به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری ها از آدیس آبابا، " أبی احمد" در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: مایلم که اعلام کنم ما عملیات خود در منطقه تیگرای را کامل کرده و متوقف کرده ایم.
أبی احمد تقریباً یک ساعت قبل از آن با صدور بیانیه ای گفته بود، دولت فدرال شهر مقلی را به تصرف کامل خود درآورده است.
دولت أبی احمد در صدد سرکوب شورش یک گروه نژادی قدرتمند است که قبل از به قدرت رسیدن وی در سال ۲۰۱۸ طی چند دهه گذشته دولت مرکزی را به تصرف خود درآورده بود.
گفته می شود در اثر درگیری های نظامی در منطقه تیگرای تا کنون هزاران نفر کشته شده اند و تقریباً ۴۴ هزار نفر نیز به کشور همسایه خود سودان پناهنده شده اند.
بر اساس این گزارش، هم اکنون این سوال مطرح است که أبی احمد تا چه اندازه می تواند گروه های نژادی در اتیوپی به عنوان دومین کشور آفریقا از نظر تعداد جمعیت را که با هم اختلاف دارند، گردهم جمع کند و آنها را با هم متحد نماید.
البته «دبرصیون جبرمکئیل» رهبر «جبهه مردمی آزادیبخش تیگرای» در پیامی مکتوب به خبرگزاری " رویترز" گفت که نیروهایش تسلیم نشده اند.
وی در این پیام مکتوب خود افزود: وحشی گری آنها نتیجه ای جز افزایش پافشاری ما جهت نبرد با نیروهای یورشی تا پایان درگیریها ندارد.
دبرصیون همچنین تهدید کرد که نیروهایش به دفاع " از حق خود جهت تعیین سرنوشت " ادامه خواهند داد.
از سوی دیگر بر پایه همین گزارش نخست وزیر اتیوپی چندی پیش گفت که نیروهای پلیس در حال تعقیب رهبران " جبهه مردمی آزادیبخش تیگرای " به سر می برند.
أبی احمد تاکید کرد که هدف از این عملیات بازگرداندن قانون و نظام است و پلیس فدرال به ماموریت خود جهت بازداشت عناصر مجرم جبهه مردمی آزادیبخش تیگرای و تحویل دادن آنها به دادگاه ادامه خواهد داد.
نخست وزیر اتیوپی اعلام کرد که ارتش این کشور هزاران سرباز به گروگان گرفته شده توسط جبهه مزبور را آزاد کرده است.
وی تاکید کرد که نیروهای فدرال بر فرودگاه و تاسیسات عمومی و دفتر اداره منطقه و سایر مراکز حیاتی تسلط یافته اند.
مقامات اتیوپی دیروز (شنبه) اعلام کردند که نیروهای دولتی در حال انجام آخرین مرحله حمله علیه تیگرای بسر می برند و تمام تلاش خود را برای حفظ جان غیرنظامیان در مقلی بکار خواهند برد که تقریباً نیم میلیون نفر در آن سکونت دارند.
دولت اتیوپی یکشنبه گذشته یک هفته به جبهه مردمی آزادیبخش تیگرای مهلت داد تا خود را تسلیم نماید و سلاح خود را بر زمین بگذارد و یا آنکه خود را حمله ارتش به مقلی آماده نماید. مهلت تعیین شده چهارشنبه گذشته به سر رسید.
نخست وزیر اتیوپی هر گونه تلاش میانجی گرانه را رد کرد و رهبران تیگرای را متهم کرد که با حمله به پایگاه نیروی اتیوپی در منطقه آتش جنگ را شعله ور کردند.
جبهه مردمی آزادیبخش تیگرای اعلام کرد که حمله یاد شده بازدارنده بود.
۱۴۸۷
نظر شما