به گزارش روز شنبه ایرنا، با گذشت بیش از یکسال از شیوع بیماری همهگیر کووید-۱۹ در جهان و عبور شمار مبتلایان در ۲۱۸ کشور از مرز ۶۱ میلیون و ۹۸۸ هزار نفر، اروپا به عنوان یکی مقاصد ویروس کرونا، افزون بر ۱۶ میلیون و ۷۳۰ هزار بیمار را به خود اختصاص داده است.
فرانس پرس روز شنبه خبر داد که تعداد جان باختگان کرونا در اروپا از ۴۰۰ هزار نفر فراتر رفت.
براساس آخرین اطلاعات تا امروز ۲۸ نوامبر ۲۰۲۰ میلادی (هشتم آذر ماه ۱۳۹۹) روسیه، فرانسه، اسپانیا، انگلیس و ایتالیا به ترتیب با ثبت بیش از دو میلیون و ۲۱۵ هزار، دو میلیون و ۱۹۶ هزار، یک میلیون و ۶۴۶ هزار، یک میلیون و ۵۸۹ هزار و یک میلیون و ۵۳۸ هزار مورد ابتلا، پنج کشور نخست اروپایی به لحاظ شمار مبتلایان ویروس کرونا قرار دارند.
همچنین طبق آمار موسسه روبرت کخ آلمان، شمار مبتلایان ویروس کرونا در این کشور، روز جمعه (هفتم آذر ماه) از مرز یک میلیون نفر گذشت. به این ترتیب با ثبت یک میلیون و ۲۷ هزار و ۳۲۵ مورد ابتلا، آلمان نیز به لیگ یک میلیونی های اروپا پیوست.
شمار جانباختگان کرونایی آلمان در روز جمعه نیز ۴۲۶ نفر اعلام شد که بالاترین میزان فوت در این کشور تا کنون بوده است. شمار جانباختگان در اثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور تا این لحظه به ۱۶ هزار و ۱۷۲ نفر رسیده است.
«مایکل رایان» مدیر اجرایی سازمان جهانی بهداشت پیرامون کنترل بیماری همه گیر در اروپا گفت، بررسی وضعیت بیماری در اروپا بیانگر این مطلب بوده که کشورهایی که اقدامات مهمی را اجرا کرده اند، اکنون از بقیه جلوتر هستند. وی همچنین گفت: من فکر میکنم اروپا در موج دوم بیماری انسجام بیشتری نشان داده است. زیرا کشورها از نظر انجام اقدامات و اتخاذ رویکردها بیشتر از قبل با یکدیگر همسو و هماهنگ بودند.
«اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا نیز ضمن ابراز امیدواری از آغاز واکسیناسیون کووید-۱۹ در اروپا از ماه دسامبر (آذر- دی)، با تاکید بر اینکه اروپا هنوز در مرحله دشواری قرار دارد، گفت: ما میدانیم که میتوانیم این ویروس را شکست دهیم. فون در لاین همچنین اعلام کرد، اتحادیه اروپا حدود دو میلیارد دوز واکسن کرونا خواهد داشت.
به رغم تداوم روند صعوی شمار مبتلایان کووید-۱۹ در اروپا، کاهش جزئی آمار ابتلا در برخی کشورهای قاره سبز در آستانه سال جدید میلادی و تعطیلات کریسمس مقامات این کشورها را بر آن داشته تا نسبت به کاهش برخی محدودیت ها اقدام کنند. با این حال، بنیاد حمایت از بیماران در آلمان درباره افزایش چشمگیر شمار مبتلایان در نتیجه برگزاری جشن های کریسمس هشدار داده است.
فرانسه اگر چه در هفتههای گذشته بارها شاهد رکوردزنی آمار ابتلا به ویروس کرونا بود اما کاهش جزئی نمودار صعودی مبتلایان به رغم روند افزایشی شمار جانباختگان سبب شده تا مقامات این کشور از بازگشایی برخی اصناف از امروز شنبه در آستانه کریسمس خبر دهند. به این ترتیب برخی مغازه های فروش محصولات غیرضروری امروز فعالیت خود را از سر گرفته در حالی که رستوران ها همچنان تا اوایل سال جدید میلادی تعطیل خواهند بود.
امانوئل مکرون رئیسجمهوری فرانسه اعلام کرد چنان چه شمار موارد ابتلای روزانه به پنج هزار نفر در روز تقلیل یابد، محدودیت های سختگیرانه که از ۳۰ اکتبر (نهم آبان) در این کشور در حال اجرا است، از تاریخ ۱۵ دسامبر (۲۵ آذر) لغو خواهد شد.
دولت ایتالیا نیز از روز یکشنبه محدودیت ها در شهرهای لمباردی، پید مونت و کالابریا را لغو کرد و سطح هشدار در این مناطق را از قرمز به نارنجی تغییر داد. بر اساس گزارش هفتگی کارشناسان ایتالیایی، اگر چه سرعت انتقال ویروس کرونا در این کشور در حال کند شدن است اما شمار مبتلایان به این بیماری همچنان در سطح بالایی قرار دارد.
در بلژیک نیز اجازه بازگشایی مغازه های غیرضروری از اول دسامبر (۱۱ آذر) صادر شده در حالی که وضعیت نیمه قرنطینه احتالا تا اواسط ژانویه ادامه خواهد داشت.
شیوع بی وقفه ویروس کرونا در اسپانیا و محدودیت های رفت و آمد اگر چه ادامه دارد اما به گزارش نشریه ال پائیس، گسترش بیماری در خانههای سالمندان این کشور به بحرانی تازه تبدیل شده است. بر اساس اعلام وزارت بهداشت اسپانیا تا کنون دو هزار و ۳۰۰ مورد ابتلا به کووید-۱۹ در سراهای سالمندان ثبت شده است.
به گزارش خبرگزاری افه، آزمایش کرونای فیلیپ ششم پادشاه اسپانیا که از روز دوشنبه قرنطینه ۱۰ روزه را به عنوان اقدامی پیشگیرانه آغاز کرد، منفی شده اما تا پایان این دوره قرنطینه خواهد بود.
محدودیت های کرونایی در یونان هم به مدت یک هفته دیگر و تا ۷ دسامبر (۱۷ آذر) تمدید شد. نخست وزیر این کشور با اشاره به اینکه آمار مبتلایان همچنان بالا است این اقدام را ضروری دانست.
با افزایش چشمگیر آمار مبتلایان به کرونا در کرواسی، محدودیت های جدید کرونایی در دستور کار دولت این کشور قرار گرفت. بنا بر اعلام نخست وزیر این کشور، محدودیت ها تا ۲۱ دسامبر (یکم دی ماه) ادامه داشته و بعد از آن نهادها دوباره شرایط را مورد ارزیابی قرار خواهند داد.
صنعت گردشگری اسکی به عنوان یکی از حوزه های کلیدی اقتصادی در اروپا نیز در روزهای اخیر به یکی از چالش های کشورهای این منطقه تبدیل شده است. در حالی که ایتالیا، آلمان و فرانسه خواستار بستهشدن هماهنگ پیستهای اسکی در اروپا برای مهار کرونا هستند، اما سوئیس و اتریش که گردشگری اسکی از شاخههای مهم اقتصادی آنها محسوب میشود با این طرح مخالفت کردهاند.
با توجه به شمار بالای مبتلایان به کرونا در اروپا و آلمان، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان خواستار تعطیلی پیستهای اسکی در اروپا تا اوایل ژانویه شده است. کشور ایتالیا و فرانسه هم با این مسئله موافقند، اما اتریش و سوئیس با این طرح مخالفت میکنند.
سخنگوی بخش توریسم سوئیس اعلام کرده است که در این کشور شورای فدرال، مقامات و صنعت گردشگری متقاعد شدهاند که مسیر سوئیس در زمان حاضر مسیر صحیحی است و فصل زمستان و ورزشهای این فصل میتواند با خیال راحت انجام شود.
نظر شما