مجتبی شفیعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخشی از کاشیکاری گنبد شاه نعمت الله ولی در بارندگی اخیر متاسفانه آسیب دید و فرو ریخت که با توجه به بررسی های کارشناسی به دلیل فرسایش و ضعفی که بر اثر مرور زمان در ملات پشت کاشی ها بوجود آمده این بخش از کاشیکاری دچار طبله شده و در پی نفوذ آب فروریخته است.
وی با بیان اینکه مرمت کاشیکاری گنبد کاری تخصصی و حساس است تاکید کرد: ملات پشت این کاشی از نوع ملات های گچی است که متاسفانه با توجه به نفوذ نزولات جوی و یخبندان و تغییرات دما در طول شبانه روز به مرور زمان دچار ضعف و منجر به جدا شدن کاشی ها می شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان ادامه داد: به همین دلیل ناگزیر به مرمت های دوره ای این کاشیکاری ها هستیم و البته نظیر این آسیب دیدگی در بسیاری از بناهای تاریخی اتفاق می افتد.
وی تصریح کرد: تزئینات کاشیکاری در بناهای تاریخی بدلیل الزام به استفاده از ملات های گچی معمولا به مرور زمان بر اثر همان نفوذ رطوبت و تغییرات دما در طول شبانه روز در فصول گرم و سرد سال بویژه در اقلیم های کویری آسیب پذیر بوده و بایستی بصورت مرتب مورد مرمت و تعمیر قرار بگیرند.
شفیعی اظهار داشت: آستانه شاه نعمت الله ولی بطور کلی از وضعیت مناسبی برخوردار بوده و این اتفاق نیز تاحدی غیر قابل پیش بینی بود که امیدوارم به زودی با حمایت اداره کل اوقاف تعمیر و اصلاح شود.
شاه نعمت الله ولی از عرفا و شعرای سده هشتم و نهم هجری است که در سال ۸۳۲ هجری قمری در شهر کرمان درگذشت و در محل فعلی در شهر ماهان دفن شد که آرامگاه وی از زیباترین مجموعه های تاریخی محسوب می شود.
قدمت آرامگاه شاه نعمتالله ولی به دوره صفویه بازمی گردد و در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده است.
نظر شما