به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری راشاتودی؛ هر چند امیدواری هایی به ساخته شدن واکسن ویروس کرونا، موجب اوج گیری بی سابقه بازارهای مالی جهان به میزان بی سابقه ای شده، اما اقتصاد آمریکا هنوز در جایگاهی آسیب پذیر قرار دارد.
روچ به شبکه سی ان بی سی آمریکا گفته بر این باور است که اوج گیری شمار مبتلایان به ویروس کرونا، موجب افزایش تعطیلی ها و قرنطینه خواهد شد. هر چند شاید سختی اعمال محدودیت های تازه کمتر از ماه های مارس و آوریل (اسفند، فروردین و اردیبهشت) باشد، اما پیامدهایش قطعا بر سراسر اقتصاد آمریکا تاثیر منفی خواهد گذاشت و شاید منجر به بدتر شدن همیشگی وضع اقتصاد در سه ماهه نخست سال آینده (۲۰۲۱) شود.
به گفته او؛ این دوره های افول اقتصادی در هشت چرخه تجاری از ۱۱ مورد گذشته رخ داده است و تصور نمی کنم که این بار نسبت به موارد پیشین استثنا باشد.
این اقتصاددان، با بیان این نکته که دوره های افول فزاینده اوضاع اقتصادی آمریکا، نشانگر آسیب پذیری دراز مدت آن در برابر رکود و احتمال رخ دادن پس لرزه های آن است، افزود: آخرین دوره بهبود در پی عمیق ترین افول تنها علت فنی داشته است و هنوز بخش های اصلی خدماتی اقتصاد آمریکا به جایگاه و مسیر خود بازنگشته است.
پیش بینی روچ در باره احتمال کوچک شدن یک درصدی اندازه اقتصاد آمریکا به عنوان بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه نخست سال آینده، قبل از این توسط تحلیل گران بانک موسسه جی پی مورگان نیز ابراز شده بود.
روچ همچنین بر پیش بینی های تیره و تار خود از سرنوشت دلار آمریکا تاکید کرد که بر اساس ارزیابی او تا پایان سال آینده بیش از ۳۰ درصد سقوط خواهد کرد. از ماه مارس (اسفند) که همه گیری موجب نابودی بازارهای جهان شد، شاخصی که ارزش این اسکناس را در برابر سبدی از ارزهای جهانی نشان می دهد، بیش از ۱۰ درصد کاهش یافت.
روچ پیش از این گفته بود: فروپاشی دلار ممکن است به علت کسری بودجه زیاد رخ دهد. با اینکه برخی از صاحب نظران هنگامی که روچ کاهش شدید ارزش دلار را پیش بینی کرده بود، عقیده او را احمقانه دانسته بودند، اما اکنون می گوید که کاهش ارزش دلار حتی ممکن است بیشتر از میزانی باشد که قبلا تصور میکرده است.
وی از سخنان خود چنین نتیجه گرفت که این پیش بینی ها تنها برای مراحل نخستین است و فشار بر دلار شاید حتی سخت تر از میزان پیش بینی شده باشد.