عبدالمهدی: آمریکا با ترور شهیدان سلیمانی و المهندس از خط قرمز رد شد

بغداد – ایرنا- نخست وزیر پیشین عراق جمهوری اسلامی ایران را "قدرتی بزرگ" توصیف کرد و گفت که دولت آمریکا با ترور سردار شهید «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس و شهید «ابومهدی المهندس» معاون سازمان «الحشد الشعبی» عراق از خطوط قرمز رد شد.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری «المعلومه» عراق، «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر پیشین عراق در گفت وگویی مطبوعاتی تصریح کرد: "شهید سلیمانی خط قرمزی بود که آمریکا از آن عبور کرد و ترور الهمندس عبور از همه خطوط قرمز بود".

وی منافع عراق را در داشتن روابط خوب با کشورهای همجوار و جامعه بین المللی و نیز موضع متوازن این کشور در روابط با دیگران دانست و درباره اعمال تحریم علیه ایران گفت: وقتی ما با تحریم ها علیه ایران همراهی نمی کنیم برای این است که اصل تحریم ها، اساسا یک اصل اشتباه است. (اعمال) آن در گذشته به عراق آسیب زد و آن را ویران کرد و درحال حاضر نیز به زیان منافع این کشور است.

عبدالمهدی با اشاره به اینکه "ایران امروز یک قدرت بزرگ شده است"، گفت: عراق در اجلاس ریاض سیاست جبهه بندی در منطقه علیه ایران را رد کرد که طبیعتا این مواضع به مذاق آمریکایی ها خوش نخواهد آمد.

نخست وزیر پیشین عراق گفت که دولت ترامپ در دوره نخست وزیری اش از وی خواسته بود که روابط با عراق با ایران را قطع کند.
عادل عبدالمهدی گفت: دولت ترامپ از من خواست تا درمقابل حفظ روابط با واشنگتن، از روابط با تهران دست بکشم.
وی که در دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی درسایه اعتراضات در عراق استعفا کرد، افزود: واشنگتن کار اجرای تحریم ها علیه ایران را ۱۰ روز بعد از تشکیل دولتم در اکتبر سال ۲۰۱۸ میلادی آغاز کرد.
عبدالمهدی در اشاره به اقدام آمریکایی ها در مخیر کردن عراق بین ایران و آمریکا گفت: اینجا آمریکایی ها گفتند: سیاه و سفید نداریم. یا شما با ما هستی یا علیه ما.
وی افزود: به آنها گفتم که نمی توانم با شما یا علیه شما باشم. عراق همواره بین دوطرف (تهران و واشنگتن) موضع متوازن داشته است. این اصل که یا با من هستید یا علیه من باعث می شود که علیه همسایگانم (ایران) یا علیه شما (آمریکا) حرکت کنم و این امکان ندارد.
عبدالمهدی تصریح کرد: دولت ترامپ بر موضع خود پافشاری کرد و گفت که شما هیچ گزینه دیگری ندارید؛ مگر اینکه با ما باشید یا علیه ما.
نخست وزیر پیشین عراق بار دیگر مخالفت خود را با تماس دائمی با مسئولان بلندپایه بویژه «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد و به دولت آمریکا در آن زمان گفت: شما باید وضعیت عراق را رعایت کنید زیرا جانبداری از یک طرف به زیان طرف دیگر ممکن نیست.
وی افزود: آمریکا با این کار بسیاری از نیروها را به صف دشمنان خود سوق می دهد.
عبدالمهدی در اشاره به اینکه با استعفایش هزینه موضعگیری خودش را داد، گفت: اینجا بود که روابط بین ما متشنج شد. یا باید از اصل توازن عقب نشینی می کردم و عراق را در معرض چیز بسیار خطرناکی قرار می دادم و این ممکن نبود یا اینکه توازن را حفظ می کردم و این مسئله ای بود که هزینه اش را دادم.

وی درباره پیگیری موضوع خروج نظامیان آمریکایی از عراق در دوره نخست وزیری خود گفت: یک روز قبل از جلسه پارلمان عراق درخصوص خروج نیروهای آمریکایی، در جلسه شورای امنیت ملی به من گفته شد که درخواست برای خروج این نیروها از جانب این شورا برای حمایت از تصمیم دولت برای درخواست خروج نیروهای آمریکایی کفایت می کند اما گفتم نه، زیرا چون دولت من ، دولت پیشبرد امور است و چنین تصمیمی، شکننده و ضعیف خواهد بود لذا باید به پارلمان برویم و (از آنجا مصوبه برای خروج نیروهای آمریکایی بگیریم).

وی ادامه داد: آمریکا هر کاری که نمی شد، کرد تا جلوی برگزاری جلسه پارلمان را بگیرد، اما جلسه برگزار شد و سخنرانی کردیم و با امانت و صداقت و صراحت کامل آنچه را باید گفته می شد، گفتیم و تصمیم خود را به اطلاع آمریکایی ها رساندیم و با نامه ای رسمی گفتند که هیات خود را در ماه ژوئن اعزام خواهیم کرد و این هیات موضوع اقتصاد و استقرار نیروهای آمریکایی در خارج از عراق را مورد بحث قرار خواهد داد. به من تاکید کردند که استقرار نیروها در خارج از عراق خواهد بود. این امر نه فقط به صورت کلامی بلکه با نامه رسمی انجام شد.

عبدالمهدی در عین حال با انتقاد از روند دنبال شدن پرونده خروج نیروهای آمریکایی از عراق درسایه دولت جدید کشورش گفت: دولت جدید عراق (به ریاست مصطفی الکاظمی) تشکیل شد و نوعی ابهام پیرامون خروج و زمان آن ایجاد شد و آمریکایی ها شروع به تعلل در موضوع خروج و جدول بندی آن کردند. طرح آنها یک جانبه شد و با هیچ زمان بندی موافقت نکردند. ترامپ می گوید که فلان نیروها را درطول سه سال خارج می کنیم؛ بدون اینکه نظر طرف عراقی را جویا شود؛ درحالی که عراق همان طرف ذیربط است.

نخست وزیر پیشین عراق در این گفت وگوی مطبوعاتی که جمعه شب منتشر شد، درباره روند سازش در منطقه و طرح سازش آمریکایی موسوم به معامله قرن گفت: ما با سیاست های عادی سازی روابط (با رژیم صهیونیستی) و طرح معامله قرن مخالفت کردیم زیرا یک نگاه قدیمی واپسگرا و تک قطبی جهانی به شمار می رود که در گذشته موفق نبوده و در آینده هم نخواهد بود و متلاشی خواهد شد چرا که بر پایه پذیرش اشغالگری و سلطه گری و تحمیل امور استوار است.

به گفته عبدالمهدی، عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی برای سودان یا کشورهای عرب حوزه خلیج فارس که دست به عادی سازی زده اند، فاجعه به همراه خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha