پرواز سبکبالان خبر در رزمایش عاشقان ولایت

تهران - ایرنا - پانزده سال از پرواز سبکبالان خبر درحادثه سقوط یک فروند هواپیمای سی - ۱۳۰ ارتش جمهوری اسلامی می‌گذرد، خبرنگاران و تصویربردارانی که پیشتاز در عرصه خبر بودند و آخرین اخبار و تصاویر خود را در رزمایش عاشقان ولایت به پرده تصویر کشیدند.

به گزارش حوزه ایثار و شهادت ایرنا،  ساعت ۱۳ و ۲۱ دقیقه سه‌شنبه ۱۵ آذرماه سال ۸۴ یک فروند هواپیمای C۱۳۰ حامل خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران رسانه‌های داخلی که به منظور پوشش خبری رزمایش «عاشقان ولایت» با حدود پنج ساعت تاخیر عازم چابهار بودند، از فرودگاه مهرآباد به سوی بندرعباس پرواز کرد و پس از گذشت ۸ دقیقه از شروع پرواز به علت بروز نقص فنی در موتور شماره چهار با اعلام حالت اضطراری از سوی خلبان «بابک گوهری» و طی هماهنگی‌های لازم با تقرب (رادار) فرودگاه مهرآباد، به سمت فرودگاه بازگشت.

در مسیر بازگشت و در فاصله چهار مایلی باند، در حالی که خلبان تصور می‌کرد هواپیما را تحویل برج مراقبت داده و ماموریتش پایان یافته است، ناگهان هواپیمای C۱۳۰ به سمت چپ منحرف شد و در کنار بلوک ۵۲ شهرک توحید سقوط کرد که بر اثر این حادثه تمامی ۹۴ سرنشین آن که ۶۸ نفر از آنان اهالی رسانه بودند به همراه جمعی دیگر که در شهرک توحید حضور داشتند، به شهادت رسیدند.

شهید سپهدار ساجدی رئیسی خبرنگار ایرنا به همراه سیدمهدی میرافضلی عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی،  رسول کاظم نژاد عکاس دوران دفاع مقدس و دهها خبرنگار عکاس و فیلم بردار رسانه هاای داخلی در این هواپیما حضور داشتند که به درجه رفیع شهادت نائل شدند.

سپهدار ساجدی، ‌ خبرنگاری در آسمان 

شهید سپهدار ساجدی در مهر ماه ۱۳۴۷ در شهرستان سواد کوه متولد شد. سپهدار در سال ۱۳۷۱ وارد عرصه خبر در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی شد و تا سال ۱۳۷۷ در سازمان مرکزی خبرگزاری مشغول کار بود. شهید ساجدی در پانزدهم آذرماه ۱۳۸۴ به همراه جمع دیگری از اصحاب خبر در سانحه هواپیمایی ارتش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

سپهدار سابقه ی یازده ماهه حضور در جبهه را در پرونده خود داشت. ولی این موضوع هیچگاه او را از درس و مدرسه غافل نکرد. او در همان سالها موفق با اخذ مدرک دیپلم شد. در سال ۱۳۶۶ وارد دانشگاه تهران و سال ۱۳۷۱ در رشته تاریخ موفق به دریافت دانشنامه لیسانس شد. سپهدار در اواخر سال ۱۳۷۱ وارد عرصه خبر در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی شد و تا سال ۱۳۷۷ در سازمان مرکزی خبرگزاری (تهران) مشغول کار بود. وی در آن سال به عنوان مسئول دفتر خبرگزاری در آستارا به ادامه فعالیت پرداخت. پس از دو سال حضور موفق در این سمت، به عنوان مسئول ایرنا در شرق تهران در شهرستان دماوند منصوب شد. سپهدار ساجدی پس از سه سال حضور در دماوند، از سال ۱۳۸۱ به عنوان خبرنگار ویژه ایرنا در قوه قضائیه به ادامه فعالیت پرداخت و جایگاه ویژه ای بین همکاران یافت.


زنده یاد ساجدی در چهار ماهه نخست سال ۱۳۸۲ در نخستین تجربه خبری برون مرزی از سوی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان خبرنگار و کارشناس امور خبری به دفتر ایرنا در ریاض پایتخت عربستان سعودی اعزام شد. وی فردی فعال با پشتکار عالی و وصف ناپذیر بود. هیچ گاه از کار احساس خستگی نمی کرد و شور و شوق دایمی اش مثال زدنی بود.  

خبرنگار باید به شغلش متعهد باشد

ندا ساجدی  همسر شهید ساجدی درباره تعهد و توجه سپهدار به شغل شریف خبرنگاری گفت : سپهدار همواره می گفت اگر خبرنگار به شغلش متعهد باشد باید مطمئن باشد چون امنیت در این کار پایین است.
وی  با بیان اینکه دو دوره از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی در شهرهای آستارا و دماوند حضور داشتیم، افزود: هرگز از کار و وظیفه ای که بر دوشش بود شانه خالی نمی کرد و می گفت وظیفه که به گردن آدم افتاد باید به بهترین نحو انجام شود.

همسر شهید  در تشریح مهمترین ویژگی های اخلاقی شهید ساجدی، اظهار کرد: همسرم همواره تاکید بر احترام به پدر و مادر داشت، و صله رحم و دید و بازدید نیز از موضوعات مورد نظرش بود طوریکه به ندرت شبی پیش می‌آمد ما بدون مهمان در منزل بوده باشیم.

وی درباره نگاه تربیتی این شهید بزرگوار نیز، گفت: پس از ازدواج تنها با صحبت کردن درباره چادر قانع شدم و الان هم افتخار می کنم از انتخاب چادر برای پوششم. در تربیت دخترمان نیز سپهدار هرگز چیزی را اجبار نمی کرد و تنها تلاش می کرد با زبان و استدلال نکات مثبت و مورد توجه خود را بازگو کند.

ندا ساجدی با بیان اینکه خبر شهادت را زمانی که در راه شمال کشور بوده شنیده افزود: دقایقی قبل از شهادت با او تلفنی صحبت کردم، پروازشان تاخیر داشت گفت شما به همراه خانواده به شمال بروید من هم بعد از ماموریت پیش شما می آیم؛ این آخرین گفت و گوی با همسرم بود.

وی درباره تنها دختر سپهدار گفت: دخترم ازدواج کرده و توقعی هم از کسی ندارم اما ای کاش بیشتر به فرزندان شهید توجه می شد.  خدا برای همه انسان ها کافی است اما دخترمان می گوید انگار بعد از رفتن پدر پشتوانه ام را  از دست داده ام.

پیکر پاک شهید "سپهدار ساجدی" بعد از ظهر پنجشنبه ۱۷ آذر ۸۴ در زادگاهش در روستای "رییس کلا لفور" به خاک سپرده شد.

شهید میر افضلی عکاس برگزیده جشنواره ها

مهدی میر افضلی خبرنگار عکاس توانا،  متعهد و گشاده روی خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز در سانحه هواپیمای “سی ۱۳۰ ” ارتش جمهوی اسلامی ایران به همراه جمعی دیگر از خبرنگاران و عکاسان خدوم کشور به فیض شهادت نایل آمد.

شهید  فعالیتهای ارزشمندی در حوزه های مختلف هنری و فرهنگی داشت، از جمله جهت برگزاری نمایشگاههای مختلف عکس برای معرفی رویدادهای مختلف، برگزاری کلاسهای طراحی و انتشار ویژه نامه عکس ” بم ” همت گماشت.

آثار این شهید بزرگوار در جشنواره های مختلف عکاسی بارها برگزیده شده است و هم اکنون نیز آثار ارزشمند وی در زمینه های مختلف در مجله ” عکس خبری ” همچنان به چاپ می رسد.

از این شهید بزرگوار دختری به نام زینب ‌السادات و پسری به نام سیدعلی به یادگار مانده است.

تعهد، علاقه به کار و مهربانی

فاطمه ابوالحسنی همسر شهید میرافضلی به مناسبت سالگرد شهادت همسرش در گفت و با خبرنگار اجتماعی ایرنا تعهد، علاقه به کار و مهربانی، خوش خلقی را از صفات شهید میر افضلی برشمرد و گفت: شهید میرافضلی با همه مهربان بود. شهید میر فضلی علاقه زیادی به کار داشت؛ سعی می کرد تمام وظایفش را به بهترین نحو انجام دهد.

همسر شهید میر افضلی با بیان این که هنوز هر لحظه در خانه به یاد ایشان هستیم، اظهار کرد: همسرم مانند دیگر شهدا نمونه کامل یک انسان کامل بود؛ علاقه زیادی به خانواده داشت و همواره با همه افراد با خوش خلقی برخورد می کرد.

ابوالحسنی افزود: در طول یازده سال زندگی با وی حتی یک مورد بد خلقی و تندی از او به یاد ندارم؛ هنگام ورودش به خانه آرامش را با خود به همراه می آورد؛ ممکن بود گاهی از موضوعاتی ناراحت باشد اما هیچ گاه آن را بروز نمی داد؛ با وجودی که مدت زیادی از شهادت او گذشته است، هر لحظه جای خالی اش را در خانه احساس می کنم.

وی گفت: شهید میر افضلی نسبت به مادرشان بسیار مهربان بود و همواره به وی احترام می گذاشت.

همسر شهید میر افضلی درباره شب قبل شهادت همسرش گفت: شهید میرافضلی تا دیروقت با دخترم حرف زد و در حال برنامه ریزی برای پس از بازگشت از این ماموریت بود؛ هنگامی که صبح روز حادثه از زیر قرآن گذشت تا از خانه خارج شود، از من خواست بچه ها را بیدار نکنم؛ می گفت که ماموریت کوتاهی است و به زودی بازمی گردد.

وی گفت: اتفاقات و اخبار پس از وقوع حادثه آنقدر سخت و دردناک است که بیانش نیز سخت است؛ ولی روزی در خانه به یاد ندارم که یاد و خاطره ای از این شهید بیان نشود.

شهید رسول کاظم نژاد عکاس دوران دفاع مقدس

شهید رسول کاظم نژاد شهریور سال ۱۳۴۰ متولد تهران در محله رباط کریم میان خانواده ای مومن و متعهد که پدرش حاج علی عباس کاظم نژاد از افراد موثر در پیروزی انقلاب اسلامی و از خیران محله و مادر بزرگوارش حاجیه خانم سیده سکینه قطبی کنیزه حضرت زهرا که جلسات مذهبی بسیاری را در عزای حضرت سیدالشهدا برگزار کرده و این مراسم ها هنوز در محله قدیمی رباط کریم تداوم دارد به دنیا آمد.  

وی پس از گذران تحصیل و حضور داوطلبانه در جبهه های نبرد نور علیه ظلمت، ‌ کارش را در قسمت آرشیو روزنامه کیهان شروع کرد و بعد از آن در حوزه تهیه خبر و عکس به فعالیت پرداخت. وی ۲۳ سال در آنجا خدمت کرد و بارها برای مأموریت های گوناگون به نقاط مختلف اعزام شد. یکی از بهترین مأموریت هایش مسابقات پارالمپیک جانبازان و معلولین بود و عکس های جالبی از آن مسابقات تهیه کرد و آنها را در فرهنگسرای خاوران به نمایش گذاشت.

خانم مریم یحیی همسر شهید درباره زندگی رسول می گوید:‌ همسرم در شهریور ۱۳۴۰ در تهران به دنیا آمد و در محله رباط کریم زندگی می کرد. بچه چهارم یک خانواده نه نفری با ۷ برادر و یک خواهر است. پس از طی دوران دبستان و دبیرستان مدرک دیپلم را اخذ کرد، اما بعد از شهادتشان مثل برخی دیگر از شهدا مدرکی تحت عنوان مدارک هنرمندی که معادل کارشناسی ارشد است به ایشان تعلق گرفت.

وی افزود:  نمی دانم چطوری بود که در خانواده و بین پدر ومادر و خواهر و برادرانش دارای محبوبیت خاصی بود. پدرشان را خیلی دوست داشت. وقتی ایشان در سن ۷۰ فوت کردند به شدت از نظر روحی ضربه خورد. چون به شدت علاقمند و وابسته به پدر بود. درباره پدر همیشه این را بر زبان داشت که پدر خیلی برایم زحمت کشید. سراغ ندارم حتی یک بار نسبت به یکی اعضای از خانواده و پدرو مادر بی احترامی کرده باشد. حتی بین همسران و برادرانش هم دارای جایگاه بود و به او احترام خاصی می گذاشتند. پدرش همیشه برای او دعای خیرمی کردو می گفت: «امام زمان پشت و پناهت باشد.

همسر شهید درباره ازدواجش با رسول گفت:‌ ازدواجمان هم به نوعی به خواسته خواهر ایشان رقم خورد. بعدا که دلیل مخالفت اولش با این ازدواج را از رسول پرسیدم گفت که می ترسیدم از شما جواب رد بشنوم، با اصرار خواهرش پا پیش گذاشت وچون نمی خواست روی حرف خواهرش حرفی بزند، همیشه دوست داشت در مسائل مختلف دل همشیره و خانواده اش را به دست آورد. ازدواجمان به شکل سنتی بود.

وی درباره شغل همسرش توضیح داد:‌رسول ابتدا در آرشیو روزنامه کیهان کار می کرد. بعد از سه سال وارد قسمت عکاسی شد، اما به گفته همکارانش در روزنامه تا قبل از آن نیز به خاطر علاقه ای که به عکاسی داشت کار عکاسی هم انجام می داد. قضیه عکاسی به زمان جنگ و مراسم مختلفی چون ارتحال حضرت امام(ره) بر می گشت، اما به صورت حرفه ای نبود. در دوران جنگ سال ۶۳ به استخدام روزنامه کیهان در آمد و داوطلبانه و بسیجی در جبهه های جنگ حضور ی فعال داشت.  این اواخر با بازنشستگی اش موافقت نشد تا اینکه سانحه هواپیما و شهادت رسول به وقوع پیوست.

از شهید دو فرزند به نام های نگار و نگین به یادگار مانده است.

شهادت ۳۹ نفر خبرنگار، عکاس و فیلمبردار

هواپیمای «سی - ۱۳۰» حامل خبرنگاران و تصویربرداران رسانه‌های ارتباطی برای پوشش رزمایش نیروهای مسلح در چابهار و بود که به دلیل نقص فنی سقوط کرد و منجر به شهادت ۳۹ نفر خبرنگار، عکاس و فیلمبردار و ده‌ها نفر دیگر از نیروهای نظامی شد.

 اسامی شهدای سانحه C۱۳۰
باشگاه خبرنگاران: علیرضا افشار، جواد فراهانی، محمود ایل‌ بیگی‌
کارکنان‌ واحد مرکزی‌ خبر؛ ‌ داریوش‌ شاهینی، محمود توران‌ پشتی، مجید عسگری، ابراهیم‌ بقائی، سید یحیی‌ مهدوی‌
گروه‌ اجتماعی‌ شبکه‌ یک‌ سیمای‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران؛ محمدرضا شادروح، حمیدرضا خیرخواه، علیزاده، حسن‌ نجفی، رمامی، تاجیک، سید هادی‌ حسینی، جلیل‌ حیدری‌زاده‌
کاظم‌نژاد از روزنامه کیهان
صادق نیلی و علیرضا برادران نجار از خبرگزاری فارس
ایسنا؛ اسماعیل عمرانی، حسن قریب
روزنامه‌ همشهری؛ کربلائی‌ احمد
مسعود جان‌ نثاری‌ و امیر صحرائی‌ از صدای‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران‌
از مرکز مستندسازی‌ معاونت‌ سیما؛ بابک‌ غیاثوند، میرزائی‌ و فریس‌آبادی‌
عوامل‌ فنی‌ واحد سیار: نصرالله‌زاده، رحیمی، استوار سجاد اسعدی‌ و غلامرضا بیات، حسین‌ عرب‌ احمدی، مهدی‌ اناری، حسن‌ حیدری، محمدرضا احمدی، حبیب‌ اسدی، منصور محمودی، مهدی‌ یونسی، حسین‌ باباپورف حسین‌ خسروآبادی، سپهدار مهاجری‌ و مکی‌ آبادی، خداعفو عبدیانی، سیدحسن‌ شیرازی‌
کارکنان‌ رسانه‌ای‌ نیروی‌ دریایی‌ ارتش‌ جمهوری‌ اسلامی‌ ایران: محمدعلی‌ بخشی، ناوگان‌ یکم‌ علی‌رضا ارسطوئیان، ناوبان‌ دوم‌ مهدی‌ صادقی، ناوگان‌ دوم‌ محمدباقر بابارشانی، مقصودی، روح‌الله‌ احمدوند، ناو استوار وظیفه‌ علی‌ علیزاده، قمصری، علیرضا خدادادی، مهناو یکم‌ حسین‌ آزموده، ارمان‌ نسب، ستوان‌ بابایی، صفری، محمدیان، صوری، مهدی‌ ابراهیمی، حسین‌ مشکین، ناوسروان‌ علی‌اصغر سلیمانی، ستوان‌ یکم‌ قاسم‌ محمدی، محمدرضا سلیمانی، حجت‌الاسلام‌ محدث، سرتیپ‌ دوم‌ عباس‌ واعظی، خلبان کاپیتان بابک گوهری و کمک خلبان حسین جعفری.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha