سیدعزیز حسینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه از این پس پرورش این نژاد افزایش مییابد، اظهار داشت: پرورش نژاد مرغ آرین در ایران که تا اوایل دهه هفتاد حدود ۸۰ درصد گوشت مرغ بازار ایران را تامین میکرد، در سال ۱۳۷۱ با خرید یک سویه بنام "هیبرو" از خارج و با ورود نژادهای خارجی کاهش یافت.
وی با بیان اینکه این نژاد ایرانی که به عنوان ذخیره استراتژیک تا سال گذشته حتی یک درصد بازار ایران را در دست نداشت، اضافه کرد: از سال گذشته براثر تحریمهای ظالمانه، نژاد مرغهای خارجی نیز تحریم شد و خلأیی در این زمینه بهوجود آمد که برای رفع این خلا، مسوولان بلافاصله با درک موقعیت، پرورش مرغ آرین را در اولویت قرار دادند.
مدیرعامل زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ میاندوآب با اشاره به اینکه برای پرورش این نژاد مهم بستههای حمایتی نیز در نظر گرفته شده است، افزود: حمایتهای دولتی شامل اعطای تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد ۶ درصد، تامین نهادههای دامی به صورت مستقیم توسط شرکت پشتیبانی، حذف عوارض صادراتی و تخفیف نصف حق بیمه است.
حسینی بیان کرد: ابتدا احیای این مرغ به ۲ شرکت زیرمجموعه ارتش و بنیاد شهید تعلق گرفت و در این مسیر هم با توجه به اینکه مجموعه ما زنجیره کامل تولید گوشت مرغ در کشور و آذربایجانغربی است و سالانه با ۲۰ هزار تن تولید گوشت مرغ، ۲۰ درصد گوشت مرغ استان و یک درصد مصرف کشور در قبال مصرف سالانه کشور که ۲ میلیون تن است را تامین میکنیم در زمینه احیا و پرورش این نژاد مرغ پیشقدم شدیم.
وی با بیان اینکه استراتژی این شرکت جلوگیری از ایجاد خلأ در تولید گوشت مرغ ناشی از تحریمها در کشور با جایگزینی نژاد ایرانی است اظهار داشت: این مرغ در هر دوره یکساله سه میلیون قطعه تولید جوجه یکروزه گوشتی خواهد داشت و از یک مرغ لاین، ۴۵ قطعه مرغ اجداد و از هر قطعه مرغ اجداد نیز ۵۰ قطعه مرغ مادر و از هر مرغ مادر هم ۱۳۵ قطعه مرغ گوشتی در سال استحصال میشود.
وی با اشاره به اینکه پس از اقدام اولیه در داخل برای احیای مرغ اجداد بلافاصله تحریم نژادهای خارجی مرغ برداشته شد تا تقویت نژاد بومی از دستور کار خارج شود، افزود: نژاد اجداد نسبت به نژادهای خارجی تفاوت زیادی ندارد ولی با توجه به اینکه نژاد سبکی به شمار میرود باید در ۴۲ روزگی به بازار عرضه شود.
وی اضافه کرد: همچنین با توجه به اینکه تامین نهادههای دامی هم به خاطر تحریمها با مشکل مواجه است، برای حمایت از پرورش و احیای نژاد بومی، تامین نهادهها در دوره ۴۰ روزه پرورش باید تحقق یابد تا اینکه برای تولیدکنندگان توجیه اقتصادی داشته و هم گوشت مصرفی مردم بدون چربی و باکیفیت باشد.
حسینی در خصوص اینکه چرا در گذشته پرورش این مرغ در دستور کار قرار نداشت، گفت: چون نژادهای خارجی اصلاح شده بود و از نظر بازدهی وضعیت آن مطلوب و زائدات آن کمتر بود، تولیدکنندگان نسبت به پرورش آن تمایل بیشتری داشتند.
وی با بیان اینکه همچنین ۲ واحد مرغداری در کشور بعد از ما نسبت به پرورش این مرغ اقدام کردهاند، گفت: از سه هفته دیگر جوجه گوشتی این نژاد مرغ را به بازار عرضه خواهیم کرد که به یقین اگر بازدهی خوبی داشت در آیندهای نزدیک در کشور به نژادهای خارجی نیازی نخواهد بود.
مدیرعامل زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ میاندوآب در رابطه با اینکه افزایش تولید نژاد آرین در قیمت گوشت مرغ تاثیر خواهد گذاشت، گفت: به یقین اثرگذار خواهد بود ولی ۸۰ درصد قیمت یک کیلوگرم گوشت مرغ صرف تامین نهادهها میشود که در صورت تامین آن به قیمت ارزان، نرخ گوشت مصرفی هم پایین خواهد بود.
وی افزود: با توجه به اینکه برای اولین بار نسبت به جوجهریزی این نژاد مرغ اقدام کردهایم، اگر در اولین مرحله بازدهی خوبی داشت به یقین در آینده تا ۵۰ درصد پرورش و تولید آن افزایش مییابد.
با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و همچنین ابلاغ وزارت جهاد کشاورزی، پرورش مرغ آرین در دستور کار قرار گرفته و تولید این مرغ که برای مدتی در کشور مسکوت مانده بود، احیا و از سرگرفته شد.
زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ میاندوآب دارای ۲۰ واحد مجزا شامل واحد ذرت خشککنی، واحد سیلوی ذخیره غلات، واحد تحقیقات، شرکت حملونقل، سه واحد مرغ مادر گوشتی، واحد مرغ مادر، ۲ کارخانه جوجه کشی، کشتارگاه صنعتی با ظرفیت کشتار ۶ هزار قطعه در ساعت، تونل انجماد با ظرفیت روزانه ۸۰ تن، ظرفیت سردخانه برای نگهداری و انبار کردن هزار تن و تولید پودر گوشت به ظرفیت پنج هزار تن در سال است.
همچنین کشتارگاه این واحد مرغداری به عنوان پنج کشتارگاه برتر کشور با درجه A+ گوشت مرغ عرضه میکند.
این واحد عناوین تولیدکننده نمونه در کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان در سال ۱۳۹۳، واحد نمونه کشوری در رشته جوجه کشی در سال ۱۳۹۳، فعال برتر صادرات در توسعه بازارهای هدف محصولات کشاورزی در سال ۱۳۹۴، واحد نمونه منطقه یک کشوری در سال ۱۳۹۵، کار آفرین برتر استانی در سال ۱۳۹۵،تولید کننده برتر استانی در سال ۱۳۹۵، واحد نمونه کارگروه کشوری در سال۱۳۹۵، واحد نمونه استانی در رشته مرغ مادر در سال های ۱۳۹۱ تا ۹۵، واحد برتر ملی در المپیاد ملی بهرهوری بخش کشاورزی، عضو کارآفرین برتر استانی در سال ۱۳۹۵، شرکت نمونه ملی زنجیره یکپارچه تولید و عرضه گوشت مرغ در سال ۱۳۹۶ را کسب کرده است.
در میاندوآب ۵۰ واحد مرغداری صنعتی فعالیت دارد و بسته به زمان جوجهریزی یک میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه در هر دوره در آنها پرورش داده میشود.
شهرستان میاندوآب با بیش از ۲۷۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع است.
نظر شما