پاییز سرد و اوجگیری کرونا در خراسان رضوی

مشهد- ایرنا- سومین مرحله اوجگیری شیوع ویروس همه‌گیر کرونا در خراسان رضوی همزمان با سرمای بی‌سابقه پاییزی تا حدی در این استان پیش رفته که هم‌اینک ۱۷ شهرستان از مجموع ۳۲ شهرستان آن با وضعیت قرمز مواجه بوده و ۱۵ شهرستان با وضعیت نارنجی دست و پنجه نرم می‌کنند.

بر این اساس هم‌اینک تمامی نقاط در استان خراسان رضوی درگیر شیوع ویروس کرونا هستند بطوری که بیماری کووید ۱۹ در این استان ۶ و نیم میلیون نفری همچنان قربانی می‌گیرد و حتی در برخی شهرستانهای خراسان رضوی شمار قربانیان کرونا به حد تکان‌دهنده و هشدارآمیزی رسیده است.

شهرستان بردسکن واقع در جنوب غربی خراسان رضوی وضعیتی وخیم دارد زیرا نتیجه ۹۰ درصد آزمایشهای طبی تشخیص کرونا در این منطقه مثبت به معنای آلودگی به ویروس همه‌گیر گزارش می‌شود.
دکتر حسین امامیان، رییس مرکز بهداشت بردسکن به خبرنگار ایرنا گفت: نتیجه این وضعیت نامناسب، مرگ روزانه ۲ نفر از شهروندان بردسکنی بخاطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ است.
مسوولان حوزه بهداشت و درمان در خراسان رضوی می‌گویند هم‌اینک ۲ هزار بیمار مبتلا به کرونا در ۶۰ بیمارستان این استان بستری هستند.
رییس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا (ع) مشهد که بیشترین بیماران کرونایی استان در آن بستری هستند نیز گفت: تیم درمان این بیمارستان هر روز شاهد صحنه‌های ناگواری است و بطور دائمی در محوطه این بیمارستان صدای شیون شهروندانی که عزیزان خود را بخاطر کرونا از دست داده‌اند به گوش می‌رسد.
دکتر علیرضا صداقت در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این روزها با آمار فراینده مبتلایان به کرونا روبرو هستیم و این ویروس اکنون نه تنها با علائم شدید ریوی در مبتلایان همراه است بلکه تمام اندامهای بدن را درگیر می کند.
این پزشک فوق تخصص مراقبتهای ویژه ادامه داد: پیشگیری از ابتلا و قرنطینه سازی دستکم به مدت ۲ هفته بهترین راهکار مقابله با بیماری کووید ۱۹ است.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در موج سوم کرونا نتایج آزمایش بیش از ۶۰ درصد افراد دارای علائم مشکوک در استان خراسان رضوی مثبت است.
دکتر محمدحسن درخشان افزود: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون افزون بر ۹۰ هزار آزمایش کرونا برای بیماران سرپایی مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت ۱۶ ساعته دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.
وی ادامه داد: هم‌اکنون علاوه بر بیمارستانها نمونه گیری کرونا در ۳۴ مرکز خدمات جامع سلامت این استان انجام می شود که ۱۷ مرکز از این تعداد در مشهد قرار دارند.
۶ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی در استان پهناور خراسان رضوی فعالیت دارند. ۸۰ درصد جمعیت این استان زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بقیه زیر پوشش خدمات بهداشتی درمانی دانشگاههای علوم پزشکی تربت‌حیدریه، گناباد، سبزوار و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام هستند.
متولیان حوزه سلامت در خراسان رضوی اینک چشم به نتایج اجرای محدودیتهای اجتماعی جدیدی دوخته‌اند که از امروز یکم آذر ماه ۱۳۹۹ در شهرستانهای مختلف این استان آغاز شده است.
در باب خستگی و فداکاریهای کادر درمانی نیز همین بس که به رییس نظام پزشکی مشهد گفت: تاکنون ۲۱ نفر از کادر بهداشت و درمان این شهرستان حین خدمت بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند. پزشکان نیمی از این شهدای سلامت را تشکیل می‌دهند.

بستری روزانه ۴۵۰ بیمار جدید

دبیر کارگروه کمیته مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: اکنون در اوج موج سوم کرونا در خراسان رضوی قرار داریم به طوریکه روزانه ۴۰۰ تا ۴۵۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا  در بیمارستان های استان بستری می‌شوند.
دکتر علی اصغر انجیدنی افزود: هم اکنون ۲ هزار بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند که ۴۰۰ نفر آنان بدحال بوده و در بخش مراقبت های ویژه می‌باشند.
وی ادامه داد: از مردم تقاضا داریم از تجمع و دورهمی های خانوادگی بپرهیزند چرا که در این شرایط افرادی که ناقل هستند اما علائم ندارند و افرادی که علائم خفیف دارند، بیماری را به دیگران منتقل می کنند.

دبیر کارگروه کمیته مراقبت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مردم به محض مشاهده علائم مشکوک به کرونا به بیمارستانها مراجعه نکنند، چرا که این اقدام خطر تهدید سلامت خود و دیگران را در بر دارد.
وی با اشاره به تمهیدات در نظر گرفته شده و تاکید بر نظام ارجاع در فرآیند درمان بیماران کرونایی افزود: بهترین اقدام با مشاهده علائم مشکوک به کرونا تماس با شماره تلفن ۱۹۱ است که کارشناسان این سامانه  با ارائه مشاوره های لازم به تماس گیرندگان  آنان را جهت مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشتی یا مرکز خدمات جامع سلامت ویژه کرونا راهنمایی می کنند.
انجیدنی ادامه داد: ۲۲ مرکز خدمات جامع سلامت در مشهد سطح یک درمان کرونا را بر عهده دارند. 
وی گفت: در صورت نیاز مراجعان سرپایی مبتلا به کرونا جهت برخورداری از خدمات تخصصی سطح ۲ به ۱۹ کلینیک تخصصی فعال در این زمینه ارجاع داده می شوند و بیماران نیازمند بستری از این طریق به بیمارستانها معرفی می شوند که این فرآیند از تجمع و مراجعه مستقیم مبتلایان به بیمارستانها جلوگیری می کند.

محدودیتهای شدید در مشهد

سخنگوی ستاد مبارزه با کرونا در استان خراسان رضوی نیز گفت: پیرو ابلاغ ریاست جمهوری و ستاد ملی مقابله با کرونا، محدودیتهای شدید اجتماعی برای مقابله با شیوع کرونا در مشهد همانند دیگر کلانشهرها و ۲۵ مرکز استان کشور از امروز، اول آذر ماه اجرا می شود.
دکتر محمدحسین بحرینی افزود: بر این اساس مطابق مصوبات ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا فعالیت همه مشاغل به استثنای مشاغل سطح یک به مدت ۲ هفته متوقف و تعطیل است.
وی "مشاغل سطح یک" را که مستثنی از محدودیت در فعالیت هستند شغلهای ضروری شامل واحدهای فروش مواد غذایی، نهادهای خدماتی در حوزه آب، برق، گاز، تلفن، حمل و نقل، نیروهای امداد و نجات و بیمارستانها و مراکز درمانی برشمرد. 
رییس دانشگاه علوم‌ پزشکی مشهد ادامه داد: دستگاههای اجرایی و نهادهای دولتی نیز ظرف این ۲ هفته، تنها با حضور یک سوم کارکنان در محل اداره فعال خواهند بود.
وی گفت: همچنین در طول این مدت خودروهای فاقد پلاک بومی حق رفت و آمد به مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی را ندارند و هر شهروند در صورت تخطی از این امر، با برخورد قانونی پلیس و جریمه سنگین روبرو می‌شود.
دکتر بحرینی به محدودیت فعالیت مکانهای مذهبی و فرهنگی نیز اشاره و بیان کرد: بر اساس ابلاغیه ستاد ملی مبارزه با کرونا ظرف این ۲ هفته آیینهای نمازجماعت و نمازجمعه نیز در مناطق دارای وضعیت قرمز و نارنجی از نظر شیوع ویروس کرونا، اقامه نخواهد شد. 

رییس اتاق اصناف مشهد هم در این خصوص گفت: برای  واحدهای صنفی مشمول تعطیلی طبق برنامه ریزی های انجام شده از طریق پیامک اطلاع رسانی شده است. 
محمود بنانژاد افرود: از اول آذر ماه در قالب گشت های مشترک شامل ادارات اماکن عمومی، بهداشت و تعزیزات حکومتی با موارد تخلف برخورد قانونی خواهد شد.

توقف آیینهای مذهبی، تعطیلی بوستانها و اماکن ورزشی

رییس شورای هیات‌های مذهبی خراسان رضوی گفت: به همه هیاتهای مذهبی این استان ابلاغ شده است که از اول آذر تا پانزدهم این ماه همه آیینها و مراسم مذهبی خود را در قالب اجتماعات در منزل، حسینیه‌ها و مساجد به خاطر مقابله با شیوع ویروس کرونا تعطیل کنند.
سید مهدی طباطبایی افزود: این تصمیم در پی اعلام ستاد مقابله با کرونای استان گرفته شده است.
مهدی یعقوبی معاون خدمات شهری شهرداری مشهد هم اعلام کرد: تمام بوستانهای مشهد به خاطر کاهش شیوع کرونا از روز پنجشنبه ٢٩ آبان ماه تا اطلاع بعدی تعطیل شدند.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی هم گفت: از امروز تمام اماکن ورزشی مشهد از جمله اماکن روباز و سرپوشیده، ورزشهای آبی، سالن‌های ورزشی و باشگاه‌های بدنسازی تا اطلاع‌ بعدی تعطیل خواهند بود.

همگام با محدودیت های شدید کرونایی مراکز و موسسات مختلف در مشهد و خراسان رضوی با صدور اطلاعیه ای از توقف فعالیت و تعطیلی خود خبر داده اند، به طوریکه در حوزه پزشکی، عملهای غیر ضروری و زیبایی متوقف شده و بیشتر خدمات اورژانسی به بیماران ارائه می گردد.

اما حوزه حمل و نقل عمومی درون شهری به خاطر تسهیل در تردد شهروندان مشمول  محدودیت های کرونایی نیستند. 

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۸۲۷ هزار و ۳۷۷ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۴۳ هزار و ۸۹۶ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۵۸۹ هزار و ۲۵ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۵۷ میلیون و ۳۸۵ هزار و ۵۷۶ نفر را بیمار کرده و جان یک میلیون و ۳۶۸ هزار و ۵۵۱ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۳۹ میلیون و ۸۶۴ هزار و ۲۰۹ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با ۱۲ میلیون و ۷۵ هزار و ۲۴۳ بیمار کووید ۱۹ و ۲۵۸ هزار و ۳۶۳ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و فرانسه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند. 

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا جایگاه چهاردهم را در میان کشورهای جهان دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha