۳۰ آبان ۱۳۹۹، ۱۱:۰۰
کد خبرنگار: 1020
کد خبر: 84116693
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

صنایع دستی چهارمحال و بختیاری به دلیل شیوع کرونا بازار ندارد

شهرکرد- ایرنا-معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت: با شیوع ویروس کرونا و کسادی بازار، افزون بر ۱۵۰میلیارد ریال تولیدات صنایع دستی بر روی دست هنرمندان این استان مانده است و بازار ندارد.

مهرداد رئیسی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم‌اکنون ۵۲ رشته صنایع دستی در قالب، بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه‌چادر، قفل‌سازی، حجاری، گره‌چینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن‌ها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری فعال است که شیوع ویروس کرونا ،باعث مشکلات زیادی برای این بخش شده است.

وی، بلاتکلیفی و سردرگمی به‌خاطر از دست دادن زمان تولید و فروش را جزو مهمترین دغدغه‌های فعالان صنایع‌دستی استان عنوان و تصریح کرد: گران شدن مواد اولیه مصرفی، از دست دادن بازارهای سنتی فروش و از دست رفتن فرصت‌های طلایی بازار، از مشکلات اصلی هنرمندان صنایع‌دستی است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری گفت:تعطیلی کارگاه‌های تولیدی به ‌دلیل بلوکه شدن سرمایه مجری، توقف چرخه اقتصادی کارگاه‌ها و مشکلات در عرضه و فروش محصولات تولیدی و همچنین بیکاری کارفرمایان و نیروی انسانی زیرمجموعه آنان از مشکلات مرتبط با شیوع ویروس کرونا در سال جاری گزارش شده است.

رئیسی، میزان خسارت وارد شده به بخش تولیدات صنایع دستی در نیمه نخست امسال را ۸۵۰ میلیارد ریال عنوان و تاکید کرد: ۲۶۷ کارگاه تولید انفرادی، کارگاهی و خانگی در سطح استان از کسادی بازار و افزایش قیمت مواد اولیه دچار خسارت مالی شدند.

وی هنرمندان فعال شناسایی شده در بخش صنایع دستی استان را حدود چهار هزار نفر اعلام کرد و گفت:جلوگیری از قطع بیمه اجتماعی و درمانی جامعه هدف و پرداخت تسهیلات ۶ هزار میلیارد ریال به این قشر تولید کننده آسیب پذیر از جمله حمایت های مستقیم دولت در این برهه زمان پسا کرنا بوده است .

رییسی تاکید کرد:بررسی دقیق‌تر کارگاه‌های صنایع‌دستی آسیب‌دیده و نحوه حمایت از آنان برای اقدامات بعدی در دستورکار این اداره کل قرار گرفته است و در این راستا پیشنهاد شده تا برای حمایت از فعالان عرصه تولید و فروش نسبت به اختصاص کمک‌های فنی و اعتباری یا پرداخت تسهیلات کم‌بهره بانکی اقدام شود.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که منجر به بیماری کووید ۱۹ شده است ، به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، رعایت فاصله 2 متری ، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha