار دارند.
«طارق آرین» سخنگوی وزارت کشور افغانستان به رسانهها گفته است که ۱۷ نفر در ارتباط با این ترورها بازداشت شده اند و این افراد اعتراف کرده اند این حملات را شبکه حقانی سازماندهی است.
اکنون که بیش از دو ماه از آغاز گفتوگوهای بین افغانستانی صلح در قطر می گذرد ، کوچکترین پیشرفتی صورت نگرفته است، مقامات افغان آزاد کردن زندانیان طالبان بر اثر فشار آمریکاییها را کار اشتباه دانسته و آنرا برای رسیدن به صلح ناموفق خوانده است.
عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در تازه ترین اظهارات خود در استان هرات گفته است که زندانیان طالبان به امید توقف جنگ و یا هم کاهش خشونتها آزاد شدند، اما این کار به نتیجه مطلوب منتهی نشد.
وی تأکید کرده است که انتظار میرفت طالبان خشونتها را همزمان با آغاز مذاکرات صلح کاهش دهند، اما برعکس خشونتها افزایش یافته است.
نظر شما