کودک و کتاب کلیدواژه‌های نمایش مهربانی و فرهنگ سمنان

سمنان- ایرنا- کودک و کتاب کلیدواژه هایی برای نمایش مهربانی و فرهنگ دوستی اهالی سمنان هستند و از این رو به همت شهرداری و مسوولان استانی و شهرستانی، این شهر با مهیا کردن زیرساخت‌ها به دنبال معرفی به عنوان دوستدار کودک و پایتخت کتاب است.

به گزارش ایرنا، شهر سمنان با جمعیت حدود ۲۰۰ هزار نفر در جنوب رشته کوه البرز و شمال دشت کویر، در فاصله ۲۱۶ کیلومتری تهران و در مسیر تهران به مشهد قرار دارد.
از ۲ هزار و ۹۵۰ هکتار محدوده شهر سمنان ۴۵۰ هکتار بافت فرسوده است که ۲۵۰ هکتار بافت تاریخی شامل بناهای تاریخی است و ۴۳ هکتار بافت ویژه شامل مسجد امام (ره)، مسجد جامع، امامزاده یحیی (ع)، راسته بازار و بازار شیخ علاءالدوله محسوب می شود.
شهر سمنان به دلیل نظام منحصر به فرد تقسیم آب و برخورداری از ۶ استخر در ادامه مسیر تقسیم آب، به عنوان نگین سبز در کویر به شمار می‌رود و به آن لقب «سمنان شهری در باغ» را نسبت داده‌اند و شهرداری سمنان نیز با برنامه‌های کارشناسی و مدون به دنبال مرمت این تاریخ در خطر ویرانی برای توسعه گردشگری و نشاط آفرینی در شهر است.
در کنار تاریخ چند صد ساله شهر سمنان، اکنون با تلاش شهرداری و دیگر مسوولان، این شهر گام به گام در حال تبدیل شدن به شهری است که به عنوان دوستدار کودک، سهم کودکان را به خوبی ادا می‌کند.
شهر سمنان به همت رویکرد مناسب شهرداری، طرح های مختلف آموزشی، فرهنگی و اجتماعی را از مدت ها قبل در دستور کار قرار داد که مورد توجه وزارت کشور قرار گرفت و به عنوان یکی از ۱۲ شهر نمونه دوستدار کودک در مرحله آزمون معرفی شد.
ابتدای تیر امسال بود که پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، پیرو جلسه کمیته ملی هماهنگی شهر دوستدار کودک در سیزدهم خرداد ۹۹ در وزارت کشور و در چارچوب همکاری‌های مشترک این وزارتخانه با یونیسف برای اجرای ابتکار جهانی شهرهای دوستدار کودک در ایران، پس از بررسی نتایج ارزیابی شهرهای متقاضی شهر دوستدار کودک، ۱۲ شهر را بر اساس ارزیابی عملکرد به عنوان شهرهای منتخب برای پایلوت شهر دوستدار کودک انتخاب و اعلام کرد.
این شهرها به ترتیب الفبا شهرهای اِوز، بندرعباس، تبریز، تهران، رشت، سمنان، شیراز، کرمان، گرگان، مشهد، همدان و یزد است که مرحله پایلوت به صورت رسمی پس از امضای تفاهم‌نامه میان شهرداری شهرها و وزارت کشور آغاز خواهد شد.
ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز موجب ارتقای آگاهی جامعه و پویایی هر چه بیشتر می‌شود و شهرداری سمنان همراه با مسوولان شهری در تکاپو هستند تا بعد از اهواز، نیشابور، بوشهر، کاشان، یزد و شیراز، شهر سمنان را از نامزد به گزینه نهایی و منتخب عنوان پایتخت کتاب ایران تبدیل کنند و برای تحقق این رویکرد مهم سخت در تلاش است.
 


خبرگزاری ایرنا گفت و گوی تفصیلی با شهردار سمنان در سه بخش شامل «حوزه شهری، شهرسازی و عمران»، «حوزه فرهنگی و اجتماعی» و «سئوالات شهروندان» انجام داد که این بخش ها به صورت جداگانه منتشر می شود.
بخش دوم این مصاحبه به حوزه "فرهنگی و اجتماعی" اختصاص داشت و سید محمد ناظم رضوی شهردار سمنان گفت: شهر سمنان به عنوان یکی از ۱۲ شهر آزمایشی دوستدار کودک معرفی شده و تلاش می‌شود این رویکرد با اجرای برنامه‌های زیرساختی به نتیجه مطلوب برسد.
وی ادامه داد: برنامه‌ریزی در حوزه عملیاتی دوستدار کودک با رویکرد مطالعه و پژوهش ضرورت اجتناب ناپذیر است و مراحل اجرای برنامه‌های دوستدار کودک طبق دستورالعمل ارسالی در حال انجام است.

پیشرفت طرح‌های دوستدار کودک

وی تصریح کرد: ساخت «اولین پارک هوشمند ایران»، «شهربازی بزرگ سیمرغ» و «مرکز تخصصی کودک و خانواده کارن» از جمله طرح‌های «سمنان، شهر دوستدار کودک» است.
شهردار سمنان بیان کرد: ساخت اولین پارک هوشمند کشور به عنوان یکی از مولفه‌های شهر دوستدار کودک به صورت سرپوشیده و در محیط کروی شکل در ورودی بوستان کوشمغان سمنان قرار دارد و می تواند یکی از پرطرفدارترین اماکن بازی ویژه کودکان باشد.
وی یادآور شد: مرکز تخصصی «کارن» که نام آن برداشت شده از کلمه های کاوش، اکتشاف، رویش و نشاط است در بوستان سیمرغ سمنان در حال آماده سازی است و در آینده ای نزدیک گشایش می یابد.
وی افزود: مرکز تخصصی «کارن» می تواند در معیارهای شهر سمنان به عنوان شهر دوستدار کودک که تا به حال نیز پیشرو بوده است موثر باشد و با ایجاد فضاهای متنوع و کاربردی برای کودکان نقش موثری را در رشد و خلاقیت کودکان ایفا کند.

سینما کودک شهر سمنان تا پنج ماه دیگر به بهره‌برداری می‌رسد
شهردار سمنان گفت: سینما کودک در بوستان سیمرغ سمنان در حال ساخت است و اکنون اجرای این طرح ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود این سینما تا پنج ماه آینده تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

فرهنگسرای کودک سمنان با کمک خیران ساخته می‌شود
شهردار سمنان گفت: فرهنگسرای کودک در جنوبی ترین نقطه شهر با استفاده از ظرفیت خیران در مساحت ۷۰۰ مترمربع در ۲ طبقه ساخته می‌شود.
وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود بعد از آغاز عملیات ساخت ظرف یکسال تا یکسال و نیم آینده این طرح به بهره‌برداری برسد.
وی تصریح کرد: استفاده بهینه از اراضی شهری به منظور بهره وری حداکثری از منابع موجود با بازآفرینی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد و احیا و مرمت خانه‌های تاریخی از محورها و اولویت‌های اصلی بازآفرینی شهرداری سمنان در این دوره مدیریت شهری است.
شهردار سمنان گفت: ساخت فرهنگسرای کودک در جنوب شهر سمنان اقدامی مهم در راستای شهر دوستدار کودک و هم بازآفرینی شهری است.


شهربازی سمینا دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد
شهردار سمنان گفت: شهربازی بزرگ سمینا تا دهه فجر امسال آماده بهره‌برداری و استفاده کودکان و خانواده ها است.
وی بیان کرد: شهربازی سمینا مجهز به بخش‌های مختلف است و بازی‌های ایستگاهی نیز در حال اضافه شدن است.
وی اظهار داشت: شهربازی سمینا با مشارکت شهرداری و بخش خصوصی در حال ساخت و تکمیل با رویکرد سمنان شهر دوستدار کودک است.


شهرداری اجرای هفت طرح در تبدیل سمنان به پایتخت کتاب برعهده دارد
شهردار سمنان با بیان اینکه هدف از تبدیل سمنان به پایتخت کتاب، توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است، گفت: تحقق این امر شخصیت فرهنگی بسیار خوبی به سمنان خواهد داد و در این عرصه نیاز است همه مردم به همراه نهادهای مردمی و اجرایی مشارکت فعال داشته باشند.
وی با اشاره به طرح‌های مصوب شده در زمینه دستیابی به پایتخت کتاب ایران در سمنان گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ها ۲۰ برنامه مصوب در این زمینه با هماهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دبیرخانه پایتخت کتاب برنامه‌ریزی شد که هفت برنامه مربوط به شهرداری سمنان است که به صورت مشترک یا به صورت اختصاصی اجرای طرح‌ها را در دستور کار دارد.
ناظم رضوی اظهار داشت: انگیزه دستیابی به برند پایتخت کتاب، انگیزه‌ای برای تلاش مضاعف شهرداری‌ها در حوزه کتاب و کتابخانه است.
شهردار سمنان افزود: کتابخانه الکترونیکی دانوش، شبکه مردمی کتاب (نامک)، جمعه بازار کتاب سمنان، سامانه تکا (توزیع کتاب الکترونیک) و طرح بازیافت کتاب از مهم‌ترین برنامه‌های شهرداری در تکاپوی سمنان برای کسب عنوان پایتخت کتاب است.

سامانه سیوا آماده ارائه خدمت به شهروندان
شهرداری سمنان گفت: سامانه بازیافت سیوا در شهر سمنان با هدف مشارکت شهروندان در تفکیک زباله راه‌اندازی شده است.
وی ادامه داد: در این سامانه الکترونیکی شهروندان پس از جمع آوری زباله های خشک، آدرس خود را اعلام و پس از آن ماشین های مخصوص جمع آوری زباله های خشک سازمان مدیریت پسماند به منزل و یا محل کار شهروندان مراجعه و با دریافت زباله ها، بسته های تشویقی مانند شوینده، کارت کتاب و یا وجه نقد پرداخت می‌کنند.
ناظم‌رضوی تصریح کرد: شهروندان سمنانی از سامانه بازیافت سیوا استقبال خوبی داشته‌اند.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری سمنان ایجاد واحد بزرگ فرآوری مواد بازیافتی را در دستور کار دارد و برای توسعه شهرک بازیافت الحاق اراضی ۲۰ هکتار به این شهرک را در دستور کار دارد.


کارت شهروندی در سمنان تا ۱.۵ ماه آینده فعال می‌شود
وی بیان کرد: شهرداری سمنان به دنبال تعریف حساب و اجرای کارهای امنیت بانکی برای فعالسازی کارت شهروندی است، تا به جای پرداخت وجه نقد یا غیر نقدی به ازای دریافت زباله‌های خشک، طلب شهروند را به حساب شهروندی وی پرداخت شود.
وی بیان کرد: کارت شهروندی در مرحله تکمیل است و پیش بینی می‌شود تا یک ماه و نیم آینده دیگر فعال و قابلیت استفاده داشته باشد.
شهرداری سمنان اضافه کرد: از کارت شهروندی می‌توان در پرداخت کرایه تاکسی و اتوبوس نیز استفاده کرد.

موزه آب سمنان دهه فجر افتتاح می‌شود
شهردار سمنان گفت: موزه تخصصی آب شهر سمنان با توجه به نظام منحصر به فرد تقسیم آب در این شهر در محل "آب‌انبار قاضی" در دست ساخت و تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
وی خاطرنشان کرد: موزه آب سمنان نمایانگر سیر تاریخی تامین آب و آبرسانی در باغ های شهر و به طور کلی پیشینه این عنصر حیاتی در منطقه است و معرف این است که در گذشته فرهنگ آب به چه صورت بوده است.
شهردار سمنان تصریح کرد: در این موزه مراحل جمع آوری، نگهداشت، نمایش و حفظ اسناد و مدارک مرتبط با نظام سنتی تقسیم آب که قدمت چندصد ساله داشته و احیای میراث گذشتگان در بخش‌های مرتبط با آب از جمله استحصال، انتقال، توزیع، بهره‌برداری و فنون به کار رفته در آن انجام می‌شود.

موزه سلامت شهر سمنان تا پایان امسال افتتاح می‌شود
شهردار سمنان گفت: راه اندازی موزه سلامت با مرمت ساختمان تاریخی بیمارستان تدین نیز به عنوان مقصد جدید گردشگری در دست اقدام است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha