پاسدار سیدمحسن هاشمی پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انقلاب به معنای حرکتی مردمی که منجر به دگرگونی میشود، در تمام مناسبات تغییر ایجاد میکند، جامعه به تحول در مناسبات مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیاز دارد و مهم است که بسیج در این عرصه مبدع تحولات باشد.
وی ادامه داد: این دگرگونی در تمام ابعاد و زمانها خود را نشان میدهد؛ مثلا در سیل شهرک سعدی شیراز در فروردین ماه ۹۸، بسیاری از منازل در عرض یک سال با همت نیروهای بسیج ساخته شد و این تجلی همان دگرگونی در عرصههای مختلف است.
این مدرس دانشگاه همچنین از دفاع مقدس باعنوان مقولهای یاد کرد که نیروی بسیج در آن نقش مکمل ایفا کرد.
وی ابراز داشت: در ابتدای انقلاب که هنوز سازمانها و نهادهای رسمی شکل نگرفته بود، کشور با موجی از حمله نظامی مواجه شد که برای دفع آن به ساختاری بسیار قوی نیاز داشت و بسیج بهمنزله نهادی مردمی، ساختار را تکمیل کرد و در زمره مجموعههای انقلابی و ارزشی قرار گرفت که در شکلگیری و بازیابی انقلاب اسلامی نقش داشت.
فرمانده حوزه بسیج امام حسن مجتبی (ع) شیراز یکی از اقدامات بسیج را حضور فیزیکی نیروهای مردمی در جبههها خواند و گفت: با ایجاد بسیج روحیه نشاط و امیدی در مساجد و محلات شکل گرفت و نیرویی پدید آمد که نهتنها در جبهه میجنگید، بلکه همبستگی را نیز در محلات تقویت میکرد.
بسیج دارای روحیه خدمتگزاری است
هاشمی با بیان اینکه خدمات بسیج پس از جنگ نیز ادامه یافت، اظهار کرد: بدینمعنا بسیج هم از ماهیتی دفاعی و نظامی برخوردار است و هم به حوزه خدمترسانی وارد شده که نشاندهنده روحیه خدمتگزاری این نهاد است.
این مدرس دانشگاه افزود: بسیج خدمتگزار است و این خدمتگزاری می تواند در جنگ باشد یا در سازندگی؛ همانگونه که بعد از پایان جنگ از احساس نیاز به حضور نظامی بسیج کاسته شد و به مرور زمان تشکیلات رسمی بسیج با ماهیت جدید خود را در عرصههای عمومی به خدمترسانی پرداخت.
او با اشاره به اینکه بسیج خود را با نیازها و کمبودهایی که در نظام احساس میشود، منطبق کرده است، گفت: بسیج نیازهایی را رفع میکند که نهادهای رسمی نمیتوانند به آن پاسخ دهند؛ به بیان دیگر این نهاد در کنار دولت نقش مکمل خدماترسانی را بر عهده دارد و هر جا دولت احساس نیاز کند یا بسیجیان به صورت آتش به اختیار متوجه کمبودی شوند، اقدام میکنند، درواقع روزی که بسیجی بیکار باشد، روزی است که نهادهای مختلف به وظایف خود به صورت تمام و کمال عمل کنند که البته این مهم تنها با ظهور منجی میسر خواهد شد.
هاشمی به نقش بسیج در بحران شیوع کرونا نیز اشاره کرد و ابراز داشت: بسیج در عرصه مقابله با بیماری کرونا از نخستین روزها وارد میدان شد و در حوزههای کنترل تردد و عبور و مرور شهری، قرنطینه شهرها، تولید ماسک و کاستن از فشار تقاضا بر بازار و نیز عرصه اطلاعرسانی و رسانه فعالیت کرد.
فرمانده حوزه بسیج امام حسن مجتبی (ع) شیراز عنوان کرد: حتی برخی گروههای بسیجی دستگاههایی برای ساخت ماسک تولید کردند که نمونه خارجی ندارد؛ افزون بر این بسیجیان در حوزه کمک های معیشتی در زمانهای مختلف به مردم خدمات گوناگونی ارائه کردند و در زمینه کنترل بازار نیز براساس نیازها وارد شدند.
بسیج باید در عرصه فرهنگی بیش از پیش وارد شود
وی گفت: امروز نیاز است که بسیج بیش از گذشته در عرصه فرهنگی و رسانهای و برای کنترل فضاسازیهایی که علیه کشور یا مردم در حال شکلگیری است، اقدام کند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه توجه به ایجاد شبکهای از افراد بسیجی که بتوانند در آینده مسوولیت مدیریت را در ارکان مختلف کشور به دست گیرند، باید در دستور کار قرار گیرد، اظهار کرد: پرورش مدیران آینده و اجرای طرحهایی مبتنی بر محلهمحوری از اقدامات مهمی است که جامعه به آن نیاز دارد و هماکنون نیز اجرای آن آغاز شده است؛ برای مثال طرح دانشآموزی شهید بهنام محمدی که با همکاری آموزش و پرورش کلید خورده است یا سرگروه سازی و جوانسازی نیروها با هدف پرورش مسئولان تراز انقلاب اسلامی که باید رشد شتابندهتری گیرد.
نظر شما