۲۸ آبان ۱۳۹۹، ۱۴:۰۰
کد خبرنگار: 1483
کد خبر: 84114836
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

از سرگیری تقلای صهیونیست‌ها و آل سعود علیه ایران

تهران- ایرنا- همزمان با توصیه های ضد ایرانی یک شاهزاده سعودی به بایدن، باند صهیونیستی در آمریکا هم خواستار تداوم فشارها به ایران در دوران بایدن شد.

اگرچه برخی ها اعتقاد دارند که بایدن و ترامپ در ذات خود تفاوت زیادی با هم ندارند، اما این روزها ریاض و تل آویو به شدت به تکاپو افتاده اند و تاکنون نتوانسته اند نگرانی و خشم خود را از پیروزی بایدن و شکست ترامپ پنهان کنند و این نگرانی ها در دو روز گذشته باردیگر در سطح رسانه ها ظاهر شد.

ترکی بن فیصل رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان، روز سه شنبه این هفته، به بایدن توصیه کرد که به توافق هسته ای برنگردد.

ترکی که هدایت کننده لابی سعودی در آمریکا هم هست و زبان گویای سران حاکم بر عربستان شناخته می شود، به جو بایدن تذکر داده مبادا اشتباهات گذشته را تکرار کند.

نگاه سعودی ها به بایدن، به سیاست های دولت قبل آمریکا بر می گردد که باراک اوباما در پاسخ به رهبران سعودی که از او خواستار جنگ علیه ایران بودند، گفته بود، "عربستان باید یاد بگیرد چگونه با ایران درمنطقه سهیم شود. بروید مشکلتان را با ایرانی ها حل کنید. "

اما این همه مشکل نیست؛‌ چرا که عمده ناراحتی سعودی ها به زمان تبلیغات انتخاباتی در ماه های اخیر بر می گردد که بایدن به صراحت گفت در سیاست های آمریکا در قبال عربستان تجدید نظر خواهد کرد.

از یک طرف دوستی عجیب خانواده سلمان با ترامپ و از طرفی پیام های ناامید کننده بایدن و تیم تبلیغاتی او ، آینده را در مقابل چشمان بن سلمان تیره و تار کرده است، چرا که وضعیت امروز عربستان را می توان به "سقوط از قله به دره" تشبیه کرد.

ترامپ چشم بر نقض فاحش حقوق بشر سعودی ها در یمن بسته و در برابر تکه پاره کردن جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول سکوت کرده بود و هرجا هم لازم بود به حمایت برخاست.

این نگرانی ها زمانی بیشتر خود را نشان داد که رسانه های بین المللی طی روزهای اخیر به شکل عریانی این وجوه از اختلافات و شکاف ها را نمایان کردند و رسانه های سعودی چندی در بهت و سکوت و به بیانی در کما بسر بردند. آنجا بود که الشرق الاوسط که بودجه اش را سعودی ها می بندند، برای خروج از این وضعیت، به میدان آمد که "مناسبات سعودی با بایدن بسیار خوب خواهد بود".

این رسانه ها وابسته به سعودی ها در ادامه با لحن تهدیدآمیزی نوشت "بایدن نیز ناگزیر از همکاری با قدرت های منطقه ای است".

اما در این میان یک مساله مهم دیگر هم در آینده روابط دو کشور وجود دارد و آن رابطه قدیمی و گرم جناح دیگر شاهزاده های سعودی و در راس آنها محمد بن نایف با دمکرات هاست. همانها که محمد بن سلمان با حمایت ترامپ از صحنه کنار گذاشت و تعدادی از آنان را دستگیر و حتی زندانی کرد.

اما وحشت و نگرانی صهیونیست ها از کجا آب می خورد؟ ایپک از هفته گذشته و پس از اعلام پیروزی بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ دوباره فعال شده و لابی سنگینی را آغاز کرده است.

این باند بزرگ یهودی که در اغلب برهه های حساس برای آمریکایی ها تعیین تکلیف کرده است و اخیرا آمریکایی ها را از این دخالت هایش خسته کرده، به دنبال اعلام پیروزی بایدن با حالتی تحکمی از بایدن خواسته است فشارها به ایران تداوم یابد.

البته مشکل طیف یهودیان متنفذ در آمریکا با دمکرات ها به دوران مذاکرات منتهی به برجام برمی‌گردد که نتانیاهو با باراک اوباما درافتاد. او بعد از آنکه از تقلاهایش برای جلوگیری از توافق هسته ای ناامید شد، در اقدامی خارج از عرف دیپلماتیک به کنگره رفت و از نمایندگان آمریکایی خواست جلوی رئیس جمهوری و معاونش را بگیرند.

شاید اسرائیلی ها فراموش کرده باشند، اما آمریکایی ها به یاد دارند که جو بایدن بعد از سفر نتانیاهو به نیویورک و سخنرانی درکنگره، در حالی که فریاد می زد، گفت "اسرائیل حق ندارد و نباید رئیس جمهوری آمریکا را تحقیر کند".

این تحولات و رد و بدل شدن کلمات میان تل آویو و ریاض با واشنگتن، نقشی از دوقلوهای استثنایی را در منطقه به تصویر کشیده که اختلافات میان آنان بر سر نوع برخورد با ایران از نوع کینه ورزانه است و وقتی هم درصدی احتمال می دهند که فشارها از روی ملت ایران کاسته می شود، به دست و پا می افتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha