محمد دهقانی فیروزآبادی روز شنبه درباره آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان خراسان جنوبی اظهار داشت: محدودیتها فقط حلقههایی از زنجیری هستند که باید در کنار هم قرار بگیرند تا بتوان این بیماری را کنترل کرد اما اگر در کنار این محدودیتها باز هم ما پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنیم، باعث تداوم بیشتر این بیماری خواهیم بود.
وی افزود: از ابتدای مهر ماه شاهد شروع پیک سوم در استان بودیم و یکسری از استانهایی که قبل از شروع مهر ماه در کشور درگیری زیادی نداشتند، به شدت دچار درگیری شدند، در واقع در استان خراسان جنوبی پیک اول بیماری از مهر ماه به بعد شروع شده و قبل از آن اصلا پیکی نبود؛ یک محدود گرفتاری را داشتیم و در کشور هم شاید بعدا بتوان ارزیابی و تحلیل دقیقتر را ارائه کرد.
۷ شهرستان استان در وضعیت قرمز
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درخصوص رنگبندی شهرستانهای استان گفت: رنگبندیها بعد از این فقط به سه رنگ قرمز (خیلی پرخطر)، نارنجی (پرخطر) و زرد (متوسط خطر) خواهد بود و هفت شهرستان بیرجند، قاینات، نهبندان، سرایان، بشرویه، فردوس و طبس وضعیت قرمز یا خیلی پرخطر را دارند، چهار شهرستان خوسف، زیرکوه، درمیان و سربیشه وضعیت نارنجی یا پرخطر را دارند و بر این اساس محدودیتها اعمال میشود.
وی افزود: محدودیت حضور کارمندان در ادارات، محدودیت تردد بین شهری و درون شهری در شهرهای قرمز رنگ و محدودیت فعالیت مشاغل از جمله محدودیتهای اعمال شده است.
یک سوم کارکنان شهرهای قرمز به ادارات میروند
دهقانی گفت: درخصوص ادارات و سازمانها در شهرهای قرمز فقط یک سوم از کارکنان میتوانند در محل کار حضور پیدا کنند، در شهرستانهای نارنجی تا ۵۰ درصد و در شهرستانهای زرد تا دوسوم کارکنان میتوانند در محل کار حضور داشته باشند.
وی اظهار داشت: همچنین ماموریتهای اداری غیرضروری کاملا ممنوع است و در شهرهای زرد و نارنجی ماموریتهای داخل استانی با مجوز بالاترین مقام مسئول آن دستگاه انجام میشود.
دبیر ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: درخصوص برگزاری جلسات در شهرهای قرمز اول تا حد امکان جلسهای برگزار نشود و در صورت برگزاری حضور حداکثر ۱۵ نفر در جلسه با فاصله ۴ متر برای هر نفر و تهویه مناسب انجام شود، در شهرهای نارنجی حداکثر تا ۲۰ نفر و در شهرهای زرد تا ۳۰ نفر اجازه دارند در جلسه شرکت کنند همچنین کارکنان ادارات و سازمانها موظفند از ماسک استفاده کنند.
تردد در شهرهای قرمز از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح ممنوع است
وی درباره محدودیت تردد خودروها در شهرهای با رنگ قرمز و نارنجی بیان کرد: از ابتدای آذر ماه به مدت یک ماه خروج خودروها با پلاک بومی ممنوع است همچنین از ابتدای آذر به مدت یک ماه ورود خودروها با پلاک غیربومی به این شهرستانها ممنوع است و در شهرستانهای قرمز رنگ از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح هرگونه تردد خودروها در داخل شهر، ممنوع است به جز کسانی که شرایط خاص دارند.
دهقانی افزود: بر اساس رنگبندی در شهرستانهای قرمز از اول آذر به مدت ۲ هفته به جز گروه شغلی یک، تمامی مشاغل دیگر اجازه فعالیت ندارند، در شهرهای با رنگ نارنجی گروه شغلی یک و دو و در شهرهای زرد هم گروههای شغلی یک، دو و سه اجازه فعالیت دارند همچنین فعالیتهای آموزشی فرهنگی فقط در شهرهای زرد اجازه فعالیت دارند.
دستگاههای اکسیژنساز تامین شد
وی درخصوص تامین دستگاه اکسیژنساز برای شهرستانهای استان بیان کرد: ما حدود سه هفته پیگیر خرید سیلندر اکسیژن بودیم که در چند روز گذشته موفق شدیم ۲۰۰ کپسول اکسیژن ۴۰ لیتری را با قیمت یک میلیارد تومان خریداری کنیم و طی دیروز و روز قبل از آن بین بیمارستانهای استان توزیع شد تا همکاران ما از فشار تامین پرتراکم اکسیژن خلاص شوند و تحت تنش نباشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین از شهریور ماه به دنبال دستگاه اکسیژنساز بودیم و بر اساس اعتباری که آمده بود، دو بیمارستان ولیعصر(عج) و بیمارستان شهید مصطفی خمینی طبس در اولویت بودند که دستگاه بیمارستان ولیعصر (عج) دو هفته است، نصب شده و در شهرستان طبس هم دستگاه رسیده و قرار است، یکشنبه نصب شود.
وی افزود: همچنین برای بیمارستان حضرت رسول هم مبلغی را ما تامین کردیم و ۳۰۰ میلیون هم با کمک یکی از خیرین شهرستان فردوس تامین شد، در شهرستانهای بشرویه و نهبندان نیز معاون درمان وزیر بهداشت تماس گرفتند که برای این دو شهرستان دستگاه اکسیژنساز را تامین حواهیم کرد.
همراهی سپاه، بسیج و گروههای جهادی با مدافعان سلامت
وی همچنین گفت: از ابتدای بیماری کرونا همیشه سپاه پاسداران، بسیج و گروههای جهادی کنار ما بودند و از ابتدای بیماری پرسنل پرستار بازنشسته و پرسنلی که عضو بسیج جامعه پزشکی بودند، به ما کمک کردند.
دهقانی اظهار داشت: در کارهای غیر تخصصی گفته شد بیمار نباید همراهی داشته باشد لذا نیاز داریم کسانی باشند که به بیمار کمک کنند در بعضی از بیمارستانهای ما این عزیزان طبق آموزشی که دیدند پای کار آمدند که جا دارد از آنان تقدیر و تشکر کنم.
وی افزود: اکنون هم طرح سردار شهید سلیمانی طرح محله محور کنترل بیماری کرونا است که کار مشترکی بین وزارت بهداشت و بسیج مستضعفین در تمام کشور انجام میشود.
وی گفت: ما و کادر بهداشت و درمان وظیفه خود را انجام میدهیم و افتخار میکنیم که در این شرایط بحرانی به مردم خدمت میکنیم، در مقابل از مردم میخواهیم پروتکل بهداشتی را رعایت و به محدودیتها عمل کنند تا به زودی شاهد فروکش کردن این بیماری باشیم.
نظر شما