بسیاری اوقات مطلبی بدون مبنای علمی و تحقیقات علمی در فضای مجازی منتشر می شود و توجه مخاطبان را جلب میکند، تبلیغات داروهایی که ادعای درمان کرونا بر آن سوار بود نیز در این عرصه کم نیست ، این کار منجر به رواج یک تفکر اشتباه برای درمان بیماری میشود، در نتیجه دوره درمان فردی که به این درمانهای نامعتبر روی میآورد نسبت به افرادی که به مراکز درمانی مراجعه میکنند طولانیتر و روند درمان آنها سختتر میشود.
روی آوردن برخی افراد به درمانهای نامعتبر در زمینه کرونا درحالی است که هماکنون درمان مؤثری برای بیماری کووید۱۹ وجود ندارد، اما مراجعه دیرهنگام افراد برای اینکه زیر نظر پزشک قرار گیرند باعث میشود همان اقدامات مراقبتی که برای سایر بیماران انجام میشود بر روی آنها مؤثر نباشد و در بسیاری از مواقع منجر به مرگ آنها شود.
ستاد مدیریت دانشگاهی بیماری کرونا در استان فارس تدوین شیوه نامه ای یگانه و واحد برای درمان کرونا در مراکز درمانی مرجع کرونا در این استان را انجام داده که کمترین مزیت به کار بستن این شیوه نامه این است که عرصه درمان کرونا را از آشفته بازار آزمون و خطا رهایی می بخشد و برای همه مبتلایان به این بیماری یک شیوه و دستور برای درمان اعمال میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز روز شنبه در نشست ستاد مدیریت دانشگاهی کرونا گفت: در نشست روزانه ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کرونا، وظیفه ای بر دوش کمیته علمی مبارزه با کووید۱۹ دانشگاه مبنی بر تهیه یک دستورالعمل بالینی جامع در خصوص درمان بیماران سرپایی و بستری برای استان فارس گذاشته شد.
دکتر مهرزاد لطفی با قدردانی از تلاش کمیته علمی مبارزه با کووید۱۹ دانشگاه افزود: دستورالعمل بالینی جامع در خصوص درمان بیماران سرپایی و بستری در بیمارستان های استان فارس، برای استفاده پزشکان بخش دولتی و غیردولتی و تمامی همکارانی که در درمان بیماران کووید۱۹ درگیر هستند، تهیه و تدوین شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: با برگزاری نشست های منظم و متعدد اعضای کمیته علمی مبارزه با کووید۱۹ دانشگاه متشکل از متخصصان و فوق تخصصان عفونی، ریه و مراقبت های ویژه، تمام منابع معتبر کشوری و جهانی تهیه و پس از بررسی، اطلاعات به صورت جامع و کامل تهیه شد که در آینده نیز براساس اطلاعات جدید به روز رسانی می شود.
لطفی اظهار کرد: هدف از تدوین دستورالعمل بالینی جامع برای درمان بیماران سرپایی و بستری کووید۱۹ یکسان سازی و درمان مناسب بیماران کووید۱۹ و جلوگیری از درمان ها و استفاده از داروهای غیرمعتبر است.
او با اشاره به نشست های روزانه ستاد دانشگاهی بیماری کرونا گفت: در نشست های روزانه ستاد دانشگاهی، با توجه به وضعیت کروناویروس در استان، در زمینه های مختلف تصمیم گیری و به واحدها و کارگروه های مربوطه ابلاغ می شود.
لطفی همچنین با اشاره به آغاز هفته بسیج و یادآوری دلاورمردی ها و از خودگذشتگی های بسیجیان هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: امروز در مبارزه با ویروس منحوس کرونا، مدافعان سلامت بسیجی وار در جبهه سلامت برای نجات جان همنوعان خود می جنگند.
وی نیروهای بسیجی را پشتوانه ای برای کشور در تمام حوزه ها به ویژه در زمان بحران ها دانست و افزود: دلاوری های جوانان بسیجی این مرز و بوم در هشت سال جنگ تحمیلی برای حفظ وطن و مردم ایران اسلامی بر هیچ فردی پوشیده نیست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست گفت : هم اکنون دو هزار و ۷۷۷ بیمار مشکوک و علامت دار در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد، ۳۹۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ نیز به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های سطح استان بستری هستند.
دکتر عبدالرسول همتی با بیان اینکه ۲۴ نفر در روز گذشته به دلیل ابتلا به کروناویروس جان خود را از دست دادند افزود: با این موارد جدید، تاکنون آمار موارد فوتی به دلیل ابتلا به کرونا ویروس در فارس به دو هزار و ۱۵۰ نفر رسیده است.
همتی ادامه داد: مجموع بهبودیافتگان از بیمارستان ها و ایزوله خانگی در استان نیز به ۱۱۳ هزار و ۳۲۹ نفر رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اعمال محدودیت های گسترده کرونایی در کشور و استان، ابراز امیدواری کرد تا با مشارکت مردم در پایبندی و رعایت این طرح و همکاری با مجموعه سلامت، شاهد بهتر شدن وضعیت کروناویروس در استان باشیم.
از دیروز تا امروزیکم آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۹۳۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۱۵۵ نفر از آنها بستری شدند.و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۴۱ هزار و ۳۰۸ نفر رسید، ، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۳۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۴ هزار و ۳۲۷ نفر رسیده است.