سید«علی آقازاده» روز چهارشنبه در نشست با کتابداران استان مرکزی به مناسبت هفته کتاب( ۲۴ تا ۲۹ آبان ماه) افزود: پیشنهاد میشود همانطور که از ظرفیت خیران در آموزش و پرورش، بهداشت و درمان استفاده میشود از این ظرفیت برای توسعه کتابخوانی در راستای فرهنگ مطالعه نیز بهره لازم گرفته شود.
وی اظهار داشت: فرمانداران شهرستانها از ظرفیت خیران در امر کتابخوانی استفاده کنند و به هر میزان نیکوکاران کمک کنند، استانداری نیز به همان میزان مشارکت میکند.
استاندار مرکزی گفت: امید است با تحقق این مهم برای سال ۱۴۰۰ اعتبار خوبی برای کتابخانههای استان مشخص شود و انجمن کتابخانههای عمومی میتوانند بخشی از مشکلات خود را رفع کنند.
آقازاده افزود: این پیشنهاد نمیتواند همه مشکلات کتابخانههای استان را به طور کامل برطرف کند اما در ایجاد انگیزه و فرهنگ بهرهگیری از ظرفیت خیران موثر است.
وی اظهار داشت: باید فرهنگ نذر و اهدای کتاب در جامعه نهادینه شود و افرادی که دارای کتابهای متعدد هستند با اهدای آنها زمینه ترویج فرهنگ مطالعه را فراهم کنند.
شهرداریها از جمله اراک، سهم نیم درصد کتابخانهها را پرداخت کنند
استاندار مرکزی گفت: شهرداریهای استان به ویژه کلانشهر اراک باید تا پایان سال نیم درصد سهم کتابخانهها را پرداخت کنند.
آقازاده افزود: لازم است کمیسیون فرهنگی شهرداری اراک نسبت به این مهم اهتمام داشته باشد و هرچه زودتر برای تحقق سهم نیم درصد اقدام کند.
استاندار مرکزی در ادامه گفت: کسب رتبه برتر کتابخوانی کشور از سوی شهرستان زرندیه نشان از تلاش این مجموعه است که با وجود کمبود در امکانات زیرساختی و توسعه عمرانی شهری، موفق به کسب این جایگاه شدهاند.
آقازاده افزود: استان مرکزی در کتابخوانی جزو استانهای خوب کشور است اما هنوز با سرانه استاندارد در مقایسه با سایر کشورها فاصله دارد و باید این فاصله را جبران کند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی گفت: در صورتی که سهم نیم درصدی شهرداریها محقق شود این مجموعه میتواند به توسعه، تجهیز و رفع نواقص موجود اقدام کند.
«مهدی ثامنی» افزود: شهرداری اراک سهم نیم درصد خود را واریز نکرده و به این دلیل، برای رفع مشکلات کتابخانههای اراک از اعتبارات سایر شهرهای استان هزینه میشود.
وی اظهار داشت: همکاری شهرداری مهاجران با کتابخانههای عمومی بسیار مطلوب است و توانسته در این مهم به توسعه فرهنگ مطالعه کمک کند.
۲۴ تا ۲۹ آبانماه با عنوان هفته کتابخوانی نامگذاری شده است.
یک میلیون و ۸۴ هزار و ۹۳۶ جلد کتاب در ۹۰۴ هزار و ۱۶۲ عنوان در کتابخانههای استان مرکزی وجود دارد.
نظر شما