براساس معاملات امروز بیش از ۱۷ میلیارد و ۵۹۵ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۴۹ هزار و ۵۰۷ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم وزن) با ۸۸۸ واحد کاهش به ۳۸۲ هزار و ۶۸۴ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با ۵۸۲ واحد افت به ۲۵۰ هزار و ۶۱۴ واحد رسیدند.
شاخص بازار اول یک هزار و ۷۶۲ واحد افزایش و شاخص بازار دوم ۴۳ هزار و ۴۸۷ واحد کاهش داشت.
علاوه بر این در بین تمامی نمادها، نماد ملی صنایع مس ایران (فملی) با یک هزار و ۷۸۸ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با یک هزار و ۳۶۷ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با یک هزار و ۲۲۲ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با یک هزار و ۲۱۶ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۹۱۴ واحد، گروه مپنا (رمپنا) با ۶۴۳ واحد، بانک تجارت (وتجارت) با ۵۸۰ واحد، گروه صنعتی پاکشو (پاکشو) با ۴۲۷ واحد، بانک پارسیان (وپارس) با ۲۸۳ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۲۸۲ واحد، سرمایه گذاری دارویی تامین (تیپیکو) با ۲۳۳ واحد، پتروشیمی فناروان (شفن) با ۲۳۱ واحد و پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۲۲۵ واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.
در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با سه هزار و ۲۰۱ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با سه هزار و ۱۴۵ واحد، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با دو هزار و ۱۳ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با یک هزار و ۲۸۹ واحد، فولاد خوزستان (فخوز) با ۸۹۴ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۷۰۴ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۷۰۴ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۵۹۱ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۵۱۴ واحد و بانک ملت (وبملت) با ۴۸۳ واحد با تاثیر منفی بر شاخص همراه بودند.
برپایه این گزارش امروز نماد سرمایه گذاری تامین اجتماعی، ایران خودرو، سایپا، بانک تجارت، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان و پالایش نفت بندرعباس درگروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
گروه خودرو هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه هفت میلیارد و ۹۸۴ هزار برگه سهم به ارزش ۳۱ هزار و ۷۲۷ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۶۱ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۶ هزار و ۴۷۹ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار دو میلیارد و ۳۷۵ هزار برگه سهم به ارزش ۶۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای دامداری تلیسه نمونه (تلیسه)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، فرابورس ایران (فرابورس)، شیر پاستوریزه پگاه گیلان (غگیلا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، بیمه کوثر (کوثر)، پتروشیمی مارون (مارون)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمینه (میدکو)، کشاورزی و دامپروری بینالود (زبینا)،کشت و دام قیام اصفهان (زقیام)، بیمه دی (ودی) و سیمان لار سبزوار (سبزوا) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.
همچنین نماد فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، بانک دی (دی)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، صنعتی مینو (غصینو)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، اعتباری ملل (وملل)، پلیمر آریا ساسول (آریا) و گروه توسعه ملی مهر آیندگان (ومهان) تاثیر منفی بر شاخص این بازار را داشتند.
به گزارش ایرنا، شاخص بورس که از ابتدای سال جاری روند پرشتاب صعودی را در پیش گرفته بود و حتی تا بالای ۲ میلیون واحد نیز رفت، اواخر مرداد ماه وارد فاز اصلاحی شد. این موضوع در کنار ریسکهای سیاسی بینالمللی و نوسانات نرخ ارز در داخل کشور، اصلاح شاخص را ادامه دار کرد تا آنجا که شاخص در هفته گذشته به عدد یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد نیز نزدیک شد. حالا به نظر میرسد بازار سرمایه خود را برای جبران این اصلاح آماده میکند.
نظر شما