به گزارش ایرنا ، مازندران در آغاز اجرای طرح جامع محدودیت های کرونایی سه شهرستان قرمز شامل ساری ، آمل و بهشهر داشت ولی تازه ترین جدول ستاد ملی مقابله با کرونا نشان می دهد که وضعیت شهرستان های گلوگاه ، نور و محمودآباد هم قرمز شده است.پیش از این وضعیت این سه شهرستان نارنجی بود.
ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده است که با اجرای ۱۱ روزه محدودیت های جامع کرونایی ۳۷ شهرستان با وضعیت قرمز به وضعیت نارنجی رسیدند و در مقابل وضعیت ۲۳ شهرستان نیز از نارنجی به قرمز رسید.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وضعیت هر منطقه ای را که آمار روزانه بیماران بستری کرونایی آن بیشتر از ۱۰ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر باشد ، قرمز اعلام می کند. آمار بستری جدید بیشتر از ۶ نفر برای هر ۱۰۰ هزار نفر در روز وضعیت نارنجی نامیده می شود و کمتر از چهار نفر در روز نیز نشان دهنده وضعیت زرد است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم با تایید افزایش شهرستان های با وضعیت قرمز کرونایی استان گفت : با وجود این که ارزیابی دقیق برای افزایش شهرستان های با وضعیت قرمز کرونایی زودهنگام است ، ولی افزایش رفتارهای عادی انگاری کرونایی می تواند یکی از دلایل مهم برای این روند صعودی باشد.
دکتر سید عباس موسوی سه شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : قرارگیری شهرستان ها با وضعیت رنگی کرونایی بر اساس آمار بیماران مبتلا به این ویروس که در بیمارستان بستری می شوند ، انجام می شود و شاید بخشی از بیمارانی که در شهرستان های گلوگاه ، نور و محمودآباد که پیشتر نارنجی و به وضعیت قرمز رسیدند، مربوط به قبل از محدودیت ها باشد.
وی گفت : ارزیابی تاثیرگذاری دقیق محدودیت های کرونایی که از اول آذر ماه شروع شد بر کاهش یا افزایش آمار بیماران کرونایی حداقل به سه هفته زمان نیاز دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود : به هر حال بررسی ها نشان می دهد که محدودیت کرونایی ، رعایت پروتکل های بهداشتی را در این استان نسبت به گذشته در اکثر مشاغل و فضای عمومی افزایش داد ، ولی تا رسیدن به حد مطلوب که ۹۵ درصد است، فاصله داریم.
وی گفت : با اجرای محدودیت های کرونایی و تعطیلی برخی مشاغل به خصوص در وضعیت قرمز ، با وجود این که رعایت پروتکل ها افزایش یافت، ولی همچنان دورهمی ها و نشست های خانوادگی برگزار می شود که خود می تواند بستری برای افزایش بیماران باشد.
موسوی افزود : همچنین رعایت پروتکل ها در برخی مشاغل چون نانوایی، حمل و نقل عمومی و پمپ بنزین ها نیز از میانگین فضای عمومی فاصله دارد و باید رعایت پروتکل ها در این مشاغل نیز روند صعودی خود را ادامه دهند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت : با توجه به این که وضعیت سه شهرستان دیگر استان هم بر اساس مصوبه ستاد ملی قرمز اعلام شده است ، محدودیت های وضعیت قرمز در این شهرستان ها هم از فردا چهارشنبه ۱۲ آذر اجرایی می شود و مشاغل نیز به جز سطح یک در این شهرستان ها به مدت یک هفته تعطیل خواهد بود.
وی افزود : برای تسهیل در محدودیت های کرونایی نیاز به همکاری همگانی برای افزایش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی داریم و مثلث پروتکل های بهداشتی مانند ماسک زدن، فاصله گذاری اجتماعی و شست و شوی مستمر دستان باید به طور همزمان اجرا شود.
موسوی گفت : علاوه بر این ، باید از ورود به اماکن شلوغ و نشست و برخاست و دورهمی خانوادگی نیز پرهیز کرد تا بتوانیم کنترل و مدیریت ویروس را در استان مازندران داشته باشیم و محدودیت ها نیز به مرور کاهش یابد.
نظر شما