بیماران دیابتی در دوران کرونا از فشار روانی دور باشند

یزد- ایرنا- سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریز گفت: مبتلایان دیابت در دوران بیماری کووید- ۱۹، اضطراب بیشتری را متحمل می شوند، بنابراین باید از فشارهای روانی دور باشند و استرس خود را مدیریت کنند.

دکتر سیدرضا پورمازار روز پنجشنبه به مناسبت هفته دیابت( ۲۳ تا ۲۹ آبان‌ماه ) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به اهمیت کنترل قندخون اشاره کرد و افزود: کنترل و پایش منظم آن می‌تواند به جلوگیری از عوارض ناشی از افزایش یا کاهش بیماری کمک کند. 

وی با اشاره به اینکه به منظور خودپایشی و کنترل دیابت می‌توان از اپلیکیشن "idia"  به صورت رایگان استفاده کرد اظهار کرد: اگر علایمی مانند آنفلوانزا (تب، سرفه و مشکل در تنفس ) وجود دارد باید به پزشک مراجعه کرد و اگر سرفه هست ممکن است نشان دهنده عفونت کرونا باشد که باید سریع به دنبال مشاوره پزشکی و معالجه بود.

این مسوول خاطر نشان کرد: هرگونه عفونت ممکن است قندخون را بالا برده و نیاز به مایعات را افزایش دهد، بنابراین باید آب کافی در دسترس داشته باشیم و همچنین بیماران دیابت باید داروهای مورد نیاز خود را به میزان کافی در اختیار داشته باشند.

پورمازار تصریح کرد: درصورت افت ناگهانی قندخون، آمادگی اصلاح وضعیت افت قندخون (هایپوگلیسمی) را داشته باشند، از کار بیش از حد خودداری کرده و خواب شبانه خوبی داشته  و تغذیه سالم بخش اصلی مدیریت دیابت است که  باید رژیم غذایی متنوع و متعادل داشت تا مقدار قندخون خود را ثابت نگه دارند و سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.

وی همچنین ۲۷  آبان‌ماه جاری به ایرنا گفته بود: سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهریز گفت: تاکنون ۲ هزار و ۸۰۰ فرد مبتلا به دیابت( قند) در شهرستان شناسایی شده اند و مردم باید مراقب باشند که این بیماری بدون علامت و آرام آرام خود را نشان می‌دهد. 

پورمازار با اشاره به جمعیت منطقه این تعداد بیمار را زنگ خطری برای خانواده ها دانست و افزود: باید برای پیشگیری از دیابت، شهروندان نسبت به تغییر سبک زندگی و توجه به ورزش و تغذیه مناسب اقدام کنند.

چهاردهم نوامبر مصادف با ۲۳ آبان، سالگرد تولد «فردریک بانتینگ» کاشف انسولین در سال ۱۹۹۱ با همکاری بنیاد بین‌المللی دیابت و سازمان جهانی بهداشت (WHO) با هدف افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان دیابت به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری  شده است.

دیابت یک عارضه ناشی از اختلال در تولید و یا عملکرد انسولین در بدن است و انسولین هورمون یا ماده‌ای است که در لوزالمعده (پانکراس) تولید می‌شود و سلول‌ها را قادر می‌سازد تا گلوکز را از خون بگیرد و برای تولید انرژی استفاده کند.

بر پایه برآوردهای مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد، بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت استان مستعد ابتلا به دیابت هستند که برای پیشگیری و کنترل رو به افزایش آن تاکنون برای بیش از ۴۰ هزار نفر پرونده پزشکی تشکیل ‌شده است.

جمعیت یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که ۸۷ درصد آن در ۲۴ شهر زندگی می کنند. 

مرکز شهرستان مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.

همچنین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود ۵۰ درصد بیماران کووید۱۹ که در آی‌سی‌یو بستری می‌شوند، فوت می کنند و از هر ۱۰ هزار نفر مبتلا بیش از چهار نفر دوباره درگیر این بیماری می‌شوند.

سیما سادات لاری دیروز (چهارشنبه) افزود: طبق معیار سازمان بهداشت نتیجه تست پی سی آر معیار اعلام آمار کروناست ودر تمام دنیا قرار این بوده این طور اعلام می کند که این تست ها حدود ۴۰ درصد خطا دارند و افراد مثبت حتما بیمار هستند اما افرادی که تست آنها منفی است ممکن است بیمار باشند.

وی گفت: اوایل کرونا سیستم ثبت آماری دقیق نداشتیم و  همه دنیا دستپاچه بودند، ما هم در ایران کیت کمی داشتیم، در آمارها در مورد ابتلاها خیلی مانور نمی دهیم، تعداد ابتلاها افزایش پیدا کرده است خیلی از فوتی ها ممکن است منظور نشده باشد. البته در منطقه بهترین سیستم ثبت آماری را داریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha