علی باقرزاده همایی روز یکشنبه به همراه استاندار هرمزگان و جمعی از مسوولان در بازدید از این طرح افزود: با انتقال و تخصیص حقابه پایدار از سد شمیل، طراحی و اجرای شبکه آبیاری نوین در سطح سه هزار و ۷۵۴ هکتار از زمینهای پایاب شاخه شمالی شبکه میناب با اعتباری افزون بر ۹۰ میلیارد ریال انجام شده است.
وی بیان داشت: این طرح با هدف ساماندهی، تجهیز و توسعه سامانه های نوین آبیاری در راستای بهره برداری بهینه از منابع آبی و توسعه کشاورزی در زمین تعاونی تولید تیرور و بخشی از زمین تعاونی گوربند میناب پایه گذاری و اجرا شده است.
این مسوول اظهارداشت: عملیات اجرایی طرح شبکه آبیاری تحت فشار دشت میناب از اسفندماه سال ۹۶ آغاز شده است، که با اتمام آن برای ۷۵۰ نفر اشتغالزایی صورت گرفته است.
باقرزاده همایی تاکیدکرد: تجهیز سه هزار و ۷۵۰هکتار از زمینهای دشت میناب به سیستم نوین آبیاری در سه شاخه شمالی، مرکزی و جنوبی، ۸۵ درصد بهرهوری آب را به دنبال داشته است.
وی گفت: در زمینهای شاخه شمالی دشت میناب محصولات سبزی، صیفی ، گندم، جو، دانههای روغنی و ذرت کشت میشود.
:استاندار هرمزگان هم درجریان سفر گفت: طرح سه هزارو ۷۵۰ هکتاری آبیاری نوین اراضی کشاورزی میناب برای ۱۱هزار نفر به صورت پایدار و مستقیم شغل ایجاد میکند.
فریدون همتی اظهار داشت: این طرح با ۷۲۰ میلیارد ریال اعتبار مورد بهره برداری قرار گرفته و برای تجهیز این اراضی، ۶۵۰ متر لوله گذاری به قطر ۹۰۰ میلیمتر، ۳۶و نیم کیلومتر لوله گذاری با لوله پلی اتیلن به اقطار ۲۰۰ الی ۳۵۵ میلیمتر، ۱۰ کیلومتر لوله فولادی با قطر ۸۰۰، ۶۰۰ و ۴۰۰ میلیمتر و ۲۵۶ دستگاه حوضچه شیرآلات اجرا شده است.
وی ادامه داد: این طرح در بخش کشاورزی، جلوگیری از افت سطح آبخوان و فرونشست زمین در دشت میناب، حذف تلفات و افزایش راندمان آبیاری با به کارگیری روش های نوین، کاهش تعارضهای اجتماعی ناشی از نبود کفایت آب و تأمین بخشی از مصارف کشاورزی دشت میناب از مخازن سدهای شمیل و نیان از جمله مزایای این طرح است.
درحال حاضر سطح زیر کشت محصولهای زراعی میناب ۲۲ هزار و ۱۳۱ هکتار و تولید سالیانه ۸۸۲ هزار و ۹۶۵ تن است و محصولهای باغی این شهرستان ۲۳ هزار و ۳۵۰ هکتار و تولید سالیانه آن ۱۷ هزار و ۲۷تن میشود.
تجهیز سه هزار و ۷۵۰ هکتار از اراضی دشت میناب به سیستم نوین آبیاری، ۸۵ درصد بهرهوری آب را به دنبال داشته است.
این طرح بخشی از طرح احیای دشت میناب بوده و طرح احیای دشت میناب به سه شاخه شمالی، مرکزی و جنوبی تقسیم می شود که شامل اجرای پروژه های تسطیح نسبی، تجهیز و نوسازی اراضی است.
نظر شما