۲۶ آبان ۱۳۹۹، ۱۴:۰۷
کد خبر: 84112207
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

احیای ۳۲۵ هزار مترمربع بافت فرسوده شهر قدس

۲۶ آبان ۱۳۹۹، ۱۴:۰۷
کد خبر: 84112207
احیای ۳۲۵ هزار مترمربع بافت فرسوده شهر قدس

تهران- ایرنا- شهردار قدس از احیای حدود ۳۲۵ هزار مترمربع از بافت‌های فرسوده شهرقدس خبر داد و گفت: بیش از ۹ درصد از این بافت‌ها در قالب صدور ۶۰۰ پروانه ساختمانی در سه سال گذشته نوسازی شده‌است.

به گزارش ایرنا از اعلام روز دوشنبه شورای اسلامی و شهرداری قدس، مسعود مختاری با بیان اینکه محدوده بافت فرسوده حدود ۱۰ درصد از کل شهرقدس را در بر گرفته، اما ساکنان آن ۴۷ درصد از جمعیت شهرقدس را شامل می‌شوند، افزود: این امر نشان‌دهنده تراکم بالای جمعیت در محدوده بافت فرسوده مصوب است که لزوم توجه ویژه به احیای این بافت‌ها را یادآوری می‌کند.

وی یکی از اهداف کلان این شهرداری در دوره پنجم مدیریت شهری را تلاش برای احیاء، نوسازی، بهسازی و بازآفرینی فضاهای شهری در بافت فرسوده عنوان کرد و گفت: بر همین مبنا، رویکرد اصلی شهرداری ارائه بسته‌های تشویقی و ایجاد انگیزه و ترغیب شهروندان به مشارکت در رسیدن به این امر مهم است.

فرسودگی بافت‌های فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی تأثیر مستقیمی بر مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارد و مداخله صحیح در این بافت‌ها زمینه بهبود همه این عوامل را فراهم می سازد، از آنجایی که محدوده بافت فرسوده شهرقدس در قلب این شهر واقع شده، پایین بودن کیفیت بافت شهری و سکونت در این محدوده تأثیر مستقیمی بر کیفیت کل شهر گذاشته است بنابراین مشکلات و معضلات بافت فرسوده محدوده به این بافت نیست؛ چرا که وضعیت نامطلوب این محدوده ویژگی انتشاری داشته و سایر محدوده‌های شهر را نیز به تدریج درگیر خود می کند.

مختاری با بیان اینکه خوشبختانه اقدامات شهرداری قدس اتفاقات مبارکی را در این خصوص رقم زده است، تصریح کرد: شهرداری بسترهای تحقق این امر را فراهم کرده است تا شهروندان به سهولت بتوانند نسبت به نوسازی بناهای فرسوده خود اقدام کنند، در همین راستا نیز مشوق‌ها و تسهیلاتی از جمله ارائه وام‌های کم‌بهره و تخفیف عوارض شهرداری در نظر گرفته شده است.

شهردار قدس گفت: شهرها همانند موجودات زنده‌ای هستند که همواره نیاز به تجدید حیات دارند و برای ادامه حیات، نیازمند احیای بافت‌های فرسوده خود هستند، اظهار کرد: ایجاد عدالت اجتماعی و فرصت برابر در برخورداری از محیط مناسب برای زندگی و فعالیت‌های شهروندی مطابق اهداف کلان سند چشم‌انداز کشور و از سوی دیگر وجود مخاطرات طبیعی، لزوم تسریع روند نوسازی بافت‌های فرسوده را دوچندان می‌کند.

وی به وجود ۳۴۰ هکتار بافت فرسوده در شهرقدس اشاره کرد و گفت: شهرقدس با توجه به محدودیت جغرافیایی و تراکم بالای جمعیتی، دارای بافت فرسوده نسبتاً انبوهی است، به طوری که ۳۴۰ هکتار از مساحت آن با تراکم ۵۳۰ نفر در هکتار را بافت فرسوده تشکیل می‌دهد که در راستای احیاء و بازآفرینی این مناطق طرح‌های مختلفی در دستور کار قرار گرفته است و هر ساله درصد قابل توجهی از اعتبارات عمرانی به این مناطق هدایت می‌شود.

مختاری عدم تعادل فضایی، اجتماعی و دوقطبی‌شدن شهرها را از آفات توسعه بیش از حد بافت‌های فرسوده دانست و بیان کرد: نوسازی بافت‌های فرسوده از دهه‌های قبل و در قالب تعهدات ابلاغ‌شده در قوانین برنامه‌ توسعه کشور و طرح‌های توسعه شهری(جامع و تفصیلی) ذکر شده است و هر سال این الزام را ایجاد می‌کند که راه‌کارهایی فراگیر برای همه محله‌های فرسوده در نظر گرفته شود؛ اقدامات شهرداری قدس در این حوزه بر توسعه متوازن شهر از طریق نوسازی املاک فرسوده، ایجاد زیرساخت‌ها و توسعه امکانات شهری استوار است.

وی تصریح کرد: هدف از اجرای سیاست‌های بازآفرینی شهری و احیای بافت‌های فرسوده، ارتقای شرایط کیفی زندگی در این سکونت‌گاه‌ها از طریق ایمن‌سازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها، توسعه و بهبود زیرساخت‌ها و خدمات شهری مورد نیاز، ایجاد فرصت‌های شغلی و الگوسازی و ترویج قواعد و دستورالعمل‌های کیفی ساخت‌وساز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha