به گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دکتر فرشید عابدی افزود: در ماههای اول شیوع بیماری کرونا، فقط یک بخش بیمارستان درگیر این بیماری بود که در اپیدمی خرداد ماه به ۲ تا سه بخش رسید و اکنون تمامی بخشهای طبقه اول بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند به بیماران کرونا اختصاص پیدا کرده است.
وی گفت: متاسفانه به دلیل طولانی شدن این بیماری و خستگی مردم، دورهمیهای خانوادگی و رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی افزایش پیدا کرده است لذا از هماستانیهای عزیز تقاضا میکنم برای اینکه بتوانیم جلوی گسترش بیماری و بخشها را بگیریم تا جایی که امکانپذیر است فقط با زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و شستن مداوم دستها، به سیستم نظام سلامت کمک کنند.
متخصص بیماریهای عفونی اظهار داشت: همچنین اگر کوچکترین علائمی دارند، به پزشک مراجعه و سریعا سعی کنند خود را قرنطینه و در اولین فرصت هم آزمایشات را انجام دهند.
وی ادامه داد: شایعاتی مبنی بر اینکه استفاده و استعمال مواد مخدر میتواند باعث کم شدن مشکلات ریوی شود، وجود دارد و متاسفانه بیماران زیادی داریم که سابقه استفاده از مواد مخدر را داشتند و اکنون با حال عمومی بد در بخش بستری هستند.
عابدی گفت: در بیمارانی که از مواد مخدر استفاده میکنند به دلیل اینکه در کوتاه مدت احساس تنگی نفس را نداشته، زمانی به ما مراجعه میکنند که درگیری ریوی زیادی دارند لذا اکیدا توصیه میشود به هیچ عنوان استفاده از مواد مخدر را به عنوان اینکه میتواند باعث از بین رفتن علائم و کاهش بیماری شود، گوش ندهید زیرا اطلاعات غلط فضای مجازی است.
وی اظهار داشت: از مردم تقاضا میشود با کوچکترین علائم حتما به پزشک مراجعه کنند زیرا متاسفانه در موج اخیر بیماری کرونا، تاخیر در مراجعه به بیمارستانها یکی از عوامل مهم بدحال شدن بیماران است.
وی افزود: سه علامت بسیار مهم برای ما احساس تنگی نفس، سرفههای قطاری و طولانی افراد و زمانی است که افت اکسیژن خون شریانی اتفاق میافتد و به راحتی میتوانند با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی، اکسیژن خون شریانی خود را کنترل کنند و اگر زیر ۹۳ درصد باشد حتما به عنوان یک موضوع مهم تلقی شود.
تعداد مبتلایان و فوتیهای کرونا در خراسان جنوبی از مهر ماه امسال تاکنون در خیز سوم بیماری همچنان صعودی است.
خراسان جنوبی که اوایل شهریور امسال با افزایش بیماران تنفسی در این استان به وضعیت هشدار بازگشته بود، بیش از ۲ ماه است که جزو استانهای در وضعیت قرمز قرار دارد.
نرخ بروز موارد جدید بیماری کرونا در سه هفته اخیر روزانه در کشور ۱۳.۲ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در استان خراسان جنوبی بیش از ۳۰ نفر بوده که ۲ تا ۳ برابر میانگین کشوری است.
همچنین از ابتدای مهر ماه امسال تاکنون ۶۷.۲ درصد موارد جدید ابتلا به کرونا در استان خراسان جنوبی از طریق انتقال خانوادگی، ۲۴ درصد در محل کار، ۳.۸ درصد دارای سابقه مسافرت و ۴.۹ درصد به دلیل حضور در تجمعات اجتماعی بوده است.
براساس آخرین وضعیت مخاطره شیوع کرونا در خراسان جنوبی و رنگبندی شهرستانهای استان که ۲۵ آبان ماه منتشر شد، هفت شهرستان در وضعیت مشکی (بحرانی) و چهار شهرستان هم در وضعیت (قرمز) خیلی پرخطر هستند و در حال حاضر هیچ شهری در خراسان جنوبی در وضعیت نارنجی (پرخطر)، زرد (خطر متوسط) و سفید (خطر کم) نیست.
نظر شما