۱۵ میلیارد ریال برای مطالعات آبخیزداری در خراسان جنوبی اختصاص یافت

بیرجند - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: امسال ۱۵ میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی برای انجام مطالعات آبخیزداری در این استان ابلاغ شده که سهم استانی این اعتبار تاکنون تخصیص یافته است.

علیرضا نصرآبادی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر مظالعات هشت حوزه آبخیز به مساحت ۸۳ هزار و ۴۶۰ هکتار در دست اجرا است.

وی بیان کرد: از ۱۵ میلیارد تومان اعتبار مطالعات حوزه آبخیز، تاکنون سه میلیارد ریال سهم استانی تخصیص یافته و ۱۲ میلیارد ریال سهم ملی هنوز تخصیص نیافته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار داشت: مجموع حوزه‌های آبخیز استان هفت میلیون و ۵۹۷ هزار و ۷۰۰ هکتار است که تا پایان سال گذشته مطالعات ۱۵۲ حوزه انجام شده است.

وی ادامه داد: تا پایان سال گذشته مطالعات نهایی یک میلیون و ۷۷۹ هزار و ۴۵۴ هکتار از حوزه‌های آبخیز استان معادل ۲۳ درصد حوزه‌ها انجام شده است.

نصرآبادی به اجرای سازه‌های آبخیزداری در استان خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی ۱۵۰ میلیارد و ۵۰ میلیون ریال اعتبار برای اجرای سازه‌های آبخیزداری به استان اختصاص یافته است.

وی افزود: با تخصیص این اعتبار اکنون ۹۵ سازه آبخیزداری در سطح ۱۶ هزار هکتار از عرصه‌های بالادست قنوات استان در دست اجرا است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: از مجموع این سازه‌ها، ۴۸ مورد سازه گابیونی، ۱۰ سازه خاکی و سرریز ملات، ۳۶ سازه سنگ و ملات و یک مورد مرمت عملیات سنگی است.

وی با بیان اینکه مجموع این پروژه‌ها اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد تصریح کرد: این سازه‌ها در ۱۹ حوزه آبخیز شهرستان‌های استان در حال احداث است.

نصرآبادی با بیان اینکه در نیمه دوم سال ۶ سازه آبخیزداری به بهره‌برداری رسیده است عنوان کرد: مجموع سازه‌های آبخیزداری در دست اجرا حداکثر تا دهه فجر یا هفته منابع طبیعی امسال به اتمام خواهد رسید.

وی با اشاره به آبگیری سازه‌های آبخیزداری یادآور شد: در سال آبی جاری (ابتدای مهرماه تاکنون) یک میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری استان مهار شد که بیشتر مربوط به شهرستان نهبندان بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به مزایای آبخیزداری در اجرای طرح‌های مقابله با خشکسالی و سیلاب گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی کشور شاهد همزمانی سیل و خشکسالی با یکدیگر هستیم.

وی تصریح کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی، نحوه بارش‌ها و زمان آن تغییر کرده است به این شکل که در بازه زمانی کم بارندگی شدید داریم که موجب سیلاب می‌شود.

نصرآبادی گفت: در چنین شرایطی بهترین گزینه، توسعه طرح‌های آبخیزداری است تا شاهد اثرات و مشکلات تخریبی سیلاب در مناطق مختلف نباشیم همانطور که در سال اخیر کمترین میزان خسارت سیلاب را در استان داشته‌ایم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha