اوج‌گیری کرونا پا به پای افزایش مسافرت‌ها

تهران- ایرنا- بررسی رفتار بیش از پنج میلیون کاربر یک مسیریاب بومی اینترنتی نشان می‌دهد تردد در مسیرهای تهران به شمال کشور در خرداد امسال با افزایش عجیبی روبه‌رو بوده‌، البته همزمان با اوج مسافرت‌ها، جستجوی مراکز درمانی نیز رو به افزایش گذاشته که نشان‌دهنده تاثیر مستقیم سفرها در اوج‌گیری کروناست.

 اطلاعات نقشه یک مسیریاب بومی از ابتدای شیوع کرونا تا مهر ۹۹ نمایانگر تغییراتی در رفتار کاربران در مسیریابی و جست و جوی مکان‌های پربازدید است. بر اساس این گزارش تعداد مسیریابی‌های خروجی از تهران در ماه فروردین ماه به سمت آزادراه شمال به بیشترین حد خود در این هشت ماه رسیده است. همچنین اطلاعات این نقشه روایت می‌کند که با افزایش مسیریابی و جست‌وجوی مراکز تفریحی، میزان مراجعه به مراکز درمانی هم افزایش یافته است.  

جابه‌جایی بین استانی؛ از تهران تا اصفهان

در گزارش هشت ماه گذشته مسیرهای مختلفی از استان تهران به استان های قم، مازندران، گیلان، اصفهان، البرز، مرکزی مورد بررسی قرار گرفته است. در اغلب مسیرهای بین استانی در ماه اسفند و فروردین، تردد افت بسیار شدیدی داشته و همانطور که مشخص است جابه‌جایی در مسیرهای پرتردد بین استانی در خرداد به بیشترین حد خود در این هشت ماهه رسیده است.

بعد از فروردین ماه تعداد مسیریابی‌ها از تهران به سمت این مسیرها به شکل پیوسته، به غیر از افت نسبی در تیرماه، در بقیه ماه ها رو به رشد بوده است. بیشترین رشد مسیریابی به گیلان و مازندران به ماه خرداد مربوط می‌شود که در ماه‌های بعد نوسان داشته است.

بیشترین ترافیک در خروجی آزادراه شمال مربوط به فروردین ماه

سرعت خودروها در جاده‌ها نمایش دهنده شلوغی و خلوتی آزادراه‌هاست. هرچه یک خودرو در آزادراه سرعت کمتری داشته، یعنی آن‌جا بار ترافیکی بیشتر و در نتیجه شلوغ‌تر بوده است. طبق بررسی‌ها بیشترین بار ترافیکی از این نظر در خروجی شهر تهران در آزادراه شمال شکل گرفته است.

چرا که شدیدترین افت سرعت یا بیشترین میزان ترافیک در این ۸ ماه مربوط به ماه فروردین بوده که همین موضوع، خروجی را بسیار شلوغ کرده است. اما در زمان مشابه آزادراه تهران-کرج سرعت خودروها بیشتر و یعنی بار ترافیکی بسیار کمتر شده است.

خرداد و مهر؛ رکورد جست‌وجوی نام بیمارستان و مراکز تفریحی

نمودارها می‌گویند ماه خرداد جست‌وجوی مکان‌های پربازدید مثل پارک و رستوران بر روی نقشه رشد زیادی داشته است. از طرف دیگر فعالیت سینماها که از اسفندماه تعطیل شده بود، از ابتدای تیرماه از سر گرفته شده و از اول تیرماه تا یک هفته بعد جست‌وجوی سینما به بالاترین سطح رسیده است.

البته پس از مدتی این جست جو به مرور کاهش یافته است. بر اساس نمودارها در همین برهه زمانی (هفته آخر خرداد ماه) بیشترین میزان مراجعه به بیمارستان نیز با استفاده از این نقشه بومی به ثبت رسیده است.

بعد از تعطیلات خرداد به مرور مراجعه به این مکان‌های تفریحی هم کمتر شده است. نکته این نمودارها در این است که میزان مراجعه افراد بعد از تعطیلات خرداد به داروخانه و بیمارستان‌ها، به همان سرعت و نسب کاهش نیافته و اتفاقا مسیریابی کاربران به این مراکز درمانی تا مهرماه فرایند صعودی داشته است.

با نگاه به نمودار ماه مهر می‌توان فهمید که در این ماه مسیریابی و جست‌وجوی مراکز درمانی افزایش یافته است. آن هم در حالی که گزارش‌های این مسیریاب می‌گوید دقیقا قبل از این تاریخ، بار دیگر میزان مراجعه افراد به رستوران و پارک‌ها و حضور در فضاهای شهری رو به رشد بوده است.

روند هفتگی تعداد مسیریابی خودرو در کشور

علاوه بر مسیریابی بین شهری، به طور کلی باید گفت که در کل کشور از اواخر اسفند تا اواخر فروردین، افراد کمتر در سطح شهری و بین شهری جابه‌جا شده‌اند. بیشترین میزان جابه‌جایی افراد به اواخر شهریور و نیمه مهرماه برمی‌گردد. همچنین میزان جابه جایی افراد در تعطیلات رسمی و روزهای تعطیل متوالی کاهش پیدا کرده و جابه جایی در این روزها در سطح شهر هم کمتر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha