به گزارش روز یکشنبه ایرنا براساس آمار دفتر مطالعات پایه شرکت مدیریت منابع آب ایران، متوسط ارتفاع بارندگیهای کشور در مدت مشابه سال گذشته ۵۰.۷ میلیمتر، میانگین ۱۱ ساله ۵۳.۲ میلیمتر و بلندمدت (۵۲ ساله) ۴۴.۴ میلیمتر بوده است.
میزان بارشها در کشور از آغاز سال آبی تا ۱۵ آذرماه امسال نسبت به میانگین بلند مدت (۵۲ ساله) در حالی افزایش ۲۵ درصدی نشان میدهد که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۹ درصد افزایش داشته است.
بیشترین ارتفاع بارندگیهای امسال با ۱۱۲.۳ میلیمتر مربوط به حوضه آبریز دریای خزر بوده و کمترین آن با ۹ میلیمتر بارندگی مربوط به حوضه آبریز مرزی شرق است.
با تداوم و شدتگرفتن بارشهای پاییزی در این مدت، همچنین ارتفاع بارندگیها در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان ۹۲ میلیمتر، قرهقوم ۲۸.۵ میلیمتر و فلات مرکزی ۲۸.۳ میلیمتر بوده است.
میزان بارش حوضه آبریز دریاچه ارومیه در حالی ۱۱۱.۱ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین ۱۱ ساله ۳۱ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۵۲ ساله ۴۷ درصد افزایش نشان میدهد.
دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرقی و قره قوم ۶ حوضه اصلی آبریز منابع آب ایران هستند.
کارشناس سازمان هواشناسی امروز (یکشنبه) درباره وضعیت جوی حال حاضر کشور به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: امروز بر شدت و گستره بارشها افزوده شده و به جز جنوب سیستان و بلوچستان در بیشتر مناطق کشور بارندگی پیشبینی میشود.
«امین حسین نقشینه» افزود: روز دوشنبه نیز عمده فعالیت سامانه بارشی در نیمه شرقی کشور، استانهای ساحلی دریای خزر و بخشهایی از مرکز کشور است بر این اساس دمای هوا به طور محسوسی در کشور به ویژه در نیمه شمالی تا فردا کاهش خواهد داشت.
نظر شما