اکبر محمدیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ظرفیت کل این تالاب هفت میلیون متر مکعب آب است که اگر حدود نصف این میزان نیز تامین شود از نظر محیط زیستی، تالاب در وضعیت نرمالی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه همهساله بخشی از حقابه تالاب بینالمللی حسنلو از طریق سد حسنلو و بخشی دیگر نیز از طریق بارشهای پاییزی و بهاری تامین میشود افزود: تامین کامل حقابه این تالاب بعضی اوقات به اراضی کشاورزان منطقه خسارت میزند و برای همین علت سعی شده که شرایط کشاروزان نیز در این زمینه لحاظ شود.
محمدیان اظهار داشت: یکی از ویژگیهای اصلی تالابهاب این شهرستان، سیلبند بودن آنهاست که در مواقعی که سیل اتفاق میافتد، تالابها به دلیل ارتفاع کم از وقوع سیل تاحدودی جلوگیری کرده و آب را در خود ذخیره میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده بیان کرد: هرقدر آب در محیط تالابها بیشتر باشد مهاجرت و تخمگذاری پرندگان افزایش پیدا میکند و این امر باعث افزایش جذب گردشگر به این مناطق میشود.
وی با اشاره به شناسایی بیش از ۴۰ گونه پرندهآبزی و کنارآبزی در تالابهای این شهرستان افزود: هماکنون هزاران قطعه پرنده آبزی و کنارآبزی بومی شامل خوتکا، تنجه، آبچلیک، کشیم، چنگر، اردک سرحنایی، تاجدار، سرسبز، عقاب تالابی، چوپپا، پرستوی دریایی، عقاب تالابی و گونه بسیار نادر اردک سرسفید در این تالابها حضور دارند.
وی گفت: نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، تالابهای "درگهسنگی"، "حسنلو" و "یادگارلو" جزو تالابهای بینالمللی (کنوانسیون رامسر) است.
تالابهای بینالمللی و فصلی شهرستان نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجهآوری پرندگان آبزی و کنارآبزی در کشور به شمار میرود.
تالاب بینالمللی حسنلو با مساحت ۳۰۵ هکتار در هشت کیلومتری شمال شهر "محمدیار" و ۲۰ کیلومتری "نقده" واقع شده است که در سال ۱۳۸۰ به عنوان منطقه شکار ممنوع ارتقاء یافت و سد حسنلو نیز با ظرفیت ۹۴ میلیون مترمکعب آب، در حاشیه این تالاب و بر روی رودخانه 'گدار" قرار دارد.
نقده در جنوب آذربایجانغربی و ۷۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
نظر شما