معرفی ۳۹ بسته برای گسترش کارآفرینی گیاهان دارویی

تهران- ایرنا- ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ۳۹ بسته کارآفرینی برای گسترش فعالیت های حوزه گیاهان دارویی معرفی کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، توسعه کارآفرینی مبتنی بر صنعت گیاهان دارویی یکی از اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری است. در این راستا، ستاد کارگروهی تخصصی برای توسعه فناوری و کارآفرینی تشکیل داد که تا کنون ۳۹ بسته کارآفرینی درحوزه گیاهان دارویی را معرفی کرده است.

کشت فضای باز گیاه آلوئه ورا، فرآوری ژل گیاه آلوئه ورا، تاسیس مرکز آموزش تخصصی گیاهان دارویی، کشت گیاه نعنا فلفلی در ایران، تولید ارگانیک گیاهان دارویی، بسته بندی تی بگ گیاهان دارویی، تولید مکانیزه نشاء گیاهان دارویی، واحد فرآوری گیاهان دارویی، طرح خشک کردن و بسته بندی گیاهان دارویی، کشت و تولید به لیمو، کشت شیرین بیان، تولید و بسته بندی اسانس گیاهان دارویی جزو ۳۹ بسته کارآفرینی گیاهان دارویی است.

همچنین تولید آویشن، گل محمدی، رزماری، بادرنجبویه، گل گاو زبان، بابونه، تولید زیره سبز، مریم گلی، حنا، گل راعی، همیشه بهار، بومادران و نیز تولید محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی، کشت گیاهان دارویی به عنوان جایگزین در دیم کاری، کشت و تولید چای ترش، تولید عوامل بیولوژیک(تولید انسکناریم پرورش کفشدوزک)، تولید عوامل بیولوژیک (تولید انسکناریم پرورش زنبور براکون)، تولید دمنوش‌های گیاهی و میوه‌ای دیگر بسته‌های کارآفرینی است.

علاوه برآن، تولید زنبور انکارسیا برای کنترل آفات گیاهی، کشت و پرورش اسطوخودوس، ترویج کشت و پرورش عناب، خشک کردن و تولید مواد حد واسط (تولید اسانس) گیاهان دارویی، تولید فرآورده های طبیعی جامد قرص و کپسول، تولید آنغوزه در شرایط دیم، تولید نوشیدنی های گیاهی، آتریپلکس وسالیکورنیا، در ۳۹ بسته کارآفرینی ارایه شده است.

تاکنون صدها طرح مختلف کارآفرینی با کمک و حمایت این ستاد در سراسر کشور اجرایی شده است. برای توسعه فعالیت‌های کارآفرینی، این ستاد یک کارگروه تخصصی توسعه فناوری و کارآفرینی نیز تشکیل داده است.

این کارگروه براساس راهبرد دوم سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، برای سامان‌دهی نظام آموزش، پژوهش و توسعه فناوری و نوآوری درحوزه گیاهان دارویی و فرآورده‌های گیاهی تلاش می‌کند و تشویق و حمایت از این اقدامات را در اولویت قرار داده است.

بررسی طرح‌ها و پروژه‌های ارجاعی به ستاد، بحث و تبادل نظر پیرامون راهکارهای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های گیاهان دارویی و طب سنتی، بحث و بررسی پیرامون احکام پیشنهادی در حوزه صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی برای برنامه ششم و همچنین بحث و بررسی پیرامون اولویت‌بندی در مزیت‌های اقتصادی و نسبی تولید در  استان‌ها، از جمله برنامه‌های این کارگروه است.

ارایه برنامه‌های پیشنهادی به ستاد در راستای رفع خلاهای قانونی و توسعه زیرساخت‌های اقتصاد دانش‌بنیان و مشارکت در تدوین برنامه عملیاتی سالیانه ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی برای اجرایی سازی سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، نیز بخش دیگری از اهداف این کارگروه را تشکیل می‌دهد.

کارگروه تخصصی توسعه فناوری و کارآفرینی همچنین برای هم‌اندیشی و بحث و تبادل نظر پیرامون نقشه توسعه کارآفرینی در حوزه صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی و بررسی راهکارهای سرمایه‌گذاری و مکان یابی واحدهای فرآوری مواد موثره، در حوزه صنعت گیاهان دارویی، تلاش می‌کند.

ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۳۹ بسته کارآفرینی گیاهان دارویی و اولویت‌های حمایت در ۲ حوزه دامپزشکی و بذر را در سایت خود قرار داده است، علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به این بخش، از اولویت‌های این ستاد مطلع شوند.

به گزارش ایرنا، از مجموع هشت هزار گونه گیاهی شناسایی شده در ایران دو هزار و ۴۰۰ گونه دارای خواص دارویی، عطری، ادویه ای، آرایشی و بهداشتی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha