فریدون عباسی: هدف ترور دانشمندان ایجاد رعب در جامعه علمی کشور است

تهران- ایرنا- رییس سابق سازمان انرژی اتمی، هدف ترورهای دشمن و ‌حذف فیزیکی دانشمندان کشورمان را ایجاد رعب و وحشت در جامعه علمی کشور توصیف کرد و یادآور شد: دشمن می‌خواست به وسیله این ترورها سبب شود که دانشمندان در موضوعات هسته‌ای همکاری نکنند و متخصصان کشور وارد تحقیقات استراتژیک نشوند.

به گزارش ایرنا، تروریستهای بیگانه عصر جمعه- هفتم آذرماه- با کمین در مسیر خودروی حامل «محسن فخری‌زاده» رییس سازمان پژوهش و نوآوری  وزارت دفاع در بلوار مصطفی خمینی شهر آبسرد دماوند، در عملیاتی انتحاری و مسلحانه، دانشمند هسته‌ای کشورمان را به شهادت رساندند.

به گفته سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جریان این حمله تروریستی ابتدا خودرو حامل فخری‌زاده مورد حمله واقع گرفت و بعد یک خودرو نیسان در ۱۵ متری او منفجر شد. در اثر این تیراندازی‌ و انفجار، فخری زاده به شدت مجروح و به بیمارستان منتقل شد ولی با توجه به شدت جراحات وارده در بیمارستان به شهادت می‌رسد.

در این باره «فریدون عباسی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: شهید فخری‌زاده از دانشمندان هسته‌ای کشور بود و از آنجا که علوم هسته‌ای یک رشته چند منظوره است افرادی که در این رشته وارد می‌شوند در جاهای مختلف می‌توانند فعالیت کنند. او در زمینه لیزر، ‌الکترونیک و مسائل رادار مدیریت بخش علمی را برعهده داشت و معاون وزیر دفاع و بیشتر از ۲۰ سال رییس سازمان پژوهش و نوآوری بود که با اداره خوب این نهاد سبب قوام و استمرار کار شد.

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: شهید فخری زاده به دلیل توانمندی‌هایی که در حوزه زیست فناوری، بخش پژوهش و نوآوری وزارت دفاع داشت در پی تولید واکسن کرونا بود. او تولید کیت‌های تشخیص کرونا و تولید واکسن را آغاز کرده بود و تا حد خوبی این موضوع را پیش برد.

عباسی یادآور شد: ترور این شهید به دلیل سابقه‌ای بود که در مسائل هسته‌ای داشت. زیرا او مدارج کارشناسی، ‌کارشناسی ارشد و دکتری خود را در موضوع هسته‌ای دنبال کردند و در مقطع دکتری نیز من استاد راهنمای او بودم و نزدیک به ۳۳ سال در کنار یکدیگر کار کردیم.

وی با اشاره به سابقه تحریم شهید فخری زاده از سال ۱۳۸۵ به این سو یادآور شد: در قطعنامه ۱۷۴۷ اسم این شهید، من و بعضی دیگر به عنوان افرادی که در زمینه هسته‌ای فعال هستند، به میان آمد و به طور آشکار سازمانهای جاسوسی در سال ۸۸ تیمی برای ترور فخری‌زاده فرستاده بودند. یعنی قرار بود ۳ نفر ترور شوند که یک نفر آنها شهید فخری زاده بود. اما آن ترور ناموفق شد و او تحت حفظ بودند و در جامعه هم حاضر می‌شدند.

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دشمن سال‌ها برای ترور شهید فخری زاده برنامه ریزی کرده بود. وقتی در این کار موفق نشد، سراغ شهید علی محمدی، من و شهید شهریاری آمد تا در چنین روزی- هشتم آذرماه ۱۰ سال پیش- ترور مجید شهریاری انجام شود و بعد از آن ترور داریوش رضایی نژاد انجام شد که از همکاران شهید فخری زاده بود که در زمینه الکترونیک قدرت کار می‌کرد.

عباسی ادامه داد: بنابراین ‌این خط ترور سال‌ها ادامه داشته تا اینکه دشمن پس از سال‌ها تلاش سرانجام روز گذشته - جمعه هفتم آذرماه- توانست این هدف را عملیاتیکند. ولی فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهد یافت و چیزی خاموش نمی‌شود.

وی اظهار داشت: ترور شهید فخری زاده قرار بود از سال‌ها قبل از سوی دشمن انجام شود و از آنجا که حضور و تردد این شهید در منطقه آبسرد دماوند در برخی ایام تعطیل محرز شده بود، دشمن این موضوع را شناسایی کرده و با اقدامات مختلف مانند انفجار و تیراندازی در چند محور حتی محافظان او را درگیر و متاسفانه این شهید را ترور کرد.

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هدف صهیونیست‌ها حذف دانشمندان هسته ای کشور از ساختار جمهوری اسلامی است و چنین اتفاقاتی مقدمه‌ای بر فشار روانی بر مردم از سوی دشمن است تا ایران به خواسته آنها تن در دهد.

رییس سابق سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه هدف ترورهای دشمن حتی در سال ۸۷ و ۸۹  ‌حذف فیزیکی دانشمندان و ایجاد رعب و وحشت در جامعه علمی کشور بود، یادآور شد: دشمن می‌خواست به وسیله ترور سبب شود که دانشمندان در موضوعات هسته‌ای همکاری نکنند و متخصصان کشور وارد تحقیقات استراتژیک نشوند.

عباسی با اشاره به اینکه حتی ترور شهید احمدی روشن و رضایی نژاد با هدف باز کردن دایره ترور بود، ‌گفت: این ترورها و حذف فیزیکی دانشمندان علاوه بر دلایلی که گفته شد با هدف آماده سازی کشور برای مذاکره بود. هرچند من و شهید فخری زاده از حوادث تروریستی سال ۸۹ زنده ماندیم و همکاری مشترک ما در صنعت هسته‌ای کشور و در بخش‌های لیزر، صوتیات، ‌هسته‌ای و بخش‌های دیگر ادامه یافت و خوشبختانه کارهای ناتمام شهید علی محمدی و شهید شهریاری را در زمان کوتاهی به ثمر رساندیم.

رییس کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه همکاری مشترک ما سبب پرورش شاگردان خوبی برای کشور شده است، عنوان کرد: سیستم هسته‌ای کشور متوقف نمی‌شود و منطق علمی خود را با قوت پیش خواهد برد.

وی با تاکید بر لزوم حراست و حفاظت بیشتر از دانشمندان کشورمان گفت: نیروهای امنیتی کشور توانایی حفاظت و حراست لازم را دارند ولی پشتیبانی از دانشمندان هسته‌ای باید تقویت شود. البته مشکلات مالی و حوادث طبیعی که مانند سیل و زلزله سبب می‌شود بودجه‌ای برای حفاظت از دانشمندان هسته‌ای کشور اختصاص داده نشود و ‌بهتر است در ردیف بودجه ۱۴۰۰ اقدامات لازم در این زمینه دیده شود.

عباسی یادآور شد: وقتی دشمن علیه جمهوری اسلامی برنامه دارد،  اگر ما اقدامات بازدارنده انجام ندهیم، آنها علیه ما اقدام خواهند کرد. بنابراین نباید زندگی را بر متخصصان کشور سخت کرد. در این شرایط بهترین کار حمایت از اقدامات شهید فخری زاده است و مجلس باید بودجه خاص برای سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع اختصاص دهد تا این تشکیلات و کارهایی که فخری زاده به خاطر آنها شهید شد، ‌ ابتر نماند.

وی ادامه داد: علاوه بر پشتیبانی علمی و مالی، باید ماموریت‌ها بیشتری به این تشکیلات داده شود و مسوولان مربوطه نیز این کار را ادامه دهند. البته لازمه این کار این است که رییس محترم سازمان برنامه و بودجه، ‌ در این زمینه کارگشا عمل کرده و بودجه را به تناسب و به موقع برای تجهیز بیشتر این مرکز پژوهشی و حفاظت از نخبگان کشور در نظر بگیرد. زیرا کار و پیشرفت علمی کشور همچنان ادامه خواهد داشت و دشمن نیز دست به ترور خواهد زد.

رییس سابق سازمان انرژی اتمی با تاکید بر لزوم همصدایی همه بخش‌های کشور به دور از جناح بندی سیاسی در موضوع ترور شهید فخری زاده، ‌یادآور شد: شهید فخری زاده به هیچ جناح و حزبی تعلق نداشت و سرباز نظام و پیرو رهبری بود و اگر همه سرباز جمهوری اسلامی به دور از وابستگی به دولت‌ها و حزب‌ها باشند، می‌توانند خواسته‌های نظام و منویات رهبر معظم انقلاب را به ثمر برسانند.

عباسی ادامه داد: شهید فخری زاده به رغم مطیع فرمان رهبری و ولایت مدار بودن، تک بعدی نبود و در کنار تسلط به دانش و پژوهش هسته‌ای، ‌مدرس فلسفه علم و صاحب نظر در این زمینه بودند.

رییس کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: در موضوع فلسفه علم مباحثی با شهید علی‌محمدی داشتند و صبح روزی که مسعودعلی‌محمدی شهید شدند، قرار بود جلسه‌ای با شهید فخری زاده با موضوع فلسفه علم برگزار شود. علاوه بر این حتی شهید فخری زاده حافظ شناس و مسلط به اشعار حافظ بودند و علاوه بر بعد علمی، بعد عرفانی شخصیت این شهید هم برجسته بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha