رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز شنبه همزمان با روز جهانی داوطلب سلامت به خبرنگار ایرنا گفت: داوطلبان سلامت با زیرپوشش داشتن ۴۰ خانوار در هر محله نقش موثری در مراقبت های اولیه، آموزشهای خود مراقبتی و ارتقای سلامت مردم به صورت داوطلبانه ایفا می کنند.
دکتر مجید جعفری نژاد افزود: بانوان ۹۸ درصد داوطلبان سلامت در خراسان رضوی را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: کمک به غربالگری کرونای ۱۳۰ هزار نفر، توزیع بیش از ۵۸ هزار کتابچه آموزشی، کمک به تهیه و توزیع ۲۲۰ هزار وسیله حفاظتی و ۱۰ هزار اقلام حمایتی و همچنین آموزش ۱۴۲ هزار نفر از جمله اقدامات داوطلبان سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دوران شیوع کرونا بوده است.
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مراقبت های بهداشتی راهبرد اصلی جهان برای ارتقای سلامت می باشد و نیازمند چهار بخش مشارکتهای داوطلبانه سلامت، هماهنگی بین بخشی، تکنولوژی مناسب و دسترسی عادلانه به خدمات است.
وی افزود: در این راستا طرح داوطلبان سلامت به عنوان یک ایده مشارکت مردمی در سال ۱۳۵۸ مطرح شد و به مرور گسترش یافت تا اینکه در سال ۱۳۷۵ به عنوان برنامه رسمی وارد نظام اجرایی کشور گردید.
جعفری نژاد ادامه داد: ارائه خدمات خود مراقبتی در منزل توسط یکی از اعضای خانواده به عنوان سفیر سلامت نقطه عطفی در ارائه خدمات بهداشتی بود که پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت از سال ۱۳۹۵ به طور ویژه مورد توجه قرار گرفت.
وی گفت: در این چارچوب هر داوطلب سلامت به عنوان داوطلب محله محسوب می شود و آموزش های خود مراقبتی و مراقبتهای اولیه را به سفیران سلامت زیرپوشش خود ارائه می دهد.
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در حال حاضر خود مراقبتی راهبرد کلان ملی وزارت بهداشت در ارتقای سلامت است و به همین سبب خدمات و فعالیت های داوطلبان سلامت به طور ویژه مورد توجه قرار دارد.
پنجم دسامبر برابر با ۱۵ آذر ماه روز جهانی داوطلب نامگذاری شده است.
نظر شما