طرح شهید سلیمانی در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و پیرو تفاهمنامه سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت، در سه حوزه مراقبت، حمایت و نظارت با هدف قطع زنجیره ویروس کرونا از اواخر آبانماه سال جاری در نقاط مختلف کشور آغاز شد که براساس آمارهای موجود حضور بسجیان اقشار مختلف در این طرح گام بلندی در راستای مقابله با این ویروس منحوس بوده است.
در طرح شهید سلیمانی کارمندان ادارات، سپاه، بسیج اقشار، هلالاحمر و اورژانس، سازمانهای مردم نهاد، سفیران سلامت، اصحاب رسانه، فرمانداران، شهرداران، بخشداران و دهیاران و در یک کلام آحاد جامعه در یک پایگاه جهادی و در یک صف مشترک برای دفاع از سلامت مردم و به خصوص حمایت از مبتلایان به ویروس کرونا وارد کارزار مبارزه با این ویروس منحوس شدند.
در این طرح تیمهای مراقبتی، حمایتی، نظارتی از طریق کمکهای نقدی و حمایتهای مردمی، به صورت فعال در صحنه حضور مییابند تا منسجم و یکپارچه، گام بلندی در جهت مقابله با ویروس گرونا برداشته و با اولویت قرار دادن اقشار آسیبپذیر، خانوادههای کمدرآمد، سالمندان و بیماران زمینهای زمینه قطع زنجیره ویروس کرونا را فراهم میکنند.
به گفته مسئولان استان مرکزی تمهیدات لازم برای اجرای این طرح جهادی در نقاط مختلف استان اندیشیده شده و بنا بر اعلام دانشگاههای علوم پزشکی استان طرح مسجد و محله محور و در نهایت خانه به خانه در نقاط مختلف استان در حال اجرا است.
طرح شهید سلیمانی نماد وحدت و یکپارچگی آحاد ملت است
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک گفت: طرح شهید سلیمانی نماد وحدت و یکپارچگی آحاد است و به لحاظ برنامهریزیهای مدون، اجرای طرح خانه به خانه و استفاده از ظرفیتهای مردمی با موفقیت همراه خواهد بود.
آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی اظهار داشت: در همین روزهای نخست طرح شهید سلیمانی در استان مرکزی آمارها و نتیجهگیریها، گویای موفقیت این طرح و کارنامه درخشان مردم مومن و نوعدوست استان مرکزی دارد و انتظار میرود در روزهای آینده نیز با فراگیر شدن این طرح گام بلندی در جهت قطع زنجیره ویروس کرونا در استان برداشته شود.
وی ادامه داد: شناسایی همه افراد در تماس نزدیک با فرد مبتلا، جداسازی و رهگیری بیماران، تقویت فرآیند درمان و کاهش حداکثری مراجعه به مراکز درمانی از اهداف اصلی طرح شهید سلیمانی است که در صورت اجرای صحیح طرح، این مهم دور از دسترس نیست.
امام جمعه اراک بیان کرد: استان مرکزی در موج نخست شیوع ویروس کرونا در اسفندماه پارسال و اوایل سال جاری بسیار موفق عمل کرد و در شرایطی که این استان بعد از قم دومین استان به لحاظ همهگیری کرونا بود، با برنامهریزی و وحدت کلمه مردم و مسئولان در مدت زمانی کوتاه شرایط استان از قرمز به نارنجی و زرد رسید.
آیتالله دری نجفآبادی اظهار داشت: همچنین در توزیع بستههای معیشتی رزمایش کمک مومنانه نیز استان مرکزی بسیار موفق عمل کرد و با همکاری آحاد مردم، مسئولان و خیران تا کنون بیش از ۲۰۰ هزار بسته معیشتی بین نیازمندان و آسیب دیدگان کرونا توزیع شده است.
وی اضافه کرد: اکنون نیز اقشار مختلف مردم استان مرکزی با حضور در طرح شهید سلیمانی عزم خود را برای قطع زنجیره کرونا و حمایت از آسیب دیدگان این ویروس منحوس جزم کردهاند و در صورت اجرای بند بند این طرح همراه با تدابیر اندیشیده شده، بدون شک میتوان گام بلندی در راستای مدیریت کرونا برداشت.
طرح شهید سلیمانی یادآور دوران با شکوه دفاع مقدس است
استاندار مرکزی نیز گفت: تشکیل و راه اندازی قرارگاه جهادی، سلامت و محله محور شهید سلیمانی یادآورد دفاع مقدس و شور و اشتیاق رزمندگان برای حضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل است و نیروهای بسیجی داوطلب برای حضور در این طرح نیز با الگوگیری از رزمندگان اسلام و شهدا در این جبهه حاضر شدهاند.
سید علی آقازاده افزود: اگر در دوران دفاع مقدس با دشمنان بعثی و کشورهای غربی طرف بودیم امروز در مقابل دشمنی به نام ویروس منحوس کرونا رو به رو هستیم که سلامت و معیشت مردم را هدف گرفته و همه وظیفه داریم با تاسی از روحیه دفاع مقدس به درستی نقش آفرینی کنیم.
وی اظهار داشت: تشکیل قرارگاه جامع شهید سلیمانی توسط سپاه روح الله استان مرکزی یک اقدام به موقع بود و جای تقدیر از فرماندهی سپاه روح الله و تمامی پاسداران و بسیجیان دارد که دلسوزانه این قرارگاه را برای مبارزه و مقابله همه جانبه با کرونا تشکیل دادند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه اقدامات این قرارگاه باید هدفمند، هوشمند و دقیق باشد، بیان کرد: اکنون با همه توان و امکانات لازم باید به مبارزه با دشمنی همچون کرونا برویم و همه باید تلاش کنیم که اهداف قرارگاه به خوبی محقق شود و اولویت قرارگاه باید مبتلایان به کرونا باشد که به خوبی رهگیری و شناسایی شوند تا مشکلاتی برای جامعه و خانواده خود ایجاد نکنند و البته قطع زنجیره کرونا محور کلیه فعالیت ها باشد و همه باید تلاش کنیم زنجیره ابتلا را قطع کنیم.
استاندار مرکزی تأکید کرد: قرارگاه شهید سلیمانی و مجموعه هایی که این چنین مخلصانه برای مقابله با کرونا تلاش میکنند چشم امید مقام معظم رهبری و مردم هستند و بدون شک همه باید کمک کنیم تا در پایان محدودیت ها نتایج خوب و موثری کسب شود.
طرح شهید سلیمانی استان مرکزی از ۲۸ آبان ماه کلید خورد
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی نیز گفت: قرارگاه جهادی سلامت محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی برای اجرای دقیق طرح شهید سلیمانی از ۲۸ آبان ماه در ۱۲ شهرستان استان مرکزی تشکیل شد و تا کنون تمامی مجموعهها از جمله بسیج، پایگاه های سلامت و گروه های مردمی سازماندهی شده اند و به شکل قرارگاه محوری کار را پیش ببرند.
سردار «محسن کریمی» افزود: هدف از قرارگاه محوری به کارگیری تمامی ظرفیت های موجود که در یک محله می توان برای ریشه کن کردن ویروس و کاهش آسیب های همه جانبه و کمک به کادر درمان استفاده کرد و مساجد به عنوان سنگرهای محله و ائمه جماعت به عنوان فرماندهان محلات در این طرح نقش آفرینی می کنند.
وی ادامه داد: طرح شهید سلیمانی در نظر دارد با آموزش و بسیج عمومی مردم هر خانه را به یک پایگاه سلامت تبدیل کند که جلب مشارکت مردم از طریق انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت در محله را دنبال می کند و به جای تمرکز بر بیمارستان ارائه خدمات در خانه و محله باشد.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی بیان کرد: تشدید نظارت بر پروتکل های بهداشتی و اعمال قانون، تست گسترده، هدفمند و هوشمند، بیماریابی فعال، قرنطینه و رهگیری هوشمند، آموزش و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی، حفاظت از گروه های آسیب پذیر شامل سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای، تعیین و اعلام هوشمند و هدفمند محدودیت ها و تقویت فرآیند درمان سرپایی و کاهش حداکثری موارد بستری از جمله راهبردهای مهم طرح شهید سلیمانی است که با جدیت دنبال می شود.
سردار کریمی اظهار داشت: هفت کمیته تخصصی شامل کمیته آموزش و همراه سازی، کمیته منابع انسانی و سازماندهی، کمیته نظارت، پایش و ارزشیابی، کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات، کمیته فرهنگی، روابط عمومی، رسانه و اطلاع رسانی و کمیته گروه های جهادی و حمایت از نیازمندان در طرح شهید سلیمانی با جدیت کار خود را آغاز کرده اند.
وی فعالیت کمیته آموزش طرح شهید سلیمانی را حساستر از دیگر کمیتهها عنوان کرد و گفت: با توجه به غیرقابل پیش بینی بودن وجود ویروس و شرایط جهشی بودن آن در جامعه باید آموزش عمومی مردم با جدیت دنیال شود.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی افزود: در ۲ هفته گذشته کمیته آموزش با هدایت های دانشگاه علوم پزشکی و پایگاه های سلامت آموزش بسیجیان و نیروهای داوطلب را با جدیت آغاز کرده اند که تاکنون بیش از یک هزار بسیجی در سطح استان از این آموزش تخصصی بهره مند شدند و برای اجرای طرح وارد میدان شده اند.
سردار کریمی اضافه کرد: تاکنون ۲۷۷ تیم حمایتی، ۳۳۸ تیم مراقبتی، ۲۹۲ تیم نظارتی در طرح شهید سلیمانی استان مرکزی تشکیل شده که تمامی افراد این تیمها آموزشهای لازم را زیر نظر نهادهای مسئول دیدهاند و با آگاهی کامل به مردم خدماترسانی میکنند.
وی ادامه داد: از آغاز رزمایش کمک مومنانه در اردیبهشت ماه سال جاری تا کنون بیش از ۲۱۰ هزار بسته معیشتی بین نیازمندان و آسیب دیدگان ویروس کرونا توزیع شده و توزیع گوشت قربانی، بسته های درمانی، آموزشی، بهداشتی و جهیزیه برای زوج های جوان در قالب کمک های مومنانه طرح شهید سلیمانی همچنان ادامه دارد.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی حضور روحانیون بسیجی در آرامستان ها برای انجام امورات شرعی جانباختگان و ضد عفونی معابر، حضور بیش از ۳۰۰ نفر از متخصصین بسیج جامعه پزشکی در مراکز درمانی سازماندهی کرده اند و بیش از ۱۴۰ گروه جهادی برای ضدعفونی معابر و اماکن را از دیگر اقدامات انجام شده در طرح شهید سلیمانی استان مرکزی عنوان کرد.
۵۰۰ بسیجی و اعضای هلال احمر به طرح شهید سلیمانی استان مرکزی پیوستند
مدیرگروه شبکه ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۵۰۰ بسیجی و اعضای هلال احمر برای اجرای گام چهارم مبارزه با کرونا موسوم به طرح شهید سلیمانی در استان مرکزی داواطلب شدند.
سید «شهریار حسینی» افزود: این طرح با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، بسیج، هلال احمر و به صورت محله محور و بر مبنای تست کرونا و غربالگری بیشتر انجام میشود.
وی اظهار داشت: در این طرح کاهش ۴۰ درصدی فوت و ۵۰ درصدی بستری برای سه ماه را پیشبینی شده که برنامه عملیاتی آن در قالب سه تیم شامل حمایتی، نظارتی و مراقبتی انجام میشود.
مدیرگروه شبکه ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در تیم حمایت، داوطلبان هلال احمر با پذیرش مسئولیت به خانوادههایی که مورد مثبت کرونا دارند ولی امکان حضور در مراکز را به خاطر کهولت سن ندارند، مراجعه و خدمات ارائه میکنند یا برخی موارد مثبت که مشکل معیشتی دارند از سوی خیران و دولت کمکرسانی میشوند.
حسینی افزود: برخی افراد با آزمایش مثبت نیاز معیشتی ندارند ولی برای نداشتن تردد نیاز است مایحتاج خانه آنان خریداری شود که این مهم از سوی تیم حمایتی اجرا میشود.
وی اظهار داشت: تیم نظارتی برای تشدید نظارت بر عملکرد اصناف و بازدید از آنها و نیز رعایت دستورالعملهای بهداشتی به ویژه از سوی عرضهکنندگان مواد غذایی تشکیل شده است.
مدیرگروه شبکه ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: به ازای هر مرکز جامع سلامت روستایی و شهری یک تیم نظارت از بسیجیان و داوطلبان هلال احمر و بهداشت محیط در استان فعال هستند.
حسینی افزود: تیم مراقبتی نیز در ۲ بخش شامل مراقبت در منزل و ردگیری تماسها فعالیت دارند و اعضای این تیم، تماس فرد کرونا مثبت را رصد میکنند و در صورت ارتباط با افراد آنان را شناسایی و آزمایش کرونا گرفته میشود.
وی اظهار داشت: در مراقبت در منزل نیز یک پزشک و پرستار فعال هستند و در صورتی که فرد مبتلا قادر به مراجعه برای درمان نباشد با حضور در منزل خدمات تشخیصی و درمانی به صورت رایگان ارائه میشود.
طرح شهید سلیمانی با هدف قطع زنجیره ویروس کرونا و حمایت از آسیب دیدگان این ویروس به صورت محلهای و با محوریت مساجد از ۲۸ آبانماه امسال در نقاط مختلف کشور آغاز شد.
نظر شما