۲۶ آبان ۱۳۹۹، ۱۱:۰۲
کد خبر: 84111784
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اهداف مصر از برگزاری رزمایش با کشورهای دور و نزدیک

تهران - ایرنا - در فضای ملتهب منطقه مدیترانه و در بحبوبه تحرکات مختلف ، مصر این روزها سرگرم برگزاری رزمایش های مختلف با کشورهای دور و نزدیک است، اقدامی که سوالات زیادی در مورد اهداف و پیام های آن به دنبال داشته است . 

کارشناسان نظامی و استراتژیک می گویند محتوا و پیام این رزمایش‌ها آن است که امکانات همکاری نظامی بین مصر و سایر کشورهای دور و نزدیک فراوان است و در صورتی که مصر احساس کند به همکاری نظامی نیاز دارد، برگزاری این رزمایش ها اجازه چنین همکاری را در هر شرایطی می‌دهد.

این کارشناسان می گویند برگزاری رزمایش های ریز و درشت مصر در روزها و ماهها اخیر به ابزار قدرت نمایی این کشور در مقابل رقبا مانند ترکیه در منطقه و اتیوپی در قاره آفریقا تبدیل شده است .

ناظرین امور با اشاره به برگزاری برخی رزمایش های مصر با کشورهایی که به تازگی راه عادی سازی با رژیم صهیونیستی را آغاز کرده اند ، می گویند برگزاری این رزمایش ها نوعی تنفس مصنوعی با کشورهای مذکور با مخالفت افکار عمومی خود برای عادی سازی مواجه هستند محسوب می شود ضمن اینکه می توان آن را در چارچوب اهداف تل آویو در منطقه هم ارزیابی کرد.

رزمایش عقابهای نیل

با برگزاری مانورهای هوایی مصر و سودان «عقاب های نیل ۱» کارشناسان اهمیت آن را در محافظت از امنیت آبی دو کشور، بازدارندگی اتیوپی، امنیت دریای سرخ و نظارت بر مرزها ارزیابی کرده اند.

سرلشکر"جمال مظلوم" کارشناس نظامی و استراتژیک مصر در این زمینه به پایگاه خبری الخلیج الجدید گفت که مانورهای هوایی مداوم بین مصر و سودان همکاری نظامی بین دو طرف را افزایش می دهد.
وی افزود که این رزمایش ها حامل پیامی مبنی بر وجود این اتحاد در دریای سرخ و نشان دهنده سدی غیرقابل نفوذ در برابر آرمانهای هر کشور است.
در همین راستا سرلشکر "محمد رشاد"، عامل اطلاعاتی سابق مصر مانورهای مصر و سودان را پیامی واضح به اتیوپی دانست که تقریباً در مذاکرات صلح آمیز با مصر و سودان به بن بست رسیده است.
این پایگاه خبری افزود که رشاد در گفتگو با اسپوتنیک با اشاره به بحران سد رنسانس ( النهضه) در اختلاف با آدیس آبابا تأکید کرده است که تهدید برای بازدارندگی اتیوپی در این زمان که این کشور در وضعیت بی ثباتی به سر می برد، ممکن است بسیار مفید باشد. 
وی افزود: سودان عمق استراتژیک مصر است و منافع مشترکی وجود دارد که دو ملت را متحد می کند.
این در حالی است که «ابی عزالدین» مدیر رسانه ای سابق ریاست سودان گفت: این رزمایش ها به منظور اجرای توافق نامه های نظامی و امنیتی به ویژه در زمینه تقویت هماهنگی مشترک برای محافظت از امنیت آبی دو کشور است.
از دیدگاه وی دومین دستاورد این مانورها در دریای سرخ این است که سودان ممکن است به دلیل عادی سازی رابطه با اسرائیل از طریق گروه های افراطی مورد هدف قرار بگیرد بنابراین با توجه به افزایش تهدیدهای امنیتی در منطقه دو کشور نیاز دارند تا برای هماهنگی در نظارت بر مرزها و یا انجام عملیات هوایی مشترک اقدام کنند.
شنبه گذشته، ارتش مصر از آغاز فعالیت های مشترک آموزشی هوایی مصر و سودان به نام"عقاب های نیل ۱" در پایگاه هوایی «مروی» در شمال خارطوم خبر داد که شامل برنامه ریزی و مدیریت فعالیت های مشترک جنگی بین نیروهای هوایی دو کشور و آموزش جنگنده ها برای اجرای تعدادی از سورتی پرواز تهاجمی و دفاعی و آموزش نیروهای صاعقه در کار جستجو و نجات رزمی است.

مانور شمشیر عرب 

ساعاتی قبل رسانه های اردنی از اعزام شماری از نظامیان این کشور به مصر برای شرکت در تمرین نظامی مشترک شمشیر عرب  خبر دادند. 

در این رزمایش که از ۱۵ الی ۲۷ نوامبر (۲۵ آبان تا ۷ آذر) قرار است چهار کشور اردن ، بحرین ، مصر و امارات حضور داشته باشند.

هدف از این رزمایش هم هماهنگی میان کشورهای شرکت کننده و ایجاد یک فضای عملیاتی مشترک برای پاسخگویی به چالشهای منطقه و منطقه اعلام شده است .

همچنین برنامه ریزی شده است که نیروهای زمینی علاوه بر تقویت امنیت دریایی ، اجرای پرتابهای مختلف دریایی و هوایی ، پرش آزاد و تأمین امنیت حفاظت از آبهای منطقه ، آموزش عملیات ویژه را نیز انجام دهند.

مشارکت بحرین در این رزمایش مشترک در حالی است که این شیخ نشین اخیرا در یک رزمایش مشترک دیگر اما در مقیاس بسیار کوچک تر با مصر هم مشارکت داشت .

تمرین نظامی در دریای سیاه

رسانه های روسیه ۱۹ مهر ماه  از برنامه برگزاری رزمایش مشترک این کشور با مصر برای نخستین بار در دریای سیاه خبر دادند؛ اقدامی که تحلیلگران آن را نشانه اراده مسکو برای تقویت مناسبات با کشورهای شمال آفریقا و البته فراهم کردن بازارهای جدید برای فروش تجهیزات دفاعی و نظامی می دانند.

به همین منظور در شهر بندری نووراسییسک روسیه همایشی برای فراهم آوردن مقدمات رزمایش «پل دوستی-۲۰۲۰» بین روسیه و مصر برگزار شد و در آن مقامهای نیروی دریایی دو کشور شرکت کردند.  

 این رزمایش که زمان اجرایی شدن آن عنوان نشده است در دریای سیاه برگزار می شود و در جریان آن ناوگروه های روسیه و مصر با حمایت هواپیماها، تاکتیک های برای دفاع از مسیرهای دریایی دربرابر خطرها و تهدیدها را تمرین خواهند کرد. 

علاوه بر آن نظامیان روس و مصری، مهارت خود را در عرصه مخابرات و ارتباطات و بارگیری و تدارکات در دریا و نیز بازبینی کشتی های مشکوک را به نمایش خواهند گذاشت.

ایمن سلامه، عضو شورای امور خارجی مصر در این باره می‌گوید: این نخستین بار است که مصر در رزمایش‌های نظامی در دریای سیاه مشارکت می‌کند و در ادامه، مزایای استراتژیک زیادی را برای خود محقق می‌کند، بویژه در این زمان مهم که به دلیل تلاش‌های ترکیه برای سیطره بر منابع انرژی، شاهد تنش در مدیترانه هستیم. ضمن اینکه تقویت روابط استراتژیک مصر با روسیه، می‌تواند باعث نگرانی آنکارایی شود که به دلیل دخالت در لیبی و درگیری بین آذربایجان و ارمنستان، روابط خوبی با مسکو ندارد.

تحلیلگران بر این عقیده اند که رزمایش‌های نظامی در کنار اهداف آموزشی، بدون شک پیام‌های سیاسی را نیز دربردارند، مبنی بر اینکه همانطور که رزمایش‌هایی در مدیترانه و در نزدیکی سواحل مصر انجام شد، مصر هم می‌تواند در نزدیکی سواحل ترکیه رزمایش برگزار کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha