مهران گرمه روز پنجشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر چند سرعت کنونی استان در حوزه فناوری اطلاعات مطلوب است اما این استان نسبت به استان های دیگر در این بخش و در فراهم کردن فضا و زیرساخت عقب مانده است و این امر در برخی شهرستان های ما بویژه در اسفراین که تعداد قابل توجهی شرکت دانش بنیان دارد بیشتر به چشم می خورد.
وی با بیان این که نبود فضای فیزیکی مناسب یکی از معضلات ما در این استان است افزود: در استان های دیگر فضاهای مازاد در اختیار پارک های علمی و فناوری قرار میگیرد که تبدیل به مرکز نوآوری شود و در بازسازی این فضاها نیز معاونت علمی ریاست جمهور کمک ها جدی کرده است اما در استان ما یا ادارات فضای کافی ندارند و یا در اختیار ما قرار نمی دهند.
وی با اشاره به برخی مراکز آموزش عالی در شهرستان ها اظهار داشت: به عنوان مثال در یکی از این مراکز سوله ای که به اندازه آشیانه هواپیماست، تبدیل به پارکینگ کرده اند و در حالی که شرکت های دانش بنیان همان دانشگاه احتیاج به فضا و امکانات دارند و ما برای مراکز رشدی که باید فضای کافی داشته باشند مجبورم بیرون از دانشگاه ها فضا تامین کنیم.
گرمه با بیان این که از ۱۹ شرکت دانش بنیان خراسان شمالی هشت شرکت در اسفراین و ۶ شرکت مربوط به مجتمع فنی و مهندسی این شهرستان است اظهار داشت:با وجود این شرکت ها هم در این دوسال نتوانسته ایم ارتباط مناسبی با دانشگاه به لحاظ فراهم آوردن زمینه های توسعه مراکزی مانند مرکز رشد داشته باشیم.
وی با بیان این که در استان های دیگر پارک های علم و فناوری دارای اراضی قابل توجهی دارند، اظهار داشت: ما در این زمینه ۱۵ سال عقب هستیم و این در حالی است که طرحی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال پیگیری است که با اجرای آن به ازای هر هکتار زمینی که در اختیار پارک های علم و فناوری است ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ساخت زیرساخت ها ارائه می شود و ما در این بخش هیچ نداریم.
گرمه اظهار داشت: صدای فناوران و پارک علم و فناروی فقط در استانداری شنیده می شود و در هر کجای دیگر به جای این که همکار و کمک ما باشند مقابل ما هستند و به طوری که در آشخانه مجبور شدیم فضای اداری اجاره کنیم.
وی با بیان این که اراضی پارک علم و فناوری در استان از دوسال قبل تا کنون افزایش یافته است گفت: هزار متر زمین ما از دوسال قبل تا کنون به هفت هزار متر افزایش یافته و این درحالی است که خود پارک با ۱۵ کارمند فقط ۳۰۰ متر فضا اشغال کرده است با این وجود اگر بخواهیم فضای مناسب برای شرکت ها و پارک علم و فناوری فراهم کنیم نیاز به کمک داریم.
وی از فعالیت نزدیک به نیمی از شرکت های دانش بنیان استان در حوزه «آی تی» خبر داد و اظهار داشت: فرصت ایجاد نظام صنفی رایانه از دست رفت و تا زمانی که نظام صنفی نباشد مرجعی هم نیست تا منافع و خواست های این شرکت های حوزه آی تی را پیگیری کند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان شمالی افزود: با پیگیری هایی که انجام شد و با کمک استانداری خراسان شمالی توانستیم این امکان را در استان فراهم کنیم که تا چند روز آینده دوباره انتخابات نظام صنفی رایانه برگزار شود و امیدواریم این نظام صنفی بتواند شرایط خوبی برای پیگیری خواسته های این شرکت ها فراهم کند.
۱۲۲ شرکت فناور، ۱۸ شرکت دانش بنیان و ۱۴ صنعت خلاق زیر پوشش پارک علم و فناوری خراسان شمالی فعالیت می کنند.
نظر شما