بستری مبتلایان به کرونا در مرکز بیمارستانی مشهد ۵۰ درصد کم شد

مشهد- ایرنا- جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرارگاه مبارزه با کرونا در خراسان رضوی گفت: پیرو برنامه‌ریزی صورت گرفته، شمار بستری بیماران مبتلا به کوویید ۱۹ در مرکز بیمارستانی امام رضا (ع) مشهد طی مرحله سوم اوج شیوع کرونا در مقایسه با دومین مرحله اوجگیری آن ۵۰ درصد کمتر شده است.

دکتر شاپور بدیعی روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس میزان تراکم بستری بیماران کووید ۱۹ در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد با بکارگیر گنجایش همه مراکز درمانی این کلانشهر کاهش یافته است.

وی ادامه داد: هم‌اینک ۲۴۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان امام رضا (ع) بستری و تحت درمان هستند که گرچه بالاترین آمار بستری در میان مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است اما به نیمی از جمعیت بستری‌شدگان در دوره پیشین اوجگیری شیوع این ویروس همه‌گیر نزول کرده است.
مسوول کارگروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: با وجود روند افزایشی شمار بیماران کووید ۱۹، برنامه‌ریزی مناسب و بکارگیر همه ظرفیتهای بیمارستانی موجب ثبات وضعیت در پذیرش و بستری بیماران کرونایی در کلانشهر مشهد شده است.
وی افزود: هزار و ۳۹۰ بیمار کووید ۱۹ هم‌اینک در سطح مراکز درمانی مشهد و بیمارستانهای ۱۳ شهرستان دیگر زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی بستری هستند.
دکتر بدیعی همچنین از تلاش مسوولانه مراکز درمانی غیردانشگاهی از جمله سازمان تامین اجتماعی، ارتش، سپاه، بخش خصوصی و موسسات خیریه در درمان بیماران کووید ۱۹ در خراسان رضوی قدردانی و بیان کرد: همکاری تمامی مراکز درمانی در این مرحله موجب کاهش تراکم بستری بیماران کووید ۱۹ شده است. 

وی ادامه داد: بر این اساس هم‌اینک ارائه خدمات بهداشتی درمانی به بیماران غیرکرونایی نیز در تمامی مراکز درمانی به شکلی مطلوب در حال انجام است. 

کاهش موارد فوت 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفتگو با خبرنگار ایرنا بدون اشاره به آماری مشخص اظهارداشت: پیرو اقدامات انجام شده شمار موارد فوت ناشی از ویروس کرونا نیز در مناطق زیر پوشش این دانشگاه کاهش یافته است.

وی افزود: کمیته کارشناسی خاص برای نظارت دقیق و مستند بر تمامی موارد مرگ و میر مشکوک به کرونا و یا قطعی از این ویروس در مشهد فعال شده تا با بررسی کارشناسی و صحیح همه موارد، آمارهای اعلام فوت مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹ از دیگر موارد فوت تفکیک شده و کاهش یابد.
دکتر بدیعی ادامه داد: علاوه بر ۲۱ مرکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد که ۱۶ ساعت در شبانه‌روز فعال هستند، ۱۴۰ درمانگاه بخش خصوصی نیز در مناطق مختلف شهر مشهد به بیماران مشکوک به کرونا و یا مبتلایان قطعی در سطح یک خدمات ارائه می‌دهند. 

وی گفت: این امر نقش موثری در کاهش مراجعه مستقیم شهروندان بیمار مشهدی به مراکز اورژانس بیمارستانهای این کلانشهر داشته است.

جانشین رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قرارگاه مبارزه با کرونا در خراسان رضوی افزود: هم‌اینک بطور متوسط روزانه در مشهد ۵۴۰ بیمار مشکوک به کرونا در درمانگاههای خصوصی خدمات سطح یک پذیرش و معاینه و در صورت نیاز به خدمات تشخیصی و درمانی بیشتر به ۱۹ مرکز سطح دو ارجاع داده می‌شوند. 

۸۰ درصد جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. بقیه جمعیت این استان توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور خدمات‌رسانی می‌شوند.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۷۷۵ هزار و ۱۲۱ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۴۱ هزار و ۹۷۹ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۵۶۴ هزار و ۶۹۹ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۵۵ میلیون و ۳۴۹ هزار و ۶۱۱ نفر را بیمار کرده و جان یک میلیون و ۳۳۲ هزار و ۳۲۸ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۳۸ میلیون و ۴۹۳ هزار و ۵۷۰ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با ۱۱ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۵۷ بیمار کووید ۱۹ و ۲۵۲ هزار و ۶۵۱ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و فرانسه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند. 

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا جایگاه چهاردهم را پس از آلمان در میان کشورهای جهان دارد.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha