روزنامه شرق سوم آذر در یادداشتی به قلم محمدصادق قبادینژاد وکیل پایهیک دادگستری منتشر کرد و نوشت: انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ در کنار تقابل سنتی دو حزب عمده و مهم این کشور یعنی احزاب دموکرات و جمهوریخواه که در طول تاریخ برگزاری این انتخابات، افرادی از دو حزب وارد کاخ سفید شدهاند، در کنار حاشیههای ایجادشده ازجمله تحولات بینالمللی، اقدامات و حواشی ایجادشده ناشی از حضور چهارساله دونالد ترامپ در مقام ریاستجمهوری آمریکا، شیوع ویروس کرونا، تقابل ترامپ با ایران بهویژه بعد از توافق مهم برجام و خروج او از این توافق، بیتوجهی او به سازوکارهای بینالمللی، ترور سردار سلیمانی، حضور نظامی بیشتر از قبل آمریکا در منطقه خاورمیانه، حمایت از رژیم صهیونیستی و سعی در نزدیککردن کشورهای حاشیه خلیج فارس به این رژیم، دیدار با رهبر کره شمالی، تقابل با چین و بسیاری از تحولات مهم دیگر که هریک در جای خود قابل بررسی است، رقابت تاریخی جو بایدن از حزب دموکرات و تقابل او با دونالد ترامپ در انتخابات اخیر به اهمیت و ویژگی خاص این دوره از انتخابات افزوده است.
برخلاف آنچه تصور میشد که دونالد ترامپ، مانند باراک اوباما، جورج بوش، بیل کلینتون و رونالد ریگان بهعنوان رئیسجمهور هشتساله، با بهدستآوردن آرای مردم آمریکا در سال ۲۰۲۰، همچنان و تا سال ۲۰۲۴ در کاخ سفید باقی بماند، اما نتیجه انتخابات آمریکا، این موضوع را به گونهای دیگر رقم زد و او نیز مانند جورج بوش پدر از حزب جمهوریخواه بیشتر از چهار سال در کاخ سفید باقی نماند و باید کلید آن را به نامزد دموکرات یعنی جو بایدن تحویل دهد. ...،نوع نگرش جو بایدن در سیاست داخلی و خارجی و تبعیت از روش اوباما را شاید بتوان در نوع نگاه این دو که ناشی از حرفه و تحصیلاتشان است، تفسیر کرد.
از طرفی با نگاهی به گذشته و سه رئیسجمهور دموکرات از بیل کلینتون تا بایدن میبینیم که هر سه آنها دارای دانش حقوقی و وکیل دادگستری بودهاند که توانستهاند هم در رقابت درونحزبی و هم در رقابت و کارزار خاص انتخاباتی ایالات متحده، بیشترین آرا را کسب کرده و خود را به کاخ سفید برسانند.
نکته جالب توجه اینکه، جورج بوش پدر از حزب جمهوریخواه که بیشتر از چهار سال در این سمت باقی نماند، در رقابت انتخاباتی سال ۱۹۹۳ از بیل کلینتون از حزب دموکرات شکست میخورد که او نیز یک وکیل و حقوقدان بوده است.
بررسی انتخابات ریاستجمهوری سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ آمریکا که در هر دو آن باراک اوباما، پیروز آن بود، رقبای او یعنی جان مککین یک خلبان و میت رامنی یک مدیر اقتصادی بودهاند.
با نگاهی به سیاستمدارانی که از گذشته تاکنون بر سر کار بودهاند، میتوان گفت حقوقدانان همواره نقش مؤثر و کلیدی در تحولات جامعه داشتهاند و توانستهاند اقبال و اعتماد عمومی را جلب کنند که این موضوع درباره سه رئیسجمهور دموکرات آمریکا از حدود ۳۰ سال گذشته صادق است.
با وجود تلاشهای ترامپ در راستای ترمیم وضعیت اقتصادی آمریکا و توجه به منافع به قول او آمریکا در دنیا و رقابت با چین در این عرصه، آنچه مردم آمریکا برایشان درخورتوجه بوده است، قانونمداری و توجه به نقش وکلا و حقوقدانان در اداره این کشور بوده و فرصت دیگری را به دونالد ترامپ برای ادامه سیاستهای صرف اقتصادیاش ندادهاند.
نظر شما