به گزارش دوشنبه ایرنا، در حالی که از تاریخ ثبت نخستین مورد ابتلا به ویروس عجیب و ناشناخته کرونا بیش از یکسال میگذرد، بر اساس آخرین اطلاعات تا امروز ۲۳ نوامبر ۲۰۲۰ میلادی (سوم آذر ماه ۱۳۹۹) بیش از ۵۸ میلیون و ۹۸۶ هزار نفر در ۲۱۸ کشور جهان درگیر این بیماری شده و بیش از یک میلیون و۳۹۳ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. شمار بهبود یافتگان جهانی کووید_۱۹ نیز به عدد ۴۰ میلیون ۷۶۷ هزار و ۴۵۱ نفر رسیده است.
همچنین در حالی که تلاش محققان برای مجهز کردن بشر به سلاح واکسن به عنوان جایگزینی قطعا کارآمدتر نسبت به ماسک بهداشتی ساده همچنان ادامه دارد اما تا کنون هیچ کشوری به واکسن قطعی و مورد اطمینان ویروس کرونا دست نیافته و کاهش و افزایش محدودیتها، اعمال تدابیر سختگیرانه و اجباری به تنها اقدامات مقابله ای کشورهای جهان فارغ از برخورداری از هر گونه امکاناتی تبدیل شده است.
شیوع ویروس کرونا در قاره سبز و نوسان تدابیر کرونایی در این کشورها همپای فراز و فرود آمار مبتلایان و جانباختگان این بیماری، از اعمال و لغو شرایط قرنطینه و محدودیت ترددها، تعطیلی سراسری و از سرگیری فعالیت کسب و کارها، مراکز آموزشی و مدارس، بازگشایی مرزها و ممنوعیت سفر به کشورهای همسایه گرفته تا تجمع شهروندان در اعتراض به اقدامات سختگیرانه دولتها، اجباری شدن ماسک و تعیین جریمههای سنگین اگر چه ادامه دارد اما به زعم کارشناسان نه تنها شیوع ویروس کرونا در این قاره خیال توقف ندارد بلکه از ماه ها پیش زنگ خطرها وقوع پاییز و زمستانی سخت را به همگان هشدار داد.
شمار مبتلایان کرونا در جهان در حالی از ایستگاه ۵۸ میلیون نفر گذشته است که بیش از ۱۵ میلیون و ۶۳۶ هزار مورد از مجموع کل این آمار به قاره اروپا اختصاص دارد. فرانسه، روسیه، اسپانیا، انگلیس و ایتالیا به ترتیب با ثبت بیش از دو میلیون و ۱۴۰ هزار، دو میلیون و ۸۹ هزار، یک میلیون و ۵۸۹ هزار، یک میلیون و ۵۱۲ هزار و یک میلیون و ۴۰۸ هزار مورد ابتلا، پنج کشور نخست اروپایی به لحاظ شمار مبتلایان ویروس کرونا قرار دارند.
«دیوید نابارو» نماینده ویژه سازمان جهانی بهداشت در امور کرونا پیشبینی کرد که موج سوم شیوع ویروس کرونا در اروپا در اوایل سال میلادی جدید رخ دهد. وی همچنین هشدار داد که اگر دولتها دوباره مانند موج دوم در اتخاذ اقدامات لازم برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا کوتاهی کنند، موج سوم قطعا کشنده خواهد بود.
نابارو ضمن انتقاد از تدابیر سهل انگارانه برخی کشورها هنچون سوییس در برگزاری اسکی حتی با ماسک، اقدامات کشورهای آسیایی مانند کره جنوبی را که توانستهاند به سطح خوبی از کنترل ویروس برسند، ستود و گفت: آنها فاصله خود را حفظ میکنند، ماسک میزنند، هنگام بیماری جدا میشوند، دستها و سطوح را مرتب با آب و صابون شستشو میدهند و این رمز موفقیت آنها در کنترل همهگیری است.
شیوع گسترده موج دوم کرونا در آستانه کریسمس نگرانی های زیادی را در بین مقامات آلمانی ایجاد کرده است. "اشتفان زایبرت" سخنگوی دولت آلمان در این باره گفت: از زمان اجرایی شدن محدودیت های جدید از دوم نوامبر ما تنها موفق شدهایم صعود بسیار شدید و شیب دار نمودار مبتلایان را متوقف کنیم.
وی با اشاره به روند پایدار تعداد مبتلایان در این کشور و آمار بسیار بالای مبتلایان گفت: ما همه می دانیم که این آمارها باید به صورت پایدار به سطح بسیار پایین تری برسد.
بر اساس گزارش های منتشر شده، ایالات آلمان می خواهند محدودیت های کرونایی موجود را تا ۲۰ دسامبر ( ۳۰ آذر ماه) تمدید کرده و در صورت لزوم آن را تشدید کنند. همچنین طولانی تر شدن تعطیلات کریسمس در دستور کار ایالات آلمان است.
بر اساس اعلام وزارت اقتصاد آلمان "پیتر آلتمایر"، وزیر اقتصاد این کشور نیز به دلیل ابتلای یکی از نزدیکانش به کرونا برای بار دوم به قرنطینه رفته است.
شمار مبتلایان به کرونا در آلمان هم از مرز ۹۳۲ هزار نفر عبور کرده است.
فرانسه اگر چه در هفتههای گذشته بارها شاهد رکوردزنی آمار ابتلا به ویروس کرونا بود اما کاهش جزئی نمودار صعودی مبتلایان به رغم روند افزایشی شمار جانباختگان سبب شد تا سخنگوی دولت فرانسه روز یکشنبه در مصاحبه ای با نشریه "ژورنال دو دیمانش" از کاهش تدریجی محدودیت ها از هفته های آینده خبر داد. به گفته این مقام دولتی، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه روز سه شنبه جزئیات بیشتر این طرح را ارائه خواهد کرد.
شیوع بی وقفه ویروس کرونا در اسپانیا و محدودیت های رفت و آمد اگر چه ادامه دارد اما مقام های اسپانیایی در تلاشند تا با به کارگیری اقدامات دقیق تر با شیوع شدید بیماری کووید_۱۹ مقابله کنند. در تازه ترین خبر فرودگاه های اسپانیا در حال آماده سازی مقدمات انجام آزمایش های تشخیصی پی سی آر و آنتی ژن از امروز دوشنبه برای تمام مسافرانی که فاقد این آزمایش بوده و یا از کشورهای پر خطر به اسپانیا سفر میکنند، هستند.
"پدرو سانچز" نخست وزیر اسپانیا نیز از تصویب طرحی در آینده نزدیک خبر داد که به موجب آن واکسیناسیون کرونا در این کشور از نخستین هفته سال۲۰۲۱ قابل اجرا خواهد بود.
سانچز ضمن ابراز خرسندی از کاهش آمار مبتلایان در دوهفته پیاپی به اندازه صد هزار نفر، افزود: اگرچه هنوز از نظر میزان ابتلا در بالای جدول قرار داریم، اما در مسیر درستی برای نزولی کردن منحنی آمار قرار گرفته ایم. این امر به ویژه با اعلام واکسن های جدید چشم انداز امیدبخشی را پیش روی ما قرار داده است.
کشور فنلاند هم محدودیت ها برای مهار کرونا را تشدید می کند. بر اساس آخرین اطلاعات از دولت فنلاند، تجمع های بیش از ۲۰ نفر در فضاهای بسته از روز دوشنبه به مدت سه هفته در پایتخت این کشور ممنوع شده است.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس از جمله رهبرانی که اوایل شیوع ویروس کرونا سعی داشت تا این بیماری را کم اهمیت جلوه دهد، به گزارش خبرگزاری افه از کاهش محدودیت های کرونایی در تعطیلات کریسمس خبر داد. بر اساس اعلام داونینگ استریت دفتر رسمی جانسون، جزئیات این تصمیم گیری با هدف تسهیل دیدارهای خانوادگی در روزهای تعطیلات سال جدید میلادی امروز دوشنبه اعلام خواهد شد. به این ترتیب تدابیر تازه شامل سه سطح از محدودیت ها از تاریخ دوم دسامبر (دوازدهم آذر) جایگزین تدابیر قرنطینه ای خواهد شد که از پنجم نوامبر (۱۵ آبان) در این کشور در حال اجرا است.
پرتغال هم به دلیل افزایش چشمگیر شمار مبتلایان جدید به کرونا وضعیت اضطراری در این کشور را تا دو هفته دیگر و تا ۷ دسامبر تمدید کرد.
اتریش نیز طرح تست های جمعی از معلمان و نیروهای پلیس را در دستور کار خود قرار داده است. بر اساس اعلام دولت، این طرح بعد از پایان قرنطینه سراسری در تاریخ ۵ و ۶ دسامبر (۱۵ و ۱۶ آذر) برگزار می شود.
روسیه در حالی در ۲۴ ساعت گذشته ۲۴ هزار و ۵۸۱ مورد جدیدابتلا به ویروس کرونا را ثبت کرد که به نوشته ال پائیس، این کشور در ادمه تلاش ها برای ارتقای جایگاه خود در عرصه جهانی از مسیر یافتن و تولید واکسن قطعی کرونا، در تازه ترین تلاش ها برای کسب بازار جهانی فروش واکسن اسپوتنیک پنج از قیمت پایین تر این واکسن نسبت به شرکت های رقیب فایزر و مودرنا خبر داد.
ابتلای رئیس پارلمان و وزیر دفاع لیتوانی به ویروس کرونا نیز در این کشور کم جمعیت اروپایی خبرساز شد. این دو مقام اروپایی اعلام کردهاند که روز پنج شنبه تست کرونایشان مثبت اعلام شده و حالا بدون علامت در قرنطینه به سر می برند.
وزیر بهداشت لیتوانی هم با توجه به ابتلای چندین نماینده پارلمان این کشور به کرونا اعلام کرده که کار این پارلمان که تازه در ماه اکتبر انتخاب شده بود برای حداقل دو هفته به تعویق می افتد.
با توجه به افزایش چشمگیر شمار مبتلایان به کرونا دولت لیتوانی یک قرنطینه سختگیرانه را از تاریخ ۷ نوامبردر تمام این کشور اعمال کرده است
نظر شما