اوج گیری خشونت جنسیتی، پیامد همه گیری کووید - ۱۹

تهران – ایرنا – فرانس پرس به مناسبت روز مبارزه با خشونت های علیه زنان نوشت: همه گیری بیماری کووید -۱۹ موجب جهش میزان خشونت های جنسیتی شده و همان گونه که هیچ کشوری نتوانسته از شر ویروس کرونا در امان ماند، بسیاری از کشورها از تازیانه این خشونت ها نیز مصون نمانده اند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ این همه گیری موجب تشدید معضل خشونت های مربوط به جنسیت از تجاوز در نیجریه و آفریقای جنوبی، افزایش شمار بانوان ناپدید شده در پرو، افزایش میزان کشته شدن زنان در برزیل و مکزیک و بسیاری موارد همانند در اروپا شده است.

بر اساس داده های انتشار یافته سازمان ملل متحد در روزهای پایانی سپتامبر، قرنطینه و تعطیلی های سراسری در کشورها منجر به افزایش ۲۵ درصدی شکایت ها یا تماس های تلفنی و اینترنتی در آرژانتین، ۳۰ درصدی در قبرس و فرانسه و ۳۳ درصدی در سنگاپور برای گزارش بدرفتاری ها شده است.  

به طور کلی در همه کشورها اقدامات برای محدود کردن گسترش ویروس کرونا منجر به محبوس شدن زنان و کودکان در خانه شده و  انجمن های بانوان مغرب (مراکش)، همزمان با فشار بر مقام های این کشور بر نشان دادن واکنش اضطراری و فوری، خانه ها را خطرناک ترین مکان برای زنان دانسته اند.

هینا زن آشپز ۳۳ ساله هندی ساکن شهر ممبئی (بمبئی) اشک ریزان به فرانس پرس گفت: با زندگی با همسری که کار نمی کند، مواد مخدر مصرف می کند و خشونت به کار می برد، در خانه احساس به تله افتادن می کرد.

تنها دادگاه ها نیستند که توسط این ویروس فلج شده اند، بلکه بسته شدن کسب و کارها و مراکز آموزشی و همچنین تعطیلی فعالیت های فرهنگی و ورزشی، قربانیان ضعیف شده از ناامنی اقتصادی را از گریزگاه های خشونت، محروم کرده است.

حنا ادوار عضو شبکه زنان عراق به فرانس پرس گفت که اوضاع اجتماعی اقتصادی خانواده ها در پی قرنطینه کرونایی به میزان خطرناکی بدتر شده و خانواده های بیشتری در زیر خط فقر قرار گرفته اند که موجب واکنش های خشونت آمیز شده است.

مجمع امنیت همگانی برزیل اعلان کرد: ۶۴۸ مورد کشته شدن بانوان در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ ثبت شده است که نسبت به دوره مشابه در سال پیش از آن، افزایش اندکی نشان می دهد. این نهاد با وجود راه اندازی کارزاری توسط دولت برزیل برای تشویق بانوان به شکایت کردن، اقدامات برنامه ریزی شده برای کمک به قربانیان خشونت های خانگی را ناکافی دانسته است.

سازمان ملل متحد اعلان کرده است که از هر هشت کشور تنها یکی اقداماتی برای کاهش دادن اثرات منفی این همه گیری بر زنان و کودکان اجرا کرده است. برای نمونه؛ قربانیان خشونت خانگی می توانند با مراجعه به داروخانه های اسپانیا و کاربرد رمز واژه ماسک – ۱۹ درخواست کمک کنند و برخی انجمن های فرانسوی نیز نقاط تماسی در سوپرمارکت ها ایجاد کرده اند. به گفته سوفی کقتقون دستیار مدیر یک انجمن فعال در مراکز خرید نزدیک پاریس؛ زنانی که به ما مراجعه می کنند در وضع غیرقابل تحمل و خطرناکی قرار گرفته اند و تعطیلی دیواری از سکوت ایجاد کرده است.

با اینکه امکان بسیج همگانی در چهارشنبه ۲۵ نوامبر (۵ آذر) به مناسبت روز بین المللی مبارزه با خشونت علیه زنان، به علت اجرای محدودیت های مرتبط با مهار همه گیری بیماری کووید -۱۹، همچنان نامشخص و بلاتکلیف است، اما در روزهای گذشته راهپیمایی ها و گردهمایی های مدافعان حقوق زنان در کاستاریکا، گواتمالا، لیبریا، نامیبیا و رومانی برگزار شده است.

به گفته یک گروه فمینیست برنامه ریزی خانواده مستقر در پاریس؛ ما نخواهیم توانست برای ابراز خشم خود تظاهرات برپا یا راهپیمایی کنیم، اما کاری خواهیم کرد که صدایمان در فضای مجازی پخش و شنیده شود.

تامارا ماثه بولا عضو کمیسیون برابری جنسیتی آفریقای جنوبی؛ با گلایه از گسترش مردسالاری زهرآگین، به فرانس پرس گفت: در نتیجه این وضع،  خشونت بر اساس جنسیت تشدید شده و پیامدهای بالقوه آن بسیار جدی است.

بر اساس ارزیابی ماه ژوئیه سازمان ملل متحد؛ اعمال محدودیت های ۶ ماهه به افزایش ۳۱ میلیون مورد خشونت جنسیتی و هفت میلیون بارداری ناخواسته در جهان منجر می شود. این نهاد جهانی همچنین هشدار داد: این شرایط تلاش ها برای مبارزه با بریدن عضو جنسی زنان و ازدواج های اجباری را تضعیف می کند.

اخبار مرتبط