دکتر احمد محقر، یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دانشگاه برای جذب دانشجویان خارجی غیربورسیه شهریهپرداز در سال تحصیلی جدید فراخوان داده بود که امسال یک داوطلب پسر افغان، به عنوان نخستین دانشجوی شهریهپرداز رشته کارشناسی حقوق این دانشگاه پذیرش شد.
وی اظهار داشت: علاوه بر این دانشجوی خارجی، ۱۰ دانشجوی خارجی دیگر در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که از طریق کنکور سراسری پذیرفته شده اند و تابعیت عراقی و افغانستانی دارند.
وی افزود: به علت شیوع ویروس کرونا، محدودیت های رفت و آمد و نگرانی و دغدغه خانواده ها، ثبت نام دانشجویان غیر ایرانی در این دانشگاه با استقبال مواجه نشد و حال آنکه پیش بینی می شود با توجه به شهریه مناسب در سال های آینده دانشجویان خارجی زیادی جذب این دانشگاه شوند.
محقر گفت: شرایط پذیرش دانشجویان خارجی غیربورسیه، داشتن گذرنامه معتبر خارجی، نداشتن منع قانونی برای اقامت تحصیلی در ایران و داشتن گواهی پایان دوره متوسطه، کارشناسی یا کارشناسی ارشد است.
وی افزود: دورههای آموزشی به زبان فارسی برگزار میشود و داوطلبان در صورت عدم تسلط به زبان فارسی به مراکز آموزش زبان فارسی معرفی می شوند و پذیرش قطعی داوطلب منوط به ارائه گواهی مورد تایید دانشگاه مبنی بر گذراندن موفقیتآمیز دوره آموزش زبان فارسی خواهد بود.
وی به تشریح مزایای تحصیل در دانشگاه بجنورد، برای دانشجویان غیر ایرانی پرداخت و گفت: شهریه تحصیلی پایین و مقرون به صرفه، کیفیت بالای آموزش، طرح حمایت از دانشجویان غیر ایرانی غیربورسیه، اعطای بورسیه تحصیلی به متقاضیان برتر، دسترسی به امکانات ورزشی، کتابخانهای، مشاورهای و بهداشتی رایگان در پردیس دانشگاه، هزینههای رفاهی از جمله هزینه خوابگاه برابر با دانشجویان ایرانی و هزینههای پایین زندگی در استان از مزایای تحصیل در این دانشگاه است.
محقر اظهار داشت: این دانشگاه ظرفیت پذیرش دانشجو از کشورهای همسایه را دارد و در گام نخست، پرتال این دانشگاه به زبان انگلیسی ترجمه شده و تمامی محتواهای آموزشی به ۲ زبان ارایه می شود.
پذیرش ۹۸۸ دانشجو در سال تحصیلی جدید
رییس دانشگاه بجنورد گفت: در مجموع برای سال تحصیلی جدید هزار و ۵۶۵ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۲۶۴ نفر در مقطع کارشناسی ارشد ظرفیت پذیرش این دانشگاه اعلام شده بود که تاکنون به ترتیب ۹۸۸ نفر و ۱۵۰ نفر دانشجو جذب شده است و هم اینک روند ثبت نام دانشجویان ادامه دارد.
محقر افزود: با احتساب دانشجویان جدید، حدود چهار هزار و ۵۰۰ دانشجو امسال در این مرکز آموزش عالی به تحصیل اشتغال خواهند داشت.
رییس دانشگاه بجنورد گفت: در سال تحصیلی جدید دانشجویان این دانشگاه در ۲ رشته دکتری، ۲۴ رشته کارشناسی ارشد و ۲۸ رشته کارشناسی در دانشکده فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و دانشکده هنر به تحصیل خواهند پرداخت.
دانشگاه بجنورد، یکسال پس از تاسیس استان خراسان شمالی، در سال ۱۳۸۴ با پذیرش دانشجو در ۲ رشته کارشناسی پا گرفت که اکنون شمار رشته های آن به ۵۳ رشته در مقاطع مختلف رسیده است.
دانشگاه بجنورد در وسعتی با مساحت ۱۶۲ هکتار ایجاد شده است که ۷۹ هزار و ۵۷۲ متر مربع زیر بنای آموزشی، اداری، رفاهی، ورزشی، فرهنگی، خوابگاهی، تاسیساتی و سایر موارد دارد.
حدود ۲۹ هزار دانشجو در ۳۳ مرکز آموزش عالی دولتی، نیمه دولتی، آزاد و مووسسات آموزش عالی خراسان شمالی تحصیل می کنند.
نظر شما