تولید واکسن کووید با استفاده از واکسن تب زرد

تهران- ایرنا- محققان انستیتوی رگا واقع در بلژیک با استفاده از واکسن تب زرد، واکسن جدیدی موسوم به RegaVax را برای کووید ۱۹ تولید کردند که در نتیجه این واکسن علاوه بر ایمن‌سازی در برابر کرونا، مانع ابتلا به تب زرد نیز می‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری ساینس، در آزمایشات اولیه این واکسن روی همسترها مشخص شد این جانوران ظرف سه هفته پس از دریافت یک واحد از واکسن، به طور کامل در برابر ویروس کرونا ایمن می‌شوند.

همچنین با آزمایش واکسن روی میمون‌ها مشخص شد تولید پادتن‌های ویروس در بدن میمون طی یک هفته پس از دریافت واکسن آغاز می‌شود و در ۱۴ روز مقادیر بسیار زیادی پادتن در بدن این جانوران تولید می‌شود.

به اعتقاد محققان با توجه به این که واکسن RegaVax بر مبنای واکسن تب زرد تولید شده و واکسن اخیر پایداری بسیار بالایی دارد و معمولا دریافت‌کننده را برای تمام مدت عمر در برابر تب زرد ایمن می‌کند، انتظار می‌رود واکسن RegaVax نیز برای مدت زمان طولانی از دریافت کنندگان محافظت کند.

علاوه بر این، واکسن RegaVax بر خلاف بسیاری از نمونه‌های در دست تولید، تنها با تزریق یک واحد، قادر به ایمن‌سازی شخص در برابر ویروس است. این ویژگی به طور خاص در کشورهای فاقد سیستم پزشکی پیشرفته، یک امتیاز بسیار مهم محسوب می‌شود. ویژگی مهم دیگر RegaVax این است که می‌توان آن را در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد نگهداری کرد.

واکسن RegaVax تنها واکسنی است که علاوه بر ویروس کرونا افراد را در برابر تب زرد نیز ایمن‌سازی می‌کند. پیش از این از واکسن تب زرد برای تولید واکسن ابولا، زیکا و هاری نیز استفاده شده است.قرار است به زودی آزمایشات بالینی این واکسن جدید آغاز شود.

پیشگامان تولید واکسن کووید۱۹ تاکنون عملکردی بسیار بهتر از آنچه تصور می‌شد، داشته‌اند. هفته گذشته، دو شرکت فایزر و بایون‌تک میزان کارآیی واکسن مشترک خود را ۹۵ درصد اعلام کردند. این میزان برای واکسن اسپوتنیک که در روسیه تولید شده، بیش از ۹۰ درصد اعلام شده است.

هفته گذشته شرکت سینوفارم، یکی از بزرگترین شرکت‌های داروسازی چین اعلام کرد به دنبال اخذ مجوزهای قانونی از مقامات دولتی این کشور برای عرضه واکسن کووید۱۹ ساخت این شرکت به بازار است.

شرکت مدرنا نیز دو روز گذشته (دوشنبه) اعلام کرد به زودی درخواست تایید اضطراری واکسن خود را به دولت آمریکا و کشورهای اروپایی ارائه خواهد کرد.

پیش از این شرکت مدرنا کارآیی واکسن mRNA-۱۲۷۳ را بر اساس تجزیه و تحلیل نتایج فاز سوم آزمایشات بالینی، ۹۴.۱ درصد اعلام کرده بود. اما بنابر اعلام شرکت کارآیی این واکسن در مورد عوارض شدید بیماری ۱۰۰ درصد است. به همین علت مقامات این شرکت معتقدند واکسن جدید مدرنا الگوی شیوع بیماری کووید را تغییر خواهد داد.

مدرنا انتظار دارد حمل واکسن به نقاط توزیع در کشور آمریکا ظرف مدت کوتاهی پس از صدور مجوز اضطراری انجام پذیرد.

امروز نیز کشور انگلیس به عنوان اولین کشور جهان واکسن کووید ۱۹ تولید شده توسط شرکت‌های فایزر و بایونتک را تایید کرد و وزیر بهداشت این کشور اعلام کرد آژانس نظارت بر داروی انگلیس مجوز استفاده از این واکسن را صادر کرده است و سرویس سلامت همگانی این کشور از ابتدای هفته آینده آمادگی آغاز واکسیناسیون را دارد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature  منتشر شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha