جایزه «قلم هگمتانه» در دستان ۱۱ نویسنده برتر همدان

همدان- ایرنا- هیات داوران جایزه «قلم هگمتانه» از بین ۱۰۰ اثر ارسالی به دبیرخانه ۶ کتاب در بخش کلیات، هنر، تاریخ، جغرافیا و ادبیات را به عنوان برترین کتابهای سال همدان معرفی کرد و پنج اثر را شایسته تقدیر دانست.

به گزارش ایرنا، هیات داوران جایزه «قلم هگمتانه» پس از ارزیابی و داوری آثار رسیده به دبیرخانه این رویداد در بخش کلیات کتاب «نام جاهای همدان» تالیف میرهاشم میری، در بخش هنر کتاب «تاریخ عکاسی در همدان» تالیف سمیرا سبزی و کتاب «زاستر» اثر هادی نورمحمدی کمال را در بخش ادبیات برگزید و تندیس و مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به پدیدآورندگان اهدا کرد. 

هیات داوران همچنین در بخش تاریخ و جغرافیا کتاب «شیر دربان اکباتان» کار مشترک خلیل‌الله بیک‌محمدی و رضا رضالو و کتاب «قراگوزلوها و نقش آنان در تاریخ اجتماعی و سیاسی همدان» اثر رضا الوندی و نیز کتاب «باستان‌شناسی پیش از تاریخ دشت همدان» تالیف بهزاد بلمکی را به عنوان برترین کتابهای سال استان همدان برگزید و تندیس و جایزه نقدی این رویداد را به آنها تقدیم کرد.

هیات داوران چند اثر را هم شایسته تقدیر دانست و در بخش ادبیات داستانی از رضا سلیمی مولف کتاب «دلفین‌های دریاچه ارومیه و ۱۷ داستان کوتاه طنز دیگر»، در بخش ادبیات شعر معاصر از محمدتقی جعفری‌تفضل خالق کتاب «این‌جا همه غریبه‌اند» و همچنین از مجید اقبالی مولف کتاب «چای تلخ ‌پهلو» و در بخش دفاع مقدس از حمید حسام نویسنده کتاب «هفتاد و دومین غواص» و از زینب شعبانی مولف کتاب «چشمان رهبر» با اهدای لوح سپاس و هفتصد هزار تومان جایزه قدردانی کرد.

جلوه‌گری فرهنگ و هنر همدان در قاب مجازی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان روز پنجشنبه در آیین اهدای جوایز این رویداد ادبی اظهار داشت: فرهنگ و هنر به عنوان زیرساخت جامعه هرگز تعطیل نمی شود و در شرایط کنونی به دلیل محدودیت‌های کرونایی بیشتر برنامه‌ها از طریق فضای مجازی اجرا می‌شود.

احمدرضا احسانی با تاکید بر اینکه شرایط کرونا دشواری های بسیاری ایجاد کرده گفت: به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها آیین تجلیل از برگزیدگان جایزه «قلم هگمتانه» به این شیوه پوشش داده شد.

او با تاکید بر جایگاه کتاب به عنوان یک کالای فرهنگی، خاطرنشان کرد: ابزارهای جدیدی که در این سال ها ارائه شده، نتوانسته به عنوان جایگزینی برای کتاب معرفی شود و کتاب همچنان در کنار آموزش و آگاهی‌رسانی، تأثیر قابل توجهی در اصلاح رفتارهای اجتماعی دارد.

احسانی از کتاب به عنوان یکی از شاخص‌های مهم توسعه فرهنگی و کالاهای اساسی یاد کرد و افزود: هر اندازه که مراکز فرهنگی در جامعه‌ای وجود داشته باشد، به همان میزان در حوزه اندیشه ورزی و خردورزی جامعه سالم تری برای زندگی داریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان کتاب را یک کالای فرهنگی ضروری دانست و گفت: وقتی از کالای اساسی صحبت می‌کنیم یعنی دسترسی افراد باید به آن بیشتر از سایر موارد باشد.

سه کتاب دفاع مقدس رونمایی شد

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان نیز در این آیین گفت: تفکر بزرگ می‌تواند انسان های بزرگی خلق کند و کتاب مناسب ترین ابزار برای این جریان اصیل بشری است.

سردار مهدی ظفری با اشاره به اینکه در جهان امروز مخاطب شناسی و درک درست از نیازها جزو ضروریات است یادآوری کرد: امروز قلم هر نویسنده و روایت هر روایتگر باید رویکرد جهانی داشته تا بتواند سهمی در ایجاد تحول داشته باشد.

در ادامه این آیین سه کتاب حوزه دفاع مقدس با عنوان «ایستاده در مجنون» تالیف جمشید طالبی و ربابه جعفری، «سپهر آفتاب» به اهتمام علیرضا زنگنه و جعفر دزفولیان و « حاج جلال» تألیف لیلا نظری‌گیلان‌ده رونمایی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha