ناصر قدیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این میزان صنایع با ۲۶۰ میلیارد ریال، بیشترین حجم سرمایه گذاری این شهرستان محروم مرزی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در سال جاری ۲۷ مجوز در بخش صنایع با اشتغال زایی ۲۴۱ نفر، ۵۳ مجوز در حوزه اصناف با اشتغال زایی برای ۱۳۲ نفر و ۲ مجوز اکتشاف معدن باریت با اشتغالزایی برای ۶ نفر در رازوجرگلان صادر شده است.
قدیمی با بیان اینکه سالانه از هر یک از معادن باریت رازوجرگلان، ۵۰۰ تن ماده معدنی برداشت می شود، افزود: پیش از این هفت مجوز بهره برداری معدنی در این شهرستان مرزی صادر شده بود که ۶ مورد آن مربوط به ماده معدنی باریت و یک مورد در حوزه بهره برداری از سنگ لاشه بوده است.
وی با بیان اینکه اعطای مجوزهای لازم و واگذاری زمین برای تبدیل سنگ باریت به پودر میکرونیزه برای فرآوری نیز انجام شده است، خاطرنشان کرد: این ماده معدنی هم جنبه صادراتی و هم مصرف داخلی دارد که هم اکنون فرآوری آن در استان های سمنان، گرگان و مشهد انجام می گیرد.
قدیمی افزود: سنگ باریت در چاه های نفت، صنایع پتروشیمی و تولید کالاهای بهداشتی و آرایشی کاربرد دارد.
رییس صنعت، معدن و تجارت رازوجرگلان با اشاره به توزیع شکر برای تنظیم بازار در این شهرستان، گفت: هم اکنون ۲۴ تن برنج، ۱۰ تن مرغ منجمد و ۱۴ تن روغن برای تنظیم بازار و تامین نیاز مردم رازوجرگلان در این شهرستان در حال توزیع است.
خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشتر این مساحت در شهرستان راز و جرگلان واقع است.
این شهرستان سه بخش و ۶ دهستان دارد و ۹۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.
راز، مرکز شهرستان مرزی راز و جرگلان در ۱۲۰ کیلومتری مرکز خراسان شمالی قرار دارد و بیشترین تمرکز جمعیتی قوم ترکمن این استان در راز و جرگلان است.
نظر شما