دکتر «پویان احمدی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: باوجود تمام مشکلات و معضلات اجتماعی که گریبانگیر افراد دارای معلولیت است و نمیتوان آن را کتمان کرد آنچه کمتر گفته و به آن توجه شده، توانمند ساختن افراد دارای معلولیت است.
وی اظهار داشت: معلولیت به ذات دارای محدویتهایی است و چگونگی پرداختن به این محدودیتها و ساختن فرصت مهم است که اگر بتوان به خانوادههای دارای افراد معلول آموزشهای لازم داده شود باعث افزایش استقلال در فرد معلول شده و میتواند صرف نظر از معلولیت به پرورش استعدادهای خود بپردازد.
وی یادآور شد که از طرف دیگر ترحم و دلسوزی باعث میشود که فرد معلول باعث رکود و خمودگی گشته که خود منشا مشکلات و معضلات روحی نیز بشود.
این روانشناس در ادامه گفت: گاهی در زندگی ممکن است حوادثی رخ بدهد که غیرقابل بازگشت است. این حادثه گاهی در موقعیتهای خاص و گاهی به خاطر ژنتیک به وجود می آید. اما به نظر میرسد در طی دوران زندگی بشری که انسان به دنبال حل مشکلات و معضلات خود بوده راهی برای توجیه عدم موفقیت خویش بوده است.
احمدی افزود: اما آنچه باعث درنگ و تفکر می شود تلاش عدهای از افراد است که با وجود مشکلات بسیار جدی جسمی، توانستهاند در زندگی موفق شوند که این گونه افراد باید تشویق و مورد حمایت جدی جامعه و دستگاه های مرتبط قرار گیرند.
این روانشناس در ادامه سخنانش با بیان اینکه برای هر موفقیت باید فاکتورها و عوامل کلیدی وجود داشته باشد، گفت: آموزش، محیط فیزیکی مناسب، مکانهای تفریحی، امید به آینده و فاکتورهای دیگر برای نیل به موفقیت موردنیاز است که خانواده ها و دستگاه های مرتبط باید آن را تامین کنند.
احمدی افزود: در کنار تمام عوامل موثر نقش خانواده را نباید نادیده گرفت. در وهله اول نوع نگاه خانواده به موضوع معلولیت یا محدویت فرزند مهم است. در کنار این نوع نگاه سبک و شیوه فرزندپروری نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.
وی اظهار داشت: اگر با دید معلولیت به مشکل نگاه کنند به طور قطع با ترحم و دلسوزی بیش از حد اجازه انجام هیچ کاری را به فرزند خود نخواهند داد. اما اگر با دید محدودیت به مشکل نگاه کنند باعث میشود که فرزند یاد بگیرد چگونه میتوان از پس حل مشکلات پیش آمده برآمد.
او گفت: در واقع نوع نگاه والدین میتواند باعث اعتماد به نفس یا بیاعتماد به نفسی فرد شود. از طرفی وقتی با دید محدودیت به مشکل نگاه شود میتواند خلاقیت را رشد داده و باعث پیشرفت و موفقیت شود.
وی نوع دید و نگاه خانواده به فرزندان را در رشد، شکوفایی استعدادها و بروز خلاقیت در آنها بسیار مهم دانست و گفت: خانوادهها و به ویژه والدین باید اعتماد به نفس را در میان فرزندانشان تقویت کنند.
بیش از ۱۶۴ هزار مددجوی زیرپوشش بهزیستی استان کرمانشاه است که از این تعداد ۴۳ هزار نفر دارای معلولیت در زمینه جسمی حرکتی، روانی، شنوایی، بینایی و گفتاری هستند.
استان کرمانشاه دارای ۱۴ شهرستان و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت است.