به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه؛ این هشدارها در پی آن صادر شد که ایالات متحده روز جمعه با ثبت شمار بی سابقه ابتلا به بیماری کووید ۱۹ برای دومین روز پیاپی، به گفته جو بایدن رئیس جمهوری منتخب این کشور، برای گذراندن زمستان تیره و تار آماده می شود.
همزمان با تاکید روز جمعه مرکز جلوگیری و مهار بیماری های آمریکا بر توصیه استفاده جهانی از ماسک درون خانه ها، بایدن گفته است شمار حاضران در مراسم تحلیف ۲۰ ژانویه (اول بهمن ماه) را به منظور تضعیف خطر این ویروس، کاهش خواهد داد.
با اینکه کشورهای جهان آماده تائید و کاربرد چند گونه واکسن می شوند که در آزمایش ها تائید شده اند، سازمان بهداشت جهانی با هشدار در باره رضایت از این وضع، تصور کردن پایان یافتن بحران کووید ۱۹ با پدیدار شدن افق واکسناسیون در افق دوردست را کاملا نادرست دانست.
به گفته مایکل رایان مدیر بخش اضطراری سازمان جهانی بهداشت، ساخت و کاربرد این واکسن ها به معنای پایان یافتن این بیماری نیست، زیرا امکان دسترسی همه افراد به آن تا اوایل سال آینده (بهمن و اسفند) وجود نخواهد داشت. واکسیناسیون ابراز بسیار نیرومندی به جعبه ابراز کنونی ما (برای رویارویی با این بیماری) خواهد افزود، اما نمی تواند به تنهایی کار را تمام کند.
تدروس ادهانوم دبیر کل سازمان بهداشت جهانی نیز با هشدار علیه ذهنیت فزاینده به پایان رسیدن این همه گیری، در حالی که ادامه گسترش سریع این ویروس، فشار بسیار زیادی بر بیمارستان ها و کارکنان بخش درمان و بهداشت وارد می کند، پیشرفت در مورد ساخت این واکسن ها را نشانگر نوری در پایان تونل توصیف کرد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که اکنون ۵۱ واکسن در مرحله آزمایش انسانی است که ۱۳ مورد آن به مرحله پایانی آزمایش گسترده رسیده است.
انگلیس روز چهارشنبه به عنوان نخستین کشور غربی، کاربرد واکسن ساخت فایزربیونتک را برای کاربرد همگانی تائید کرد که موجب فشار بر دیگر کشورها، برای تائید و کاربرد سریع این واکسن شد. پیش بینی می شود ایالات متحده نیز در همین ماه (دسامبر، آذر - دی) کاربرد این واکسن را تائید کند. بلژیک، فرانسه و اسپانیا اعلان کرده اند که واکسیناسیون آسیب پذیرترین شهروندانشان علیه ویروس کرونا از ماه ژانویه (دی - بهمن) آغاز می شود.