به گزارش ایرنا،از ۲۶آبان تا ۲ آذرماه به عنوان هفته کارآفرینی نامگذاری شده است، این هفته فرصت مناسبی برای بررسی نقاط قوت و نقاط ضعف در حوزه کارآفرینی است.
یکی از مراکزی که میتواند در تولید ایدههای کارآفرینی نقش اساسی ایفا کند، دانشگاهها هستند و همیشه سوال اینجا که دانشگاه تاکنون چه میزان در ایجاد دانشجویان کارآفرین نقش داشتهاند.
به دلیل وجود این حساسیتها در حوزه صنعت و دانشگاه، خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز چهارمحال و بختیاری با سید حسن نوربخش مدیرگروه کارآفرینی، ارتباط با صنعت و جامعه مرکز کارآفرینی دانشگاه شهرکرد به گفت وگو پرداخته است.
مدیر گروه کارآفرینی، ارتباط با صنعت و جامعه مرکز کارآفرینی دانشگاه شهرکرد گفت:مرکز کارآفرینی در زمینۀ افزایش مهارت دانشجویان،آموزش، گردآوری فرصتهای شغلی از اصحاب صنعت و جامعه و معرفی آنها به دانشجویان و به طور کلی آماده ساختن آنها برای شروع به کار فعالیت میکند.
سید حسن نوربخش روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: به طور کلی مرکز کارآفرینی در جهت تقویت بُعد مهارتی دانشجویان فعالیت میکند.
وی ادامه داد:دانشجویان توانا، خلاق و فعال از طریق روانشناسان مرکز مشاوره دانشگاه شناسایی میشوند و مهارتهای مورد نیاز جهت ورود به بازار، صنعت و جامعه به آنها آموزش داده میشود.
این استاد دانشگاه افزود: برخی از دانشجویان معتقدند در دانشگاه تنها لازم است درس بخوانند و به فراگیری مهارتها توجه چندانی نمیکنند، از اینرو پس از پایان تحصیلات و دانش آموختگی، مهارتهای لازم جهت ورود به بازار کار را ندارند.
نوربخش افزود: این اتفاق ممکن است به دلیل علاقه نداشتن دانشجویان به رشتۀ تحصیلی خود، از دست دادن انگیزه و نداشتن اطلاع از بازارکار و شرایط و مهارتهای مورد نیاز بازار کار باشد.
وی در ادامه بیان کرد: دانشجویانی که فارغالتحصیل میشوند به جز مباحث نظری که در طول تحصیل فراگرفتهاند، باید مهارتها و ویژگیهای لازم دیگری داشته باشد با توجه به گردآوری نظرات دانشآموختگان شاغل و انجمنهای علمی، این مهارتهای مورد نیاز شناسایی شده و دورههایی در جهت تقویت این مهارتها برگزار میشود.
به گفتۀ وی،دورههایی به صورت مشترک با مرکز رشد دانشگاه در بحث استارتاپها، معرفی مراکز رشد، و معرفی مراکز نوآوری برگزار میشود.
نوربخش اظهار داشت: پیش از این، درخواستها به صورت فاکس و تلفنی انجام میشد و فرصتهای شغلی از طریق سامانههای مختلف دانشگاه و همچنین دانشجویان اطلاعرسانی میشد، سپس نمایندۀ آنها با برگزاری برخی آزمونها، با آنها مصاحبهای انجام میداد و در نهایت ارزیابی میشدند.
او افزود: سامانهای به نشانی VWORK.SKU.AC.IR که در هفتۀ پژوهش رونمایی و افتتاح میشود، بخشی به عنوان هدایت شغلی کاریابی تخصصی در جهت اعلام نیاز صنعت و جامعه به نیروی کار وجود دارد ، لازم است فرمهای موجود در سامانه را تکمیل و اطلاعات، ویژگیها و تواناییهای مورد نیاز خود را عنوان کنند.
به گفتۀ وی، از این طریق نحوۀ پیگیری و انجام مراحل کار آسانتر خواهد بود.
نوربخش گفت: قانونی با عنوان طرح ارتباط با صنعت و جامعه از سوی وزارت علوم و تحقیقات به کل دانشگاههای کشور ابلاغ شده است.
به گفتۀ وی، بر اساس این قرارداد ۲۵ درصد پایان نامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی به سمت موضوعات مورد تقاضای صنعت و جامعه میرود.
او افزود: پیش از این، برخی از استادان در این زمینه تحقیقاتی انجام میدادند، اما با ابلاغ این قانون انتظار میرود این پتانسیل بیشتر شود و پایان نامهها و مقالههای بیشتری در این زمینه انجام و منتشر شود.
نوربخش یادآور شد: در واقع پس از تقاضای مراجعهکنندگان و ارائه موضوع، با توجه به موضوع تحقیق، در قالب پایاننامه دانشجویان یا به صورت پروژۀ پژوهشی میان اعضای هیات علمی مطرح میشود.
به گفتۀ وی، با توجه به همکاری رییس دانشگاه و معاونت پژوهش مشکلات خاصی پیشروی این مرکز قرار نگرفته است.
نوربخش به ایجاد نشدن خلل در اجرای برنامههای مرکز کارآفرینی دانشگاه به دلیل شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: فعالیتها و دورههای مرکز کارآفرینی از طریق سامانه VWORK.SKU.AC.IR به صورت مجازی در حال انجام و برگزاری است.
به گزارش ایرنا، هشت هزار دانشجو در ۲۱۰ رشته گرایش در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه شهرکرد به عنوان دانشگاه مادر چهارمحال و بختیاری مشغول تحصیل هستند و این نهاد علمی دارای هشت دانشکده کشاورزی، منابع طبیعی، فنی و مهندسی، علوم، ریاضی، دامپزشکی، ادبیات و هنر است.
هماینک ۳۶۰ عضو هیات علمی در این دانشگاه فعال هستند که تعدادی از این استادان جزو یک درصد اعضای هیات علمی برتر کشور به شمار میروند.
نظر شما