به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان بر لزوم تلاش جهانی برای حل چالش های کنونی جهان از جمله همه گیری کرونا تاکید کرد. وی در نشست مجازی سران گروه ۲۰ که روز گذشته به میزبانی عربستان سعودی آغاز به کار کرد، از این کشورها خواست برای مقابله با بیماری کووید-۱۹ تلاش مشترک خود را به کار گیرند.
به نوشته خبرگزاری د. پ. آ. مرکل در پیامی ویدیویی که برای این نشست ضبط شده بود همچنین خواستار حمایت جهانی از طرح بین المللی واکسن کرونا و تقویت تلاش های سازمان جهانی بهداشت شد.
صدراعظم آنگلا مرکل در حمایت از طرح واکسن بین المللی «کوواکس» (Covax) و تقویت سازمان بهداشت جهانی (WHO) گفت: 'اگر در سراسر جهان در کنار هم باشیم، می توانیم ویروس و پیامدهای آن را کنترل و بر آنها غلبه کنیم.
اظهارات مرکل در مخالفت با ادعاهای رئیس جمهوری آمریکا بود که سیاست حمایت گرایانه 'اول آمریکا' را در پیش گرفته و با سازمان های بین المللی مخالف است.
صدراعظم آلمان صریحاً از گروه ۲۰ خواست تا از ابتکار «کوواکس» حمایت مالی کنند. به گفته وی برای مهار بیماری همه گیر کووید-۱۹، دسترسی به واکسیناسیون باید برای هر کشور امکان پذیر و مقرون به صرفه باشد.
مرکل افزود: بودجه ای که تاکنون وعده داده شده هنوز برای این کار کافی نیست. هدف از این طرح توزیع دو میلیارد دوز واکسن تا پایان سال آینده است.
هشدارهایی وجود دارد که ممکن است کشورهای فقیرتر واکسن کافی دریافت نکنند. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه خواستار جلوگیری از 'دسترسی فقط ثروتمندان' شد. قدرت خرید کشورها نباید در مورد توزیع تصمیم بگیرد.
مرکل همچنین تاکید کرد تاکنون پنج میلیارد دلار آمریکا (حدود ۴.۲ میلیارد یورو) برای این واکسن جمع آوری شده است. آلمان به این طرح که بیش از ۱۵۰ کشور در آن مشارکت می کنند، بیش از نیم میلیارد یورو کمک می کند. در مجموع ۱۱ میلیارد دلار برای این طرح تا پایان سال ۲۰۲۱ مورد نیاز خواهد بود.
براین اساس همه گیری کرونا، تغییرات آب و هوایی و احیای مجدد اقتصاد جهانی از جمله مواردی بود که در این نشست مورد بحث قرار می گیرد. سران ۲۰ قدرت اقتصادی جهان امروز نشست خود را با رایزنی درباره تغییرات آب و هوا ادامه می دهند.
قرار است در پایان این کنفرانس ویدیویی دو روزه اعلامیه مشترکی تصویب شود که تمرکز آن بر مبارزه با همه گیری کرونا از جمله تعهد به توزیع عادلانه واکسن در سطح جهانی باشد. بعلاوه این گروه هدف خود را تحرک مشترک اقتصاد جهانی و نوید بخشیدن به تخفیف بیشتر بدهی به کشورهای فقیرتر قرار خواهد داد.
وقتی صحبت از تغییرات آب و هوایی می شود، بعید است این گروه که ۸۵ درصد از قدرت اقتصادی جهانی را نمایندگی می کند، مانند سالهای اخیر با یک توافق مشترک روبرو شود. دلیل این امر خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از توافقنامه آب و هوایی پاریس در سازمان ملل برای کاهش گازهای گلخانه ای است.
از نظر ترامپ این اجلاس احتمالاً آخرین حضور در صحنه بزرگ بین المللی است. در روز اول، او علاقه بسیار کمی به کنفرانس نشان داد. این اجلاس در حالی کار خود را آغاز کرد که رئیس جمهوری آمریکا کاخ سفید را ترک کرد تا به باشگاه گلف خود در ایالت ویرجینیا برود. عکس ها ترامپ را کمی بعد با یک تی شرت قرمز و یک کلاه سفید نشان می داد که در حال بازی گلف است.
نظر شما