به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، سورنا ستاری روز پنج شنبه در مراسم آنلاین افتتاحیه پنجمین دوره طرح شهید احمدی روشن در بنیاد ملی نخبگان با اشاره به افزایش تعداد هسته های پژوهشی ایجاد شده در این دوره از طرح نسبت به دوره های پیشین افزود: در روز اول تصور ما بر این نبود که این طرح گسترش یابد و الان شاهد حضور بیش از دو هراز و ۵۰۰ دانشجو در این طرح هستیم.
وی اظهار داشت: اتفاقی که از اجرای این طرح قرار است در جامعه بیفتد تغییر فرهنگ است، تغییر فرهنگ اقتصاد سنتی به اقتصاد دانش بنیان است، زمانی فکر می کردم که توسعه مربوط به بخش صنعت است یعنی اینکه ما باید کارخانه داشته باشیم اما بعدها متوجه شدم که توسعه یک امر کاملا نرم افزاری است یعنی پروسس ها و فرایندها مهم هستند اما الان به این نتیجه رسیدم که توسعه یک مسئله فرهنگی است و باید فرهنگ در یک جامعه درست شود تا توسعه رخ دهد.
ستاری ادامه داد: اینکه ما دانشگاهی داشته باشیم که بودجه خود را از دولت بگیرد درست نیست، ما دانشگاه ایجاد کردیم که مشکلات مردم و جامعه و مشکلات اقتصادی کشور را حل کنند، درس هایی که در دانشگاه تدریس می شود برای همین امر است، اما متاسفانه دور دانشگاه ها دیوارهایی کشیده شده و بدون اینکه به این مسایل توجه کنند فعالیت می کنند.
وی یادآور شد: چطور می شود که دولتی در آموزش هزینه کند اما ۱۰ سال آینده نتیجه این هزینه کرد را در اقتصاد خود نبیند، دانشگاهی می تواند در جامعه تاثیر گذار باشد که بخشی از بودجه، از درآمد فروش پتنت، فروش دانش و فروش طرح های پژوهشی آن باشد.
اعلام آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حمایت از طرح های پژوهشی احمدی روشن
وی با اشاره به اینکه پایه طرح شهید احمدی روشن مسئله محوری و گره گشایی بوده است گفت: معاونت علمی هیچ مشکلی با افزایش طرح و ایجاد هسته های پژوهشی در طرح احمدی روشن ندارد و آنها را حمایت خواهیم کرد، متاسفانه هنوز سه استان درگیر اجرای این طرح نشده اند که در این زمینه نقش بنیادهای نخبگان استانی بسیار مهم است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: یکی از نقش ها و وظایف بنیاد های نخبگان استانی ایجاد فرهنگ اقتصاد دانش بنیان است، اینکه به همان اندازه که استانداری از کشف معدن گچ در استان خود خوشحال می شود، از پیدایش نخبگان و استعدادهای برتر استان خود و بازگشت آنها به استان و حل مسایل جامعه خود خوشحال شود.
وی گفت: باید این فرهنگ ایجاد شود که سرمایه های هر استان نخبگان و استعدادهای درخشان آن استان هستند و این از وظایف بنیادهای نخبگان استانی است که این فرهنگ سازی را در کشور ایجاد کنند.
وی یادآور شد: هدف از آموزش حل مسایل جامعه در هر سطحی است، ایجاد نوآوری و تغییر، هزینه های سنگین دارد و همه ما در این تغییر لطمه می خوریم، امکان ندارد که نوآوری ایجاد شود و کسی لطمه نخورد، هر تغییری در جامعه حتما نیاز به هزینه دارد و ما در بنیاد ملی نخبگان از این طرح ها و تغییرات حمایت می کنیم.
وی با تشکر از روسا و اساتید دانشگاه ها افزود: همه تغییرات ایجاد شده در فرهنگ ما به همت همکارانمان در دانشگاه ها در حال ایجاد است، بدون همدلی عمومی این تغییرات قابل اعمال نیست، همه باید در این مبارزه در کنار هم باشیم تا نوآوری را در کشور ایجاد کنیم.
نظر شما