رسول جلیلی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به کوهستانی بودن استان و افت دما در آذرماه، احتمال سرمازدگی محصول و به تبع آن کاهش قند، آب و افزایش افت دور از انتظار نیست.
وی ادامه داد: طبق برآوردهای انجام شده محصول تولیدی در حدود ۶۰۰ هکتار از مزارع هنوز برداشت نشده و ۱۲۰ هزار تن چغندرقند نیز در کنار مزارع انباشت شدهاست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه مجموع مطالبه چغندرکاران از کارخانهها تاکنون ۹۱۵ میلیارد تومان است، ادامه داد: حدود ۸۰ درصد مطالبه چغندرکاران به میزان بیش از ۷۳۶ میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده و این روند همچنان ادامه دارد.
وی اظهار کرد: با تصویب دولت امسال محصول چغندرکاران با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۶ هزار و ۵۲۰ ریال با عیار ۱۶ درصد با احتساب کمک هزینه حمل و نقل خریداری خواهد شد که نسبت به قیمت چهار هزار و ۲۳۰ ریال پارسال نزدیک به ۵۳ درصد افزایش دارد.
جلیلی اضافه کرد: امسال میانگین برداشت چغندر قند از مزارع آذربایجانغربی با میانگین عیار ۱۷.۳۸ درصد و میزان افت محصول ۲ درصد است که این امر نشاندهنده افزایش تولید و کیفیت این محصول در مزارع است.
آذربایجانغربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و وجود پنج کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده مقام نخست کشوری تولید، سطح زیر کشت و عملکرد چغندر قند را در اختیار دارد.
سالانه یک تا ۱.۵ میلیون تن چغندر قند در استان برداشت میشود که علاوه برنیاز کارخانه های قند استان به سایر استانها هم ارسال میشود.
نظر شما