به گزارش روز یکشنبه ایرنا از رویترز؛ پریتی پیتل وزیر کشور انگلیس اعلام کرد که براساس این توافقنامه، شمار مأموران گشتی در مرزهای فرانسه ۲ برابر و تجهیزات تازه مانند پهپاد و رادار برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی، به کار برده خواهد شد.
تنها در سال جاری (۲۰۲۰) صدها نفر شامل کودکان ساکن اردوگاههای موقت در شمال فرانسه، در هنگام گذر از آبراه مانش پر رفت و آمدترین مسیر شناورهای لاستیکی با ظرفیت مازاد، در هنگام ورود غیرمجاز به جنوب انگلیس دستگیر و برخی از آنان نیز غرق شده اند.
پیتل این توافقنامه را گامی به پیش در مسیر اجرای مأموریت جلوگیری از گذر از این آبراه میان انگلیس و فرانسه دانست و افزود: لندن و پاریس قصد دارند در سال آینده نیز مذاکرات نزدیک را به منظور کاهش فشارهای مهاجران در مرزهای مشترک، ادامه دهند.
به گفته پیتل؛ فرانسه تاکنون در سال جاری از سفر پنج هزار مهاجر به انگلیس جلوگیری کرده است و لندن در ۱۰ سال گذشته مبلغ ۱۵۰ میلیون پوند برای بازداشتن مهاجران غیرقانونی به فرانسه پرداخته است.
لندن همچنین قصد ارائه نظام تازه پناهندگی را به مجلس در سال آینده دارد.
با افزایش شدید آمار مهاجرت غیرقانونی به انگلیس از طریق کانال مانش، لندن در میانه تابستان به پاریس هشدار داد که این مسیر را «غیر قابل پیمایش» کند.
نیک گیب معاون وزیر آموزش انگلیس به شبکه اسکای نیوز گفت: ما با دولت فرانسه درباره جلوگیری اولیه از مهاجرت پناهحویان از فرانسه به انگلیس و پیدا کردن راههای بازگرداندن قایق مهاجران به فرانسه، در حال رایزنی هستیم.
انگلیس از فرانسه خواسته است کشتی پناهجویان را که از مسیر کانال مانش به بنادر جنوبی این کشور مهاجرت میکنند توقیف و به فرانسه بازگرداند، تا اینکه آنها را در مسیر به انگلیس تمشیت کنند.
به طور کلی آمار ورود مهاجران از یک سال پیش از خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا روند فزایندهای را طی کرده است. مهاجران از سواحل نزدیک به بندر کاله فرانسه تلاش میکنند تا با عبور از کانال مانش، خود را به بنادر جنوبی انگلیس برسانند.
انگلیس و فرانسه تدابیر ویژهای را برای مقابله با عبور غیرقانونی مهاجران اتخاذ کرده اما پاریس از پذیرش مهاجرانی که غیرقانونی وارد مرز انگلیس شدهاند سر باز میزند.
براساس طرح تازه دولت انگلیس برای پذیرش مهاجران، بخت متقاضیان فاقد تخصص و مهارتهای حرفهای برای مهاجرت به انگلیس، در دوره پسابرگزیت به شدت کاهش مییابد.
انگلیس در تاریخ ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) رسماً اتحادیه اروپا را ترک کرد. نمایندگان دو طرف برای تداوم همکاریهای دو جانبه در دوره پسابرگزیت مشغول مذاکره هستند. استرداد مهاجران به فرانسه از جمله مسائلی است که انگلیس در مذاکرات با اتحادیه اروپا به دنبال کسب امتیاز از طرف اروپایی است.