«فیلم کوتاهی از ضعف شبکه اینترنت در روستای چاله کند استان همدان و حضور دانش آموزان بر روی پشت بام مسجد روستا به منظور امکان حضور در کلاس های آموزش مجازی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی منتشر شد که یکی از اهالی در این کلیپ از ضعف شبکه اینترنت روستا و مشکل دانش آموزان دراین زمینه سخن گفت.»
«محمد پورداود» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به انتشار این کلیپ در فضای مجازی ،برخی اختلافات را مسبب انتشار آن ذکر کرد و افزود: ۲۳ دانشآموز دختر و ۲۴ دانشآموز پسر در مدرسه ابتدایی عسگریه روستای «چالهکند» مشغول تحصیل هستند که براساس بررسی های انجام شده هیچ مشکلی در زمینه دسترسی این افراد به شبکه شاد و آموزش مجازی وجود ندارد.
وی اظهار داشت: همه این دانشآموزان عضو برنامه شاد هستند و هر روز حضور با حضور در کلاس درس مجازی، دروس مربوطه را با مشارکت معلمان فرا می گیردند.
پورداود با تاکید بر اینکه در روزهای کرونایی راهبران آموزشی نظارت کامل بر نحوه ارائه آموزش مجازی دانش آموزان دارند، عنوان کرد: در این روزها آموزش در هیچ کجای استان همدان تعطیل نیست و حتی برای دانشآموزان کوچ رو و عشایر نیز شرایط آموزش مجازی فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه در کلیپ منتشر شده از این روستا، همه دانشآموزان دارای گوشی هوشمند هستند، ادامه داد: رئیس شورای اسلامی این روستا به نبود زیر ساخت های تلفن ثابت معترض است که علت اصلی انتشار این کلیپ نیز بیان این مشکل بوده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان گفت: در مجموع ۱۴۴ روستا در استان همدان زیرساختهای مناسب مخابراتی ندارند که با برگزاری جلسات مختلف با مسئولان مربوطه، به دنبال بر طرف کردن مشکلات هستیم.
وی بیان کرد: پویشی به منظور تامین گوشی هوشمند برای دانشآموزان نیازمند راهاندازی شده که بر اساس آن روزانه تبلت های فراوانی توسط خیران و با مشارکت کمیته امداد امام خمینی (ره) در اختیار دانش آموزان نیازمند قرار میگیرد.
پورداود تاکید کرد: از ابتدای آغاز آموزش های مجازی به هیچ عنوان اجازه ندادیم دانش آموزی از تحصیل باز بماند و رئیس شورای اسلامی روستای چاله کند نیز در خصوص انتشار این تصاویر کار نسنجیده ای انجام داده است.
این مقام مسئول ادامه داد: در کنار آموزش های مجازی در برنامه شاد، برای مناطق کمتر توسعه یافته استان همدان نیز لوح فشرده و درسنامه های آموزشی ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه برنامه های آموزشی از طریق رادیو و تلویزیون نیز پخش میشود، تاکید کرد: در صورتی که هیچ یک از راههای آموزش مجازی فراهم نباشد، به منطقه مورد نظر معلم اعزام می شود.
تقویت زیرساخت های مخابراتی و اینترنتی در مناطق روستایی استان همدان
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان نیز چند روز پیش دراین باره به خبرنگار ایرنا گفت که از مجموع ۱۰۷۱ روستای استان حدود ۱۱۰ روستا فاقد امکانات و زیرساخت های مناسب شبکه اینترنت پرسرعت هستند که با اقدامات انجام شده و رفع محدودیتها، تجهیزات زیرساختی مناسب برای برقراری اینترنت پرسرعت دراین مناطق نیز تامین و راه اندازی می شود
به گفته «مجتبی ساکی»، از ابتدای آغاز شیوع بیماری کرونا و افزایش نیاز مردم برای دسترسی به اینترنت، پهنای باند شبکه در همه شهرستانهای استان همدان ۲ برابر شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری همه اپراتورهای تلفن همراه، تجهیزات خود را در مناطق روستایی تقویت کردهاند، اظهار داشت: حدود ۲۰۰ جایگاه اپراتورهای ارائه خدمات تلفن همراه و اینترنت در سطح استان همدان با تقویت سامانه های خود، توان و قدرت شبکه را از نسل ۲ به سه و یا از سه به چهار ارتقا داده اند.
ساکی عنوان کرد: درهمین ارتباط با تمامی درخواست های اینترنت اِی.دی.اس.ال در مناطق روستایی استان همدان موافقت شده و در کوتاهترین زمان ممکن کار اتصال شبکه اینترنت برای این متقاضیان روستایی انجام می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۱۰ روستای استان اینترنت ندارد و یا دچار مشکل در سرعت شبکه هستند، ادامه داد: اعتبار لازم برای نصب تجهیزات شبکه اینترنت پرسرعت دراین روستاهها تامین شده و تنها وجود برخی محدودیت ها در تامین تجهیزات، پیشرفت کار تا حصول نتیجه نهایی را کند کرده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان همدان گفت: در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد مناطق شهری و روستایی استان همدان زیر پوشش شبکه اینترنت قرار دارد.
در سال تحصیلی جاری نزدیک به ۲۹۷ هزار دانش آموز در مدارس همدان تحصیل می کنند.
نظر شما