دکتر علیرضا زالی روز یکشنبه در حاشیه مراسم رونمایی محلول نگهدارنده چشم در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون ۲ هزار پیوند قرنیه با این محلول در کشور انجام شده و اثر بخشی آن به اثبات رسیده است.
وی با یادآوری اینکه این محلول از کیفت مشابه خارجی برخوردار است، افزود: با تلاش محققان ایرانی به این موفقیت بزرگ دست یافتیم و آن را تولید کردیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: مدتها محلول نگه دارنده قرنیه چشم به علت تحریم وارد کشور نمیشد.
زالی تصریح کرد: ساخت این محلول در انحصار چند کشور از جمله آمریکا و کشورهای اروپایی بود، محققان مرکز تحقیقات چشم این دانشگاه با سعی و تلاش خود توانستند این محصول فناورانه را تولید کنند.
ایران از نظر تعداد پیوند قرنیه رتبه اول منطقه را دارد
وی همچنین گفت: ایران از نظر تعداد پیوند قرنیه در منطقه رتبه اول را دارد و از نظر کیفیت در این زمینه هم، یکی از بالاترین جایگاههای جهانی را به خود اختصاص داده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: سالانه در ایران بیش از هشت هزار پیوند قرنیه چشم انجام میشود.
زالی افزود: یکی از مواردی که در پیوند قرنیه بسیار مهم است زمان نگهداری مناسب برای اهدای آن است، قرنیه میتواند زود آسیب پذیر باشد، باید آن را در محلول مناسب نگهداری کرد تا بتوان از فرد اهدا کننده به گیرنده منتقل شود.
وی ادامه داد: امروز دو خبر خوش برای مردم کشور داریم که نخستین آن افتتاح اولین پژوهشکده چشم پزشکی و علوم بینایی در کشور در بیمارستان شعید لبافی نژاد راه اندازی و دیگری هم ساخت محلول نگهدارنده قرنیه چشم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: این پژوهشکده با ادغام سه مرکز تحقیقاتی چشم پزشکی اعم از اپیدمیولوژی چشم و علوم بینایی، مرکز تحقیقات سلول بنیادی و مرکز تحقیقات ملکولی و سلولی چشم پزشکی راه اندازی شده است.
زالی بیان داشن موضوع دو شاهد افتتاح یک نمونه از محصولات دارویی هستیم که به دلیل تحریم، مشکلات اقتصادی و نقل و انتقال مالی در کشور با چالش برای تهیه آن روبرو بودیم. این محصول دارویی، همان محلول نگهدارنده قرینه چشم است.
وی همچنین درمورد محدودیتهای کرونایی در تهران گفت: تغییری از روز گذشته در محدودیت کرونایی اعمال شد و آن درمورد حضور نیافته کارکنان در مناطق قرمز بود.
وی تاکید کرد علت تغییر در محدودیتها این بود که با وجود اینکه ما هفته قبل را طی کردیم به نظر میرسید فشار بر حمل و نقل عمومی تغییر خیلی زیادی نکرده و کماکان شهر تهران شلوغ بود و این شلوغی شهر و عدم تغییر ریتم شهری که بسیاری از مداخلات محدودیت را با چالش روبرو میکند.
نظر شما